MTBA trophy XCM na Groesbeek

De eerste marathon van het seizoen zit erop. Hele knappe prestaties warden afgewisseld met een enorme berg materiaalpech. Biken is en blijft een materiaalsport hè. Tijd ook voor de eerste MTBA trophy XCM stand. Opscheppen kan onder de post in de reacties.

Reacties

  1. Okay, laat ik dan het spits afbijten: HvG is en blijft een erg gave marathon die voor Nederlands begrippen echt maximale fun en hoogtemeters geeft. En dat in combinatie met heerlijk weer en mooie uitslagen van o.a. Frank en Arno op de hele en Joene, Robin, Jeroen en de rest op de halve maakt het weer een memorabele dag in de MTBA geschiedenis. Wel een hoop uitvallers door dan wel fysieke ongemakken, dan wel materiaal-drama's (incl. ondergetekende) maar goed; dat hoort er bij... Mooie opening van het seizoen en zin in de rest!!!
    By the way Jeroen: volgens mij mis je Dennis in de uitslagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allereerst (nogmaals) de felicitaties voor de puike prestaties van oa Frank, Arno en Joene: top!

    Helaas hoorde ik bij de afvallers agv fysieke ongemakken; al niet helemaal fit begonnen (behoorlijke verkoudheid) en vervolgens deed ik dan ook langer over de eerste ronde als gedacht dan wel gehoopt. Zelfs zó lang dat ik omwille van de tijd alleen al geen tweede ronde kon doen; ik móest om 14.00 thuis zijn om mijn vrouw 'af te lossen' die toen naar haar werk moest. Ook nu nog erg aan het hoesten en veel spierpijn. Afijn...volgende keer beter....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 105 uitrijden is altijd, bij elke marathon, al een prestatie. Plus een snelle tijd op de 70 ook hoor! Echt knap van 2x jeroen en robin.
    Want het is een mooi en uitdagend parcours met veel afwisseling (lees hm). Ik moet zeggen dat ik (zal wel mijn naïviteit zijn) dat ik het niveau hoog vond vandaag bij de 105. Ik ben 4 uur lang opgejaagd geloof ik, en kijkend naar de uitslagen zat er ook een grote club op xc tijd achter elkaar.
    Maar.. kop is eraf!
    Ook mijn kop ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gasten! Wat een uitslagen! Allemaal klasse!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dennis voeg ik nog toe en ik zag dat ik Pieter ook had gemist. Update volgt.

    Mijn race was ok. Bij de start, kwam ik ondanks mijn positie op de derde startrij ofzo, niet voorruit. Op de motorcrossbaan vlogen ze als gekken voorbij en ik dacht dit wordt nix vandaag. Benen liepen gelijk vol in de dikke prut en ik voelde me onzeker en had weinig zin in risico's. Toen we het bos indraaiden had ik veel posities verloren en nog kwamen er leipos vol staand door de berm voorbij geramd. Daaraan mee gaan doen was mijn doodvonnis van de dag geweest. Maar langzaamaan kwam er wat ritme en begon het te lopen. Al vrij snel werd de staart van de 105 ingelopen en kon het inhalen beginnen. Op de vele singletrails geen sinecure en ook lastig om zo in groepjes te rijden. Mogelijk af en toe wat voorzichtig te werk gegaan vergeleken met degenen met wie ik samen reed, maar van de andere kant wel hel goed gedoseerd met de energie omgegaan.

