Update: #dld2018 Het aanmelden kan beginnen


Eerder hebben jullie op deze blog al kunnen lezen over de voorbereidingen voor de langste dag 2018.

#dld2018 is een doldwaas MTBA(vontuur), waarbij we met zoveel mogelijk mensen 200+ km gaan biken op de langste zaterdag van het jaar. Het is geen officieel evenement, het is geen wedstrijd. Eigenlijk is het gewoon een 'normale' MTBA rit, die alleen een beetje langer is ;)

We hopen dat er bij MTBA op 23 juni veel 'dwazen' te vinden zijn ;)

Hierbij even een kleine update & beschrijving en uitleg over hoe je je (alvast) kunt aanmelden:

PROGRAMMA & CATERING

De langstedag2018 is op zaterdag 23 juni 2018en bestaat uit ca 220 km mountainbiken (2 lussen). We starten 's morgens heel vroeg (vlak voor de zon opkomt) in Arnhem bij de Villa. Halverwege komen we in Schaarsbergen voor een goede lunch bij Britt en Tom en we finishen uiteraard weer in Arnhem. 
We sluiten af met een gezamenlijke MTBA BBQ bij Onno in de tuin (die hulp krijgt van grillmaster Rik)!!!

We hebben waarschijnlijk beschikking over een goed met eten en drinken gevulde auto op ca 50km en 150km. Dat neemt niet weg dat iedereen zelf verantwoordelijk blijft voor z'n eigen eten en drinken onderweg.

DE ROUTE & NAVIGATIE
De route is al door een aantal van ons verkend, maar houden we verder nog even geheim natuurlijk. Lang is ie, hij komt door prachtige natuurgebieden en is heel afwisselend. Singletrack, klimwerk etc. Per 100 km kun je rekenen op ca 1000 hm.

De route komt uiteraard beschikbaar als gps bestand. We gaan rijden in wat kleinere groepjes van 5 tot 8 man. De samenstelling van de groepjes moet je onderling regelen. Daarnaast moet je per groepje zelf zorgen voor minimaal 2 gps apparaten (als je er zelf geen hebt, informeer even bij vrienden/kennissen of je er wellicht een kan lenen)

Let op! Een Garmin gps met vaste accu gaat het zeer waarschijnlijk geen 200km+ volhouden. Met een gps op losse batterijen (en reservebatterijen bij de hand) loop je weinig risico.

KOST DAH NOG IETS?

Het fietsen kost niks, maar voor de catering maken we kosten natuurlijk. Hiervoor vragen we een bijdrage. Als er geld overblijft dan gaat dat in een pot voor de seizoensafsluiting.

Kostenraming:
€35 a €40 voor #dld2018 inclusief bbq
(ca €15 voor alleen #dld2018)

Tzt zullen we een update geven wanneer en aan wie je het geld kunt overmaken. Eenmaal aangemeld en betaald = meedoen. We houden het simpel. Geld terug doen we niet aan :)

AANMELDEN
Je kunt je alvast aanmelden door op dit bericht te antwoorden dat je erbij bent! Laat dit uiterlijk 2 juni ff weten.
Je bent definitief aangemeld als je onder dit bericht hebt aangegeven dat je erbij bent en als je tzt betaald hebt.

Deelname is alleen voor MTBA-ers (en voor niet MTBA-ers op speciale uitnodiging door de organisatie :))

De limiet is ca 25 man/vrouw 

FAQ
Kan ik ook de helft fietsen? De uitdaging is natuurlijk om er een uitzonderlijke dag van te maken. Dat wil zeggen 200+ km biken. Natuurlijk kun je de helft fietsen als je dat wilt (1e lus, dus net zo vroeg opstaan). Maar de kosten blijven gelijk. En het zou tof zijn als je dan daarna helpt (bijv met bbq voorbereiden) of het laatste stukje van de 200km nog meefietst.

Kan ik ook alleen deelnemen aan de bbq? Uiteraard! (Details volgen)

Welk eten moet ik zelf meenemen en hoeveel? Repen en sportdrank neem jezelf mee. Neem niet te weinig mee! Wij zorgen voor de rest. Na iedere ca 50km kun je stevig bijtanken.

Wat te doen bij pech onderweg? Iedereen is in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor z'n materiaal en z'n eigen veiligheid, zoals bij elke MTBA activiteit. Misschien dat we in een pechgeval nog wat technische support weten te organiseren. In dat geval heb je geluk ;)

Wie organiseert #dld2018? Er hebben al flink wat mensen een en ander bijgedragen aan de voorbereiding. Maar geheel volgens MTBA-filosofie: "iedereen die meedoet aan #dld2018 is de organisatie"

*disclaimer: alle regels van het MTBA manifest zijn op #dld2018 toepassing :):)


Reacties

 1. Ik doe mee!
  De full monty. 200km + bbq

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vraag me af, ik zie allemaal racefietsen. Nu dus op de MTB? Dus circa 10 uur onderweg?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Off road en MTB dit jaar. Foto is van vorig jaar. 12provincie tocht

   Verwijderen
 3. Heb hier interesse in. Komende weken even kijken hoe de knie het doet...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben er ook bij! Tof idee! Sowieso de eerste lus en BBQ

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn idee is de eerste lus te rijden en dan de BBQ voorbereiden...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Update (27-05-18):

  De route voor #dld2018 is 'af'. 1e lus is 105 km en de 2e is 115km. Maakt samen 220km (2300hm)!! De lat ligt dus nog wat hoger:):) en het venijn zit natuurlijk in de staart. Naast bovengenoemde personen hebben ook Dorus en Rob zich aangemeld (en nog twee special guests). Wil je er ook bij zijn? Laat hier dan uiterlijk donderdag 14 juni een berichtje achter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaaa! Ik ben erbij dus. Had ik me al aangemeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. misschien de ochtendshift (kan tot 13u zoals het ernaar uit ziet)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeeeeeel vroeg in de ochtend starten, dus 13u haal je makkelijk. Denk dat je nog voldoende tijd overhoudt om pannenkoeken te eten in Schaarsbergen ;)

   Verwijderen
 9. Aanwezig full monty tot ik van de fiets val..

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten