De Langste Dag 2019 (21+22 juni)



De hoogste tijd voor een update voor DLD 2019.

Op de langste zaterdag van het jaar, 22 juni, doen we inmiddels traditie getrouw een dikke rit.
Dit jaar starten we in Zuid-Limburg en ligt de eindstreep bij camping De Bloksberg in Gennep (naar Arnhem terugbiken werd een beetje te gortig). De afstand zal niet misselijk zijn. 225km maar liefst!浪 Een route team is erin geslaagd de mooiste trails aan elkaar te knopen.*.

We starten zaterdag 's morgens rond 0415 in de Limburgse Heuvels in het kleine dorpje Banholt. We overnachten de 21e in een mooi appartement en zullen natuurlijk een lekker Limburgs biertje nuttigen op vrijdagavond. Zatermiddag zullen we rond 17u camping De Bloksberg aankomen.

Zaterdag onderweg wordt er verzorging geregeld. Bij het gemiddelde tempo moet je denken aan dat van groep 1b (rond de 20km/u).

We 'eindigen' bij het MTB museum alwaar we een pasta party houden voor héél MTBA + aanhang. Ook handig voor de mensen die de volgende dag Montferland willen rijden. Die hoeven dan zelf niet te koken

Als je mee wilt doen met de full monty, of een aangepast programma laat het ff weten hier op de blog. In Banholt is nog 1 slaapplek over.

Deelname is voor eigen rekening. Reken op zo'n 100 euro als je de full monty (overnachten/eten/biken/eten/nogmeerbiken/nogmeereten/bikentotjenietmeerkan/pasta party) doet.

De volgende personen hebben zich al aangemeld voor het hele programma:
Francis (Full Monty Incl overnachting)
Homme (Full Monty incl overnachting)
Bart (Full Monty incl overnachting)
Marlon (Full Monty incl overnachting)
Dorus (Full Monty incl overnachting)
Jan-Willem (Full Monty incl overnachting)
Ronald (Full Monty incl overnachting)
Roy (150km incl overnachting)
Anne (een nader te bepalen afstand incl overnachting)

Logistieke assistentie:
Floor (incl overnachting)
Renee (incl overnachting)

*Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om in te stappen of uit te stappen. We komen in de buurt van de volgende stations (van zuid naar noord): Sittard, Roermond en alle stations tussen Roermond, Venlo en Nijmegen (stoptrein). Ons 'eindstation' is Cuijk.

De gpx die Francis en Homme gebouwd hebben loopt helemaal van Zuid Limburg tot Arnhem en is bijvoorbeeld ook omgekeerd te fietsen. Ook kun je heel makkelijk verder op de route komen (met de trein) en een laatste stuk met ons meefietsen. Vorig weekend hebben we een deel van de route nagefietst en het was waanzinnig genieten!

Maar het liefst willen we natuurlijk dat je met ons de ultieme Langste Dag uitdaging aangaat!! En wees nou eerlijk, wat is er nou mooier dan de zon zien opkomen in de Limburgse Heuvels?!


Reacties

  1. Het lijkt me supertof om mee te doen maar de hele afstand is voor mij te ver. Ik ga kijken of ik ergens aan kan sluiten en mee kan rijden tot en met de BBQ!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Uhmm... pasta party 😊 (waar het hart vol van is... of zo iets)

      Verwijderen
    2. Genoteerd. Vast nog wel te regelen ;)

      Verwijderen
  2. Aanwezig als chef-catering! En als chef-vlog :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pasta party: check!
    (deels) meefietsen: check!
    Overnachten: misschien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een waanzinnig plan! Meefietsen: check (vanaf Venray ofzo)
    Pasta-patser-party: check

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yo Mark en Susan. Venray wordt vermoedelijk het eindpunt. De route wordt nog aangepast deze week en dan weten we het exacte plan/eindpunt. Ik laat het nog wel weten.

      Verwijderen
    2. Correctie. Gennep wordt ons eindpunt (10 km van station Cuijk)

      Verwijderen
  5. check full monty. hoogste tijd om weer 'ns wat te gaan doen...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kan alvast melden dat de testrit van vorig weekend erg positief was. Hele mooie trails! Niet alles wordt voorgefietst. Zo blijft er ook voor ons een verrassing 🤪

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten