Wedstrijden rijden!!

Bij de oprichting van MTBArnhem in 2011 was één ding duidelijk, we wilden geen toerclub beginnen maar vooral enthousiaste en fanatieke bikers bij elkaar brengen. Dit is in het manifest vertaald met de volgende passage; 

Bij alle leden is het streven aanwezig om het “toerniveau” zowel conditioneel als technisch te ontstijgen. Het rijden van XC wedstrijden en/of marathons wordt dan ook gestimuleerd! 

De afgelopen jaren heeft dit dan ook goed uitgepakt en wordt er in de ritten door iedereen goed doorgejoekeld. Echter het stimuleren van het rijden van wedstrijden en/of marathons is (mede door Corona) wat in het slop geraakt. Daar waar we vroeger nog met grote aantallen bij de XC seizoenstart in Berlicum stonden of later met half MTBA de Hel van Groesbeek (incl. BBQ) onveilig maakte, lijkt de hoeveelheid MTBA deelnemers aan wedstrijden toch flink afgenomen te zijn. Terwijl het toch zo ongelofelijk tof is!

Natuurlijk kunnen we niet in jullie agenda's kijken en is er begrip voor dat fietsen niet altijd op prioriteit één kan staan. Maar wat we wel willen doen is het "stimuleren" uit het manifest weer leven in blazen. Met als doel dat hopelijk de drempel om wedstrijden te rijden weer wat lager wordt. Want er is niks mooiers als met een mooie groep naar een koers te rijden, gezamenlijk zenuwachtig de start voorbereiden, hopelijk elkaar in de koers nog tegen te komen en achteraf bij de finish met een biertje in de hand sterke verhalen te kunnen vertellen.

De volgende acties gaan we nu uitzetten om in 2023 het MTBA wedstrijd gevoel te stimuleren:

- Het binnenkort rijden van een MTBA clubwedstrijdje, laagdrempelig het wedstrijd gevoel beleven;

- Het op de planning zetten van de Veluwe wintercompetitie (springplank voor seizoen '23);

- Het aanmaken van een wedstrijd specifieke app-groep, waarin we wedstrijden e.d. kunnen afstemmen;

- Het prikken van een trainingsweekend in het voorjaar om je scherp te zetten voor het seizoen;

- Het tijdig publiceren van de wedstrijd kalender 2023, met een aantal rode stippen van koersen waar sowieso MTBA deelname is;

- Het op de planning zetten van een meerdaagse marathon (bv. BEMC, Bike Giro of Transmaurienne);

- En elkaar vooral aanjagen om toch die XC of marathon te gaan rijden!





Reacties