DKD 2020: zaterdag 19 december. Praktische informatie.

 


Datum: zaterdag 19 december

Tijd: de hele dag van (of een beetje voor) zonsopkomst tot (of wat later dan) zonsondergang

Routes: 1 MTB route van 136km en dik 1000hm (in te korten naar +/- 100km) en een gravelroute van 160km (in te korten naar 130km) en een vergelijkbaar aantal hms. We verwachten dat je voor zowel de MTB als gravelroute de hele dag nodig zult hebben. 

Fouragering: in Beekbergen liggen een stuk of wat reepjes en colaatjes en verder zijn er onderweg wat winkeltjes. Neem dus mee die pinpas.

COVID19: doe je ding maar houd je aan de geldende COVID19 regels van de overheid.

Wandelaars / andere recreanten: jullie merken zelf ook dat het tegenwoordig vaak druk is in het bos. Geef het goede voorbeeld en rem voor wandelaars en andere recreanten. Groet vriendelijk, ben hoffelijk en aai pugs.

Niveau: de routes hebben wel een bepaalde mate van pittigheid dus kom fit aan de start!

De MTB route:

Mooie en technisch interessante ride met een hoog % single track en trails en een laag % asfalt en fire roads. Voert door de mooiste stukken van o.a. de Veluwe Zoom, Loenermark, bossen rond Hoenderlo en Beekbergen en uiteindelijk ook Oosterbeek. En ook deze keer ontbreekt de "eindeloze single track" niet maar dit jaar rijden we deze de andere (nog leukere) kant op. 

Fourageren kan bij de parkwinkel van Coldenhove Op ongeveer 41km en bij Bert's casa in Beekbergen op ongeveer 62km.

Afkorten kan eventueel op 105km waar we de Koningsweg kruisen. Vanaf daar ben je binnen een minuut of 20 terug bij Sonsbeek.

De gravel route(s):

Drie zware, maar erg mooie afwisselende routes zijn uitgezet met als summum de 160km / 940hm route. In alle drie de routes zitten dezelfde (zelf)verzorgingspunten:

1. In de tuin van "Bert", Konijnenkamp, Beekbergen (natuurlijk gelegen aan een gravelweg)
2. Garage Radio Kootwijk (https://www.garage-radiokootwijk.nl/)

Route 1: 160km / 940hm
Route steekt vrij snel de Veluwezoom over om meer kilometers over te houden voor de minder bekende noordelijkere stukken. Via de Loenermark aan de rechterkant van de A50 naar de eerste verzorgingspost in Beekbergen (33km). Natuurlijk via zoveel mogelijk gravelstroken.

Vanuit Beekbergen gaat de route via de bossen van Hoenderlo en Uggelen onder de A1 door naar de gravelstroken van Kroondomein Het Loo en daarna terug naar het zuiden via Radio Kootwijk (73km). 

De route gaat daarna verder via de verrassend mooi bossen van Boswachterij Kootwijk en komt uiteindelijk uit in Harskamp. Vanuit daar gaat de route verder naar het laatste (zelf) versorgingspunt Boerderij De Mossel in Otterlo (103km).

Het laatste stuk via Lunteren (camping De Rimboe), Ede, Heelsum, Doorwerth, met als kers op de taart via de Rosandepolder terug naar Arnhem.

Route 2 en 3: zijn kortere varianten van de 160km. Mijn advies is om gewoon te starten op de 160km route en als je het niet gaat redden in de tijd/energie over te stappen op de 130 of 100km route. 


Over de tuin van Bert / Bert's casa: 
In de voortuin van Bert staat een krat met wat colaatjes en repen. Zowel de MTB als gravel routes voeren je er langs. Adres: Konijnenkamp 41 7361 DD Beekbergen. Eet en drink daar niet te veel maar ook vooral niet te weinig.

Laat ff weten via de app of blog of je van plan bent mee te doen ajb! Bij aanmelding krijg je de route van je keuze via een pb toegestuurd.

Be there or be a:





Reacties