Eindstand XCM