Stand XCM na OldebroekAfgelopen zaterdag kon in de Oldebroek Marathon gestart worden op de 60km en 100km. Lekker dicht bij huis dus veel MTBA mannen en vrouwen aan de start. Weer mooie resultaten en een groot MTBA dames deelnemers veld dus genoeg punten te verdelen. Dit leidt tot de volgende XCM stand.


Reacties

 1. Denk dat ik maar even een print screen moet maken van de XCM stand :):)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nieuwsgierig naar een nederlandse marathon had ik mij ingeschreven. Zo tegen de 2,5 uur op de fiets is voor mijn doen best lang, ik was dan ook benieuwd hoe dat ging bevallen. Normaal rij ik gewoon maximaal totdat ik niet meer kan. Die tactiek ging ik maar es NIET volgen deze keer. Dus na de start in een groepje beland die lekker doorreed. Ik was niet van plan kopwerk te doen. Marlon zat dicht achter mij en kwam na een kilometer of 10 voorbij. Hij ging aan kop zitten sleuren en trok het groepje uit elkaar. Ik ging mn eigen tempo rijden (eten en drinken!)en gek genoeg bleef ik lang vlakbij het groepje. Marlon was vertrokken. De laatste ronde zag ik ineens in de verte Marlon weer en het volgende rechte stuk was hij vlak bij; hij stond geparkeerd. Toen schoof hij onderuit en was ik hem ineens voorbij...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Mark. Zag op FB jouw complimenten aan de organisatie. Daar sluit ik me bij aan. Erg leuke wedstrijd. Leuk uniek parcours met veel singletrack, keren en draaien, een echt mtb parcours, een motorcrossbaan met zuigend zand en goede entourage en organisatie.

  Mijn wedstrijd verliep zonder al teveel pieken en dalen. Na de start lag ik ongeveer op de positie waar ik zou finishen. M'n eerste rondje was een beetje 'houterig' en al snel merkte ik dat ik vandaag geen hele hoge hartslagen zou halen.

  Ik werd halverwege de 1e ronde bijgehaald door twee kerels die aan elkaar geplakt zaten en omdebeurt op kop reden. Tot einde ronde twee kon ik met moeite bij ze in het wiel blijven, overnemen wilde ik niet en kon ik niet. Vanaf de 2e ronde had ik de flow een stuk beter te pakken, de bochten liepen een stuk lekkerder. Hoewel Robin halverwege nog in het zicht kwam (ketting eraf gelopen?) kon ik hem niet bijhalen. In de 3e ronde moest ik toch steeds vaker een gaatje laten vallen achter de twee mannen voor me, tot ik op een constante 50-100m achter ze kwam te rijden en gewoon niet in staat was het gat dicht te rijden (frustrerend). In de klimmetjes was ik sterker en kwam ik dichterbij, maar die waren net niet lang genoeg.

  Ben wel supertevreden met het weinige verval in de rondjes. Het verschil tussen de eerste ronde en de derde (en laatste) was slechts een minuutje. Met zo weinig verval haal je automatisch nog wat mensen in tegen het einde van de wedstrijd en dat motiveert altijd!

  Achteraf bleek dat ik (waarschijnlijk) niet helemaal fit aan de start stond. Zaterdagnacht sloeg een buikvirusje genadeloos toe, zondag groot deel van de dag platgelegen. Zou een goede verklaring kunnen zijn voor het niet kunnen halen van m'n normale wedstrijdhartslag.

  Verder nog leuk om te vermelden dat er, naast de mannen, maar liefst 5 MTBA dames aan de start stonden. Ben benieuwd naar hun ervaringen ;)

  Verder nog complimenten aan Britt en Frank (beiden top 10) en aan 'rookie' Dorus, die voor z'n allereerste wedstrijd ooit de 100km uitkoos en een prima klassering haalde.

  Op naar de volgende, welke het ook is:)


  BeantwoordenVerwijderen
 4. De dag op de sluiting van de inschrijving besloten ook mee te doen in Oldebroek. Ik had wel weer zin om een wedstrijd te rijden en er hadden zich al 4 andere meiden gemeld van deelname.

  Het buikvirus wat Ronald zaterdagnacht had bereikt, had zijn startpunt bij mij. Donderdagnacht was de wc-pot mijn beste vriend en vrijdag rillend en met spierpijn in hele lijf geprobeerd "zo normaal mogelijk te doen". De perfecte racevoorbereiding ja.

  Wel besloten om de race te starten. Het rijden van rondjes brengt je immers snel weer naar de start/finish als het niet gaat en ik had geen zin om toe te geven aan het buikvirus :)

  De dames hadden een apart start en geduldig stonden wij met een groep van 60-vrouw-sterk te wachten op het startschot. Toen deze was geklonken ging het er gelijk hard aan toe (vond ik dan) maar mijn benen hadden er nog maar weinig zin in. Bij de 1e keee aanzetten liepen ze al vol. Ik besloot een tandje lichter te schakelen en bleef achter Bernadet en Annet. Na een km of 10 kreeg ik mijn krachten weer terug en ging ook het versnellen beter.

  Al "pacmannend" (of moet ik "pacvrouwend" zeggen) kon ik de een na de andere vrouw en toer-rijdende-man inhalen en naar voren komen in het veld. Ik vond aansluiting bij 2 meiden uit Noordwijk. Ze gingen net een tikkeltje te hard maar daardoor de perfecte uitdaging. Ik had verwacht ze na de motorcrossbaan wel kwijt te zijn maar mijn benen bleven mij en deze dames trouw. Ik zat er goed in en bleef de lijn volgen.

  Na een ronde of 2,5 kwam Frank mij voorbij en kon ik volmondig "super" zeggen toen hij vroeg hoe het ging. (Zijn reactie op mijn wedervraag was echter wel iets minder positief...)

  Toen ik voor de laatste keer weer op de mtb-baan kwam stond er al een groep oranje/zwart mannen en Britt bij de finish. Extra motivatie om nog even door te trappen en de race goed te eindigen. Hierna kwamen ook de andere meiden en ging ook de zon nog schijnen. Een topdag dus!

  Uiteindelijk 16e geworden in het vrouwenveld. En met maar 1 x afstappen per rondje (waar iedereen het deed) en zonder te vallen en met een slechte voorbereiding ben ik hier heel erg tevreden mee.

  Smaakt naar meer en denk er stiekem aan om te starten in Groesbeek....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat later misschien, maar hier nog mijn samenvatting!

  Eerste jaar licentie, wat mij betreft ligt (lag?) de focus dit jaar op XC, ik vond de funklasse wedstrijden echt leuk vorig jaar! Omdat ik vanwege o.a. werk niet alle wedstrijden kan rijden dit seizoen, begin dit jaar besloten om als afwisseling en 'type C wedstrijden' dan ook maar aan de Ladies Marathon Cup mee te doen, met Apeldoorn 2 weken terug als 'oefenwedstrijd'. Blijk ik daar stiekem best goed te hebben gereden... dagdag, focus op XC :)

  Mijn aard ligt van nature veel meer bij kort en explosief, dan bij lang en duur, dus die 60km Oldebroek klonk al een heel stuk fijner dan de 70km Apeldoorn haha. Doel vooraf was: top 10. Gezien mijn tweede plek in Apeldoorn met uiteindelijk 12 deelneemsters, vond ik dat wel realistisch bij de nu 55 a 60 vrouwen aan de start. Doel 2 was: proberen mee te starten in de kopgroep en zien waar het schip strandt. Nou ging dat even mis, haha. Ondanks vooraankondigingen, werd er geen onderscheid gemaakt in startvak tussen wel en niet licentie, resultaat: ik stond ergens vierde rij. En op het eerst pumptrackje vloog mijn ketting er al af, dag kopgroep. Het vervolg was eigenlijk vrij saai (op een leuk parcours overigens!), vanaf km 15 fietste ik alleen, en ben nooit meer een dame tegen gekomen. Floor eindigde 5min achter mij, als ik dat geweten had, had ik mezelf even laten terugzakken :)

  Laatste stukje moest ik nog even volle bak, ik zag in mijn ooghoeken Frank aankomen, en ging me toch echt niet laten dubbelen! Missie gelukt.

  Ik was er van overtuigd ergens rond plek 12-15 te zijn gefinisht, en was dan wederom verbaasd dat ik uiteindelijk als 8e over de streep was gekomen. Top 5 binnen handbereik, dus ben benieuwd bij de komende marathon!

  Lessen voor de volgende keer: gewoon eerste rij gaan staan; alleen gelletjes reageer ik niet zo goed op; niet zo lief zijn en in treintjes ook gewoon plekjes stelen; meteen in het begin al mijn eigen race rijden; wel proberen een groepje te houden want 45km alleen rijden is ook niet echt lekker voor het moraal...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuke verhalen zeg.... leuk om te lezen.... en goed gereden allemaal. Op naar Groesbeek !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. #ikrekenhetgoed

  Lekker bezig allemaal en leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten