XCO seizoen MTBA succesvol van start in Berlicum


In Berlicum start traditie getrouw het XCO seizoen met de Grote prijs Kivada. We moeten er zo langzamerhand zuinig op zijn, want waar de XCO weer flink aan populariteit stijgt onder andere door helden als Mathieu van der Poel, heeft de KNWU besloten te stoppen met de NL cup. Raar en vooral jammer. Schaars zullen dus de wedstrijden zijn dit jaar.... des te belangrijker dus om te scoren vanaf het begin. En gescoord is er.... Podium plekken zelfs...... MTBA was ruim vertegenwoordigd

De uitslagen leveren de volgende stand op:


Clubkampioenschap XCO
Positie Naam Klasse Punten Aantal Gemiddeld
1 Anne van Schaijk Funklasse 100 1 100
2 Jeroen Brands Funklasse 93 1 93
3 Arjan Leenstra Masters 1 90 1 90
4 Bas Carpaij Funklasse 83 1 83
5 Britt Dorrestein Dames 68 1 68
6 Francis schaeffers Funklasse 60 1 60
7 Frank Molenaar Amateurs 36 1 36
8 Sijtse Kamphuis Funklasse 24 1 24

Reacties

  1. Vanwege het weinig aantal geplande wedstrijden en het gedoe en kosten rondom een licentie aanvraag, dit jaar toch besloten om die wedstrijden gewoon in de Funklasse te rijden. Maar gelukkig was ik niet de enige die hier zo naar kijkt, want alleen vanuit MTBA stonden we al met vijf man/vrouw in deze klasse aan de start. En ik moet zeggen, wat blijft dit toch een gave discipline binnen het mountainbiken zeg! De spanning in het startvak (want een goeie start is al de helft van de uitslag), het volle bak nemen van elke bocht in combinatie met het uiterste uit jezelf te halen, blijft erg gaaf.
    In Berlicum was mijn start in ieder geval niet verkeerd, iets opgesloten tussen andere rijders kon ik toch vrij snel aansluiting vinden in het wiel van Arjan. Ik wist dat dat iig geen slechte positie was. :) Met een positie ergens rond plek 10 zaten we goed, maar zagen we wel dat de kopgroep iets bij ons wegliep. In de lusjes zagen we dat Bas net geen aansluiting kon vinden en Francis iets minder geluk had met de start. Uiteindelijk konden Arjan en ik aardig samenwerken, waardoor we langzaam inliepen op de eerste drie rijders. Maar helaas was het gat te groot en de tijd tekort, waardoor we met een mooie 4e en 5e plek over de finisht rolde. Het blijft toch één van de gaafste dingen om met MTBA mannen in een koers te kunnen samenwerken! Wie weet.. ooit toch weer een licentie.. ??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten