MTBA dinsdagen, wat kan ik verwachten?



In april hebben we wat geëxperimenteerd met drie groepen. Een groep 1a, een groep 1b en een groep 2. Dit maakt de groepen overzichtelijker qua omvang en maakt de kans groter dat je op jouw niveau kan biken.

Wat we in april geleerd hebben is dat 3 groepen pas werkt bij een opkomst van minimaal 20 personen. Met minder is de kans heel groot dat de groepen te klein worden. Dat gaat ten koste van de gezelligheid en dat vinden de voorrijders minstens zo belangrijk als stevig trainen;).

Vanaf mei gaan we verder met drie groepen bij +20 personen (mits er voldoende voorrijders beschikbaar zijn). Maar welke groep past mij nou het beste? Dat kun je hier nog eens nalezen.

Groep 1a: de koershazen/bazen die voor een topklassering gaan in wedstrijden.

Groep 1b: iedereen die bij het moordende tempo van de koersbazen (nog) achterstevoren op zijn fiets zit, maar te sterk is voor groep 2.

Groep 2: onze dames die hun mannetje staan in een wedstrijd en daarachter alle mannen met een 'doktersverklaring'.

De insteek van MTBA is nog altijd jezelf en elkaar beter maken (zie ook punt 2 van ons manifest). Op die manier zullen we blijven rijden op de dinsdagen. Dat houdt ook in dat we (na een paar keer wachten) af en toe weleens iemand zullen moeten lossen.* "Oeps....verkeerde groep waarschijnlijk". Of ..."lekker getraind voor een uurtje, volgende keer lukt het me wel om bij te blijven":).

Maar wat er ook gebeurt onderweg, we eindigen altijd bij De Villa voor een gezellige aftertalk. En dat kan zomaar onder het genot zijn van een lekkere en verdiende Weizen op het terras. Want ook dat is MTBA!!

Let's ride! (Let op! vanaf a.s. dinsdag weer vanaf 19u).

*Groep 2 kent natuurlijk wel iets meer genade dan groep 1a/1b en als er wél in twee groepen gereden wordt dan mag je verwachten dat het tempo van de eerste groep iets lager zal liggen.


Reacties