    Na nog even een stok uit mijn derailleur gepield te hebben kwam ik erachter dat ik mijn tweede bidon verloren was. Bij de enige verzorging bij start finish vond ik geen bekertjes en mijn hersens waren ff niet in staat om te beseffen dat je een bidon ook kan vullen. Dan maar op rantsoen de tweede ronde in. Vlak voor doorkomst was ik gepasseerd door Robin dus ik voelde de druk om het gat niet te groot te laten worden. In de tweede ronde minder achterblijvers en betere benen. In één van de langere klimmen weg kunnen rijden van mijn groepje en steeds meer concurrentie ingehaald. Uiteindelijk 35e binnen exact gelijk aan vorig jaar. Tijd scheelde een kleine drie minuten. Daar waar ik vorig jaar betere benen had en daardoor een veel betere eerste ronde, maar me vervolgens opblies, had ik dit jaar zelfs een snellere tweede ronde. Stabiel, niet super maar zeker meer dan ok dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een gave ronde is dit toch.. echt alles zit erin, van steile klimmen, valsplatstoemp stukken, vette afdalingen en veel mooie stuurstukken.. en met het weer gisteren maximaal genieten. Bij mij liep alles super, had vanaf het begin goeie benen waardoor ik het eerste halfuur bij de kopgroep kon blijven. Daarna viel het door achterblijvers van de 105 uit elkaar, en kon ik met twee andere eigen tempo pakken. Helaas wel iets tijd verloren met een los lopende crank, maar de twee minuten daarna toch wel weer redelijk kunnen dichtrijden. En aan het eind zelfs weer bij ze weg kunnen rijden met de laatste 5km echt op het tandvlees. Echt super blij met de mooie 8e plek.

    En nog even een extra kudo voor de teamgeest van Bart die in de koers zijn tooltje aan mij had geleend, terwijl hij hem even later zelf nodig had.. balen man!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zie net dat ik eigenlijk prijzengeld had.. en vorig jaar ook al.. haha.. jammer dan! ;-)

      Verwijderen
    2. Zou ze ff mailen. Dat je volgend jaar voor 3 jaar geld wil..

      Verwijderen
  7. Voor mij ook een goede race. Gestart vanuit het achterveld van de 70 km leek de eerste ronde wel op een intervaltraining met langzaam rijden op de smalle paadjes en sprintjes trekken op de bredere paden. Toen ik aan het einde van de eerste ronde Jeroen (KeX) in het vizier kreeg gaf dat het gevoel dat ik al behoorlijk ver naar voren was gereden. In de tweede ronde nadat ik Jeroen voorbij was gegaan werd het een stuk rustiger en kon er meer een constant tempo aangehouden worden. Maar na +-55 km merkte ik dat de inspanningen van de eerste ronde z’n tol begonnen te eisen. Daarbij was ik ook nog vergeten om een gelletje te nemen. Vooral de laatste 5 kilometers waren zwaar met een hongergevoel en veel zuur in de benen. Uiteindelijk Jeroen 3 minuten voorgebleven en als 28e geëindigd. Zeer tevreden hiermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Voor mij een stabiele race. Startte wel in het eerste vak maar stond door iets te relaxed achterin het eerste vak. Al op enige meters achterstand van Klerkx en Marc. Joene is buitencategorie voor mij;-) Marc had ik al redelijk snel in het vizier, Klerxk niet weer gezien. Met Marc toen nog leuk gebatteld maar die zakte er wegens niet fit zijn doorheen in de tweede ronde. heb de eerste en tweede ronde in exact dezelfde tijd gereden. Nog geen superbenen, ook nog geen animo om bij de voorbij stormende Robin aan te haken! Uiteindelijk 60e en hopelijk top-10 bij de M2. Vette ronde!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie ronde - goed gezelschap - goed gesoigneerd (volgens de laatste trend) - maar niet fit aan de start verschenen. Nog een uur voor de start maar een Ibu genomen om de zaak te onderdrukken en op hoop van zege vanuit het voorste vak weggeschoten. Ik had het zelfde gevoel als Kexx – de zaak heel houden.
    Na de start in het bos kon ik het ritme niet vinden en toen kwam Gys…. Ik kon hem in beeld houden en uit eindelijk kreeg ik een ritme te pakken. Uiteindelijk op het einde van de eerste ronde lekker achter Gys zitten sturen en samen naar de wissel. Na de wissel de 2de ronde in - stond er iemand achter een boom met een hele grote hamer...... en zakte werkelijk alle energie weg. Op standje overleven met - nog 3 keer een ketting eraf – een verkeerde afslag - toch uit gefietst. Het blijft tenslotte een mooie ronde (en mtb-en schijnt zo leuk te zijn). Uiteindelijk mijzelf over de finish gesleept waar ik warm werd verwelkomt door Gys (waarvoor dank). Nu herstellen en gaan we voor de herkansing. Maar vanuit hier complimenten! Top gereden mannen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Maar, kunnen de 105 mensen ook niet punten krijgen vanuit de 70 ;-) ?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Kan wel, maar ja er kan zoveel he.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten