Gert-Jan Theunisse MTB Classic 15 april 2018

Wat aan de late kant, maar as zondag ga ik de 70km Gert-Jan Theunisse classic rijden. Vorig jaar zat hij in de marathoncup waarbij reacties gemengd waren. Zelf vond ik hem echter erg leuk. Het parcours gaat van technisch bosje naar technisch bosje over lange zand/asfalt verbindingsstukken, waarbij ze ook nog moeite hebben gedaan om wat toffe hindernissen neer te leggen.

Voorinschrijving is gesloten, maar bijschrijven kan vast nog wel. Mocht je het zeker willen weten, kan je wellicht even de organisatie mailen: info@gertjantheunisseclassic.nl

WEDSTRIJDEN (35, 70, 105 km.) op zondag 15 april
– Kosten € 20,- (bij voorinschrijving) bij inlevering van het stuurbord nummer na afloop van de wedstrijd ontvangt u een hapje en drankje.
– Kosten op de wedstrijddag zelf bedragen € 5,- extra. Deelname kan alleen als er dan nog plek is!


https://www.gertjantheunisseclassic.nl/

Reacties

 1. Was wel wat voor mij geweest, maar ik sla over....
  Jij hebt er aardig wat in de planning staan Joene, je gaat zeker toch weer voor de hamburger (-:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na de ervaring van 100K in Oldebroek werd ik nieuwsgierig naar de "kortere" afstand. Qua sfeer en organisatie zijn het behoorlijk verschillende wedstrijden. We werden vandaag voorop gereden door een crossmotor nadat de plaatselijke boer ons welkom heette. Hij zei in ieder geval iets als: "D'n erste vier kilometer zijn anders dan vorig jaar. Dan witte ge dah". Zou fijn zijn als je er de volgende keer bij bent Ninko... Kun je als tolk fungeren :D Qua parcours vond ik het goed vergelijkbaar . Veel draaien en keren. Mooie single trails en technische stukken met stukjes asfalt tussendoor om even te eten en drinken.

  Na de sirene ging het veld hard weg. De eerste paar kilometers waren vlak en het waren overzichtelijke brede paden. Ik zag Jeroen een paar plekken voor me en dat motiveerde me om een tandje bij te doen om de aansluiting niet te missen. We draaiden een bocht om en Jeroen kwam in het lint op een fietspad. Ik koos het bredere zandpad dat er naast lag en kon daar ongehinderd naar voren trappen.

  Toen het veld brak had ik wellicht iets eerder wat meer lef kunnen tonen door de oversteek eerder te maken. Ik deed wel een poging maar dat was een paar bochten te laat en daardoor werd het gat niet snel genoeg kleiner. Ik belandde in een groep waar één kerel de eerste ronde op kop reed - bedankt daarvoor grote onbekende... :) Na de eerste van twee rondes had hij pech en hebben we 'm niet teruggezien. Jeroen, ik en twee andere trokken vanaf toen de kar om het tempo hoog te houden.

  Met nog ongeveer 20K te gaan seinde Jeroen dat ik aan de beurt was voor een kopbeurt. Toen mijn beurt erop zat plaatste hij de versnelling waardoor ik eenvoudig zijn wiel kon pakken. Vlak voor het technische stuk met veel steile klimmetjes kwamen we met zijn tweeën los en konden we een mooi gat slaan. Ik nam over op het fietspad zodat we niet in het zicht kwamen van de groep. Nog één mederijder kon de oversteek maken en reed mij uit eindelijk uit het tweede wiel maar ik ben de rest van de groep voor kunnen blijven.

  Super mooie ervaring rijker want door nu veel te drinken en veel gelletjes te nemen had ik al mijn energie beschikbaar voor het sturen en trappen. Op naar Cimes de Waimes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi verhaal en zo te lezen serieuze kandidaat voor de MTBA bokaal 💪👑

   Verwijderen
 3. Leuk geschreven Dorus, niet teveel extra trainen he ? haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi verhaal Doris!

  Leuk dat we allebei bij elkaar in t wiel hebben mogen afzien.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten