Stand XCM na Apeldoorn



Een maandje eerder dan normaal trappen we het Marathonseizoen al af.  In Apeldoorn kon je testen op 70 km of 100km hoe men de winter is uit gekomen, Al een grote MTBA opkomst met niet onverdienstelijke resultaten.  Britt 2e bij de dames op de 70km, gefeliciteerd !! Dit resulteert in de volgende 1e stand van dit jaar :


Reacties

  1. Een kort raceverslag van mijn kant. Na een hele winter in de pekel trainen en best hard rondjes draaien bij de wintercompetitie (VWC) had ik toch wel zin in de marathon van Apeldoorn. Niet omdat het nu zo spannend is in de bossen daar, maar de eerste editie was best leuk en ik had er goede herinneringen aan. Deze editie verliep zo ongeveer als mijn laatste VWC wedstrijdjes, volle bak weg, kon net niet aanpikken bij de kopgroep. Parcours was toch best zwaar nog, hele stukken alsof de handrem erop stond. Ook qua afwisseling vele malen leuker dan editie 1, maar nog steeds wel categorie “boswielrennen”. Het grote verschil met XCO was dat we na 1u20min NOG een ronde moesten….Oei….Het was duidelijk dat ronde 2 iets langzamer moest. Dus sparen in het wiel, consolideren en vechten tegen de kramp, op het laatst lukte dat echt niet meer en schoot de kramp er volledig in. Over op survival modus, elk vals platte stuk voelde als een klim. Laatste km nog door vijf man ingehaald. Afzien dus, zoals het hoort….. P6 M40+ (tikje jalours op de mannen waarvan ik toch best vaak won in de VWC wedstrijdjes, deze stonden op het podium plek 1 en 3). En natuurlijk dikke Kudo’s voor Britt, BAM !! knap hoor…..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn doel was vooraf eigenlijk alleen uitrijden. Maar na een goede start ging t zo lekker dat ik maar besloot in t groepje van Onno te blijven. Bewust geen kopwerk doen om t iets te hoge tempo te compenseren leek me voldoende. Na 20 km kwam Gijs Derksen voorbij, waarna t toch iets te hard voor me ging. Iets terug laten zakken en in een groepje terug weer aangesloten. Ging nog steeds wat te hard eigenlijk, wat exact op de helft ook bleek. Geparkeerd met een enorme hongerklop waardoor echt alle kracht ineens weg was. Even over afstappen gedacht, maar toen weer aan mijn doel 'uitrijden'. Nou 35km is echt ver dan, wat heb ik afgezien. En koud zeg als je zo langzaam gaat Haha 26min verlies op 35km zegt wel genoeg denk ik.
    Achteraf toch een goed gevoel. ร‰รฉn ronde tempo rijden zit er nog in, werken aan de duur nu.. en podverdorie eens leren te eten tijdens de koers :/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig, ik had dus helemaal niet door dat je erachter zat. Nul keer omgekeken. Ik ging ook maximaal hoor. Toen Gijs op kop kwam liep het iets beter bij me, die sleurde er goed aan.

      Verwijderen
  3. Lekker koersje, dicht bij huis. Veel MTBA.
    Het venijn zat em in de zuigende ondergrond.
    Bij de start niet eens geprobeerd het wiel van Onno en Joene te pakken, maar nog steeds te hard gestart met hartslag ver boven omslagpunt en zelfs op/over de max.

    Tempo daarna langzaam wat terug laten zakken. Na een domme schuiver begin 2e ronde, waarna een groepje met oa Bas voorbij kwam was de moraal weg.

    Toen ik weer wat mensen passeerde, waaronder een volledig geparkeerde Joene, kreeg ik opnieuw de geest. Tempo en hartslag gingen weer omhoog en ik hoopte Jan Willem nog te kunnen gaan zien. Dat lukte net niet meer door nog een domme schuiver in de modder.
    Het verschil op de streep bleek slechts 35 seconden.

    Al met al een lekker koersje.
    Ik was 51e overall. Kan nog wel beter. Maar het seizoen is nog lang๐Ÿ˜€

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Was super leuk. Misschien toch meer boswielrenner dan dat ik wil toegeven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten