MTBA Kick-off 2020 Dinsdag 30 juni



We gaan weer beginnen!

A.s. dinsdag 30 juni is het zover. De corona maatregelen worden per 1 juli verder versoepeld. We kunnen dus weer redelijk normaal gaan biken. De eerste toertochten en wedstrijden zullen ook snel worden aangekondigd, dus we hebben iets om voor te trainen.

Wat zijn de veranderingen?

Eigenlijk niet zoveel.  Tijdens het fietsen (ok vanaf 1 juli) hoeft 1,5m ook niet meer. Wat corona betreft moeten we wel 1,5 m afstand bewaren bij het verzamelen en bij het finishen en bij het bier drinken ook!

Let op. Het nieuwe verzamelpunt is bij de scouting achter/naast de Vlindertuin. Hier hebben we  meer ruimte. Het eindpunt is nog altijd De Villa.

Verder blijven we thuis als we klachten hebben die op corona kunnen duiden en rochelen we niet in de groep.

Wat we voorlopig wel een paar keer doen is met een aanmeldformulier werken die we op zondagavond via de app zullen delen met het verzoek deze even in te vullen. Handig om achter de hand te hebben mocht er een corona gevalletje opduiken. Maar de voornaamste reden is dat we zo de voorrijders even beter kunnen afstemmen op de groep (wat hopelijk ook positief uitpakt op de niveau verschillen in de groep). Het ad-hoc verdelen van de groepen was met zeer grote opkomst in voorgaande jaren soms wat behelpen.

Uit de inventarisatie bleek dat de animo voor groep 2 te groot is bij 3 groepen (als de meeste komen).
Omdat we verwachten dat jullie allemaal gretig zijn en er aanstaande dinsdag allemaal zijn, starten we met vier groepen (ipv 3). We ordenen de groepen als vanouds van knetter snel tot lekkah doorjassen.

In het aanmeldformulier dat we zondag verspreiden staan de tempo's van de groepen omschreven. Denk van te voren dus even goed na in welke groep je wil meerijden. Het MTBA motto van 'niet kunnen volgen is lossen' geldt nog steeds, zeker voor groep 1 en 2. Er wordt dus maar beperkt gewacht. We hanteren een maximum groepsgrootte van circa 10 man (wat eigenlijk ook niet anders is dan vorig jaar). Dat rijdt voor iedereen het prettigste.

Ook de voorrijders staan op het formulier aangegeven. Mocht er voor een groep een keer geen voorrijder zijn, dan proberen we het op te lossen met een spontane vrijwilliger of met het beschikbaar stellen van een gpx-route.

Verder verwachten we dat we weer als vanouds de trails van Arnhem en omstreken onveilig kunnen gaan maken.

Komt allen naar de scouting dinsdag en alle dinsdagen erna en maak er alsnog een mooi seizoen van!

Oh ja. Start om 19u stipt! Ook voor Robin ;)


Reacties