MTBA trophy na Kellerwald en Oldenzaal

Eén weekend, twee koersen. Zowel een xcm in Duitsland, de Kellerwald marathon als een xco in het altijd lastige Oldenzaal uit. KOm maar op met de verhalen!


Reacties

  1. Kellerwald 80km gereden...

    Op zaterdag rond 19u aangeschoven voor de pastaparty. All-you-can-eat pasta en erg gezellig met Evert, Joost en Dirk en ook weer eens uitgebreid bijgepraat met Marcel Esser. 's Avonds met de groep nog wat biertjes gedaan met de locals en daarna een prima nacht gehad in het schooltje naast het finish-gebied.

    De ochtend van de race een heerlijk ontbijt van de organisatie en klaarmaken voor de start. So far so good totdat Evert naar me toe loopt en zegt dat hij naar huis gaat. Pardon? Ja, fiets uit auto gestolen. Super sneu; splinternieuwe Cannondale FSI... Hufters.

    Bij de start een beetje achteraan gaan staan met Joost en Dirk omdat we daar in de zon konden staan (geen slecht idee gezien de kou) en om 9u strak van start voor de eerste ronde achter de pacecar. Nerveus gedoe...

    Na een paar kilometer de eerste serieuze klim en al vrij snel het ritme te pakken. Joene vervolgens niet meer gezien want die was meteen voor mij uit en ongeveer halverwege de klim weggereden van Joost om vervolgens heerlijk te koersen. Het parkoers bestaat uit vooral brede gravelpaden met een paar geinige single track afdalingen. Niet bijzonder spectaculair maar zeker met het prachtige weer en de goede sfeer een absolute aanrader. Al met al een pittige race met 85km, 2300hms en een gemiddelde van iets boven de 20 km/u. Tevreden over het resultaat want geen pech onderweg en voor de eerste dame gebleven wat voor mij altijd een goed richtpunt is. Na de race heerlijk in het zonnetje gezeten met Joene en Joost en de rest van de clan over de finish geschreeuwd ;-) Op naar de volgende!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap gereden Bart! Heb persoonlijk een hekel aan Kellerwald, dus mooie prestatie van je :).

    Ik gisteren met @Arno afgereisd naar het mooie achterhoekse Oldenzaal. Ff een rondje ingefietst, zalig lekker parcours, kort (12 minuten ofzo), veeeeel slingeren en sturen en een aantal mooie afdalingkjes en klimmetjes, een heuse rockgarden, north shore etc. Voor een NL rondje met niet mega veel HM's vond ik dat ze goed hun best hadden gedaan.
    Start opstelling ging lekker, Ik moest waarschijnlijk rond de 40ste plek starten, maar toen de oproeper rond de 15e plek bij een of andere Nico .... uitkwam en die kwam niet opdagen heb ik zijn plaats maar vervuld! Ja, ik ben er! Thnx Nico, dat ik op de 2e rij mocht starten ipv de 5e :). Ok, uiteindelijk (nog) niet snel genoeg om met de eerste direct mee te gaan, nog iets meer intervallen. Maar toch lekker rond de 20ste plek het terrein in, stofhappen in de eerste bocht (mul zand omhoog, ff van de fiets dus). Dan het strand op etc. Ik pikte al snel bij Frank Molenaar aan, totdat we de eerste klim voor onze kiezen kregen (ok, die is wel serieus stijl. 20%?), waar Frank probeerde al fietsend zijn cassette uit elkaar te draaien. Weliswaar nog gelukt ook, jammer dat de rest van de fiets af moest! :)
    Toen lekker blijven rijden, totdat ik omkeek, recht in de ogen van een coureur met zwart/oranje kleding en 3 van die witte adidas strepen op zijn schouder (Arno), ook m'n Sudety teammaat Coen zat erbij. Kon beide mannen helaas net niet volgen maar ver liepen ze ook niet uit. 1 ronde later Arno weer voorbij gereden, die had wat chinese lucht uit zijn band op de rockgarden achter gelaten :). Spijtig. Coen nooit meer terug gezien. Nog 2 rondes moeten vechten voor mijn plek want er kwamen 5 bloedhonden achter me nog proberen mijn positie te verpesten, gelukkig gelukt. 22e gefinished, nog net geen prijzengeld.
    Na de finish sta ik een aantal minuten met m'n broertje te kletsen (Liwald), totdat ik vroeg wie er eigenlijk had gewonnen en hij antwoorde: Ikke jonguh!
    Ik tevreden, 15 plekken beter dan in Berlicum, hartslag 5 slagen hoger en gedurende de wedstrijd redelijk weinig verval gehad (RondetijdenL 12:39, 12:23, 12:32, 12:31, 12:14).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een snelle laatste ronde is zeker voor jou erg goed! Komt goed dit jaar

      Verwijderen
  3. Goed verhaal, Nico!

    Ik heb ook lekker gekoerst. Bietje slecht gestart en aardig wat plekjes verloren, maar die ook vrij snel weer goed gemaakt. Gat met een groepje voor mij was echter al wat te groot en dus op plek 14 blijven hangen. En inderdaad, ze hebben daar wel echt alles uit de mogelijkheden gehaald qua parcours! Top rondje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ninko heeft mijn verhaal al bijna ģedaan, behalve het feit dat sjakie met Frank een stukkie naar achteren stond. Gelukkig ramde ik in bocht 1 hem baar voren (sorry Coen), en bij bocht 3 zat Frank in mijn zij. Voor de rest ging het lekker en had ik kracht over in ronde drie bij het volgen van Coen. Zat lekker uit de wind ;-). Alleen op de rock garden ramde ik mijn velg en band op een steen. Met als resultaat: zie boven.
    Erg jammer maar de vorm is er wel. Verder was het een leuk afwisselend rondje waarbij de techniek rijder veel kon halen, maar de kracht/tijdrijder ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier de eerste ronde van Maarten Nijland : https://www.facebook.com/bikechallenge.nl/videos/825491710853536/

    met tom in actie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ging ook voor de Kellerwald 80km.. Hotelletje geboekt en zaterdagmiddag samen met Almar lekker relaxed heen rijden was het plan. Helaas liep het allemaal niet zo heel erg vlot met Jut & Jul, waardoor we pas 23:15 bij het hotel waren, en omdat we er toch waren konden we beter maar meteen wat bier doen.. Voor zover het uitgerust aan de start staan.. haha..
    Omdat het 's nacht had gevroren en het bij de start in de schaduw maar 5C was, bleek de kleding keuze met een strak blauwe lucht erg lastig. Met nog 3min voor de start toch snel beenstukken uit en vertrouwen op armstukken en windstopper. Maar goed ook want nog geen 10min later was het met armstukken uit super lekker en gewoon fantastisch weer..
    Bij de (80 a 120 gemengde) start zat ik er redelijk bij en kon het tempo van de groep goed volgen. Het eerste deel van de (verschrikkelijk lange) klim zakte het tempo helemaal in en reden de snelle mannen voorin niet voluit, die situatie had ik nog nooit meegemaakt. Het leek wel een wielerpeloton, waarbij op de 4m brede schotter inhalen onmogelijk werd. Gelukkig ging niet lang daarna de snelheid omhoog waardoor de groepjes langzaam uit elkaar vielen. Vanwege een redelijk goede start positie was ik niet van plan om veel plekken terug te geven, wat resulteerde in maximaal koersen.. grgrgr.. Na 60km begon de diesel langzaam op te raken en begonnen de krampjes in de hamstring zich te melden. Snel extra drinken en proberen op behoudt te rijden. Ondank een verloop van ca. 10min in de tweede lus werd ik nauwelijks ingehaald (ik was kennelijk niet de enige die last had van de vreselijk lange klimmen). Op 40meter van de finish nog de laatste concurrent kunnen elimineren waardoor ik met een 23e plek kon klasseren. Super tevreden natuurlijk, zeker aangezien mijn marathon doel 2015 een keer binnen de top 20 eindigen is!! Moet te doen zijn dus.. ;-)
    Met afstappen na de finish wel nog vol in de kramp en 5min niet kunnen verplaatsen, moet er grappig uitgezien hebben. Gelukkig daarna met bratwurst en weizenbier in de zon aan het herstel kunnen werken. Was weer echt een mega geslaagde marathon (en ik blijf het toch ook een erg gaaf maar zwaar parcours vinden). Cheers!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten