Versoepeling Corona (sport) regels door het Rijk


Vanaf 11 mei heeft het Rijk versoepelingen doorgevoerd ten aanzien van de Corona maatregelen. Deze regels zijn terug te vinden op de website van het Rijk: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport 

De Rijksregels stellen dat samen buitensporten weer is toegestaan, maar dat 1,5m afstand houden leidend is. Er zijn geen maximale groepsgrootte aangegeven. Daarnaast hebben NTFU en KNWU voor hun verenigingen een aantal protocollen vastgesteld. Deze zijn strenger dan de Rijksregels en gaan uit van een groepsgrootte van maximaal 4 personen. 

Gister heeft MTBArnhem overleg gehouden over het weer opstarten van de activiteiten. Ondanks dat wij als anarchistische beweging niet onder de protocollen van de KNWU/NTFU verenigingen vallen, was onze conclusie dat het op dit moment nog te vroeg is om weer op te starten. We volgende de gefaseerde versoepeling door het Rijk en bekijken wanneer wij weer georganiseerd kunnen opstarten.

We kijken iig met verlangen uit naar de 1 juni fase waarbij de terrasjes weer open mogen. Dus wie weet?...

Wat wel..
Het samen buitensporten (op 1,5m) mag,, dus je mag elkaar weer (via de app) vragen om samen te fietsen. Hou daarbij wel altijd duidelijk de Rijks regels in acht!

Dus Ride on!! En hopelijk zien we elkaar snel weer bij officiƫle MTBA trainingen!

Reacties