XC wedstrijden in 2020!

Gewoon leuk om even te delen;

Velen van ons hebben ergens wel warme gevoelens voor de XC discipline binnen het mountainbiken. Dit kan zijn omdat het hier ooit allemaal mee begonnen is, wie kan zich niet de iconen binnen de sport herinneren. Miguel Martinez, Paola Pezzo, Tinker Juarez en gewoon onze eerst olympisch kampioen "The Bartman". En sommige kunnen zich zelfs de hoogtij dagen van de Nederlandse XC herinneren, waarbij er meer dan 150man bij de Sportklasse aan de start stonden in Berlicum. En recent natuurlijk de uitzonderlijke prestaties van onze Mathieu (aka MvP), wellicht nog wel de grootste aanjager van de sport. Waarbij Redbull het overigens op een perfecte manier in beeld brengt. Ja XC is een mooie tak van sport!

Ook hebben een aardig aantal van ons in 2019/20 één of meerdere Wintercompetitie wedstrijden gereden (VWC). Wat een leuke laagdrempelige wedstrijden zijn dit zeg. Wat mij betreft een voorbeeld, van hoe de XC zich vanuit de KNWU moet doorontwikkelen.

Mede door bovenstaande redenen gaan we dit jaar met een aantal man weer eens een KNWU licentie te nemen, zodat de oranje-zwarte MTBA kleuren ook op de XC-wedstrijden hun reputatie weer kunnen laten gelden. Het idee is om met zoveel mogelijk man gewoon bij de Amateurs te rijden, zodat we lekker onderling kunnen strijden (en wel zo gezellig natuurlijk).

Mocht je nog twijfelen, tips wat je moet regelen en hoe je dat het beste kan doen zijn beschikbaar. Onderstaand de concept kalender, de actuele kalender is te vinden op de site van de KNWU.

Of het nu XC, marathon, enduro, XDU of een andere discipline is.. "never stop racing"


Reacties