Stand XCM na Montferland en La Rockalienne
Afgelopen weekend was weer een mooi bike weekend. Dichtbij in het Montferland veel MTBA'ers aan de start bij het Bikefestival aldaar en Joost v G was afgereisd naar de Ardennen voor de pittige La Rockalienne.  Overal werd flink gekoerst met mooi resultaten en genoeg punten te verdelen. Onderstaand de nieuwe stand :


Reacties

 1. Het is een goeie traditie om hier even een verslagje te doen van de koers.
  Afgelopen zondag vond, terug van weggeweest, de Montferland Marathon plaats. Een koers waar ik hele goeie herinneringen aan had van twee jaar geleden.

  Zondag was het prachtig weer, veel MTBA aan de start, dus het beloofde een mooie koersdag te worden. En dat werd het! Wat heb ik genoten!

  Alleen bij de start lichte paniek. Batterij van hartslagband bleek leeg. Oeps! Het was lang geleden dat ik een wedstrijd zonder hartslagmeter had gereden. Maar goed, niets aan te doen. Dood of de gladiolen dan maar. En eigenlijk reed het ook wel errug lekker moet ik bekennen. Heb onderweg bijna niet naar horloge gekeken. Alles op gevoel.

  Start ging goed en ik reed direct mee met een rap groepje MTBA met oa Stef, Joene, Francis. Totdat ik een verkeerd wiel koos en linea recta een greppel in reed. Weg mooi groepje.... Ca 20 posities verloren. Kak!

  Inhaalrace beginnen dan maar. Één voor één passeerde ik weer andere rijders (o.a. Gijs) en het groepje MTBA kwam langzaam maar zeker in zicht. Helaas hield Mike (van MB sportswear) me flink op op wat leuke singletracks en daardoor duurde het allemaal nog langer. Aan de kant, lul!

  Na een tijdje aangehaakt bij een groepje van ca 8 met Naast Stef, Francis ook Tom van Braak. Joene had zich inmiddels uit de voeten gemaakt en verder naar voren gereden. Eenmaal aangehaakt in het groepje vond ik het tempo goed te doen. En al vrij snel besloot ik voorop te gaan rijden.

  Geen idee wat er achter me allemaal gebeurde, het is immers geen dinsdag ;), en na enige tijd bleken we nog met 4x MTBA over. Vet! Hieruit ontstond een mooie samenwerking. Stef z'n ketting vloog eraf, het tempo bleef hoog, maar toen Stef weer in aantocht was hebben we even gewacht. Kop over kop gingen verder, waarbij we allemaal beurten pakten.

  Na 50km moest ik stoppen bij het drankpunt om een bidon te hervullen. De anderen hadden het beter geregeld en konden sneller door. Ik gok dat ik een achterstand had van een klein minuutje en opnieuw moest ik een flink gat dichtrijden. Dat was moeilijker dan de eerste keer, maar lukte opnieuw.

  Nog steeds reden we goed samen, tot Stef ca 8 km voor de finish besloot er een paar snokken aan te geven en de koers echt geopend was. 5 x ging ie op de pedalen staan op klimmetjes en vijf keer wist ik met hangen en wurgen te pareren. Francis zat achter me z'n elastiek op te rekken en die moest een gaatje laten. Tom was al iets eerder afgehaakt. De 6e keer dat Stef ging was op een lange vrij lastige singletrack. Tot halverwege kon ik nog in de buurt blijven. Maar wat gehinderd door achterblijvers, en vooral door 2 flinke stuurfouten (ik reed over de limiet) zag ik Stef wegrijden.

  Aan het einde van de singletrack bij het begin van het rechte stuk naar Stokkum zag ik dat Francis weer dichtbij was gekomen en besloot ik even te wachten. Heel even moest ik een gaatje laten, maar kon toch weer zijn tempo pakken. Mijn idee was om samen proberen naar Stef toe te rijden, maar toen ik van Francis overnam en even later omkeek bleek ie stil te zijn gevallen. Volledig geparkeerd, kan niet anders!

  Dan zelf maar doorrijden, inmiddels op de dunne lijn van hard genoeg doortrappen om m'n plek te behouden, genoeg drinken en (geen) kramp krijgen. Veel achterom kijken dus, want voor me was Stef in geen velden of wegen meer te bekennen. Gelukkig had ik genoeg marge om niet volledig in de verkramping te schieten en mijn positie te behouden tot de finish.

  Totaal naar de zak, geen idee hebbend welke hartslagen ik heb gehaald, maar super tevreden op het gras geploft waar Joene ook al lag en waar we uiteindelijk met een kleine 20 man/vrouw aan het nagenieten waren.

  Wat een topdag, topsfeer en topkoers. Mooi cluppie hebben we.

  Oh ja, de uitslag. 20e bij de <40 en 33e overall. In een behoorlijk groot en sterk deelnemersveld. Ook daarover supertevreden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf man, dat jullie met zo'n grote MTBA groep samen hebben gereden. Jammer dat ik er niet bij was. het was erg gaaf zo te lezen... goed gedaan allemaal !!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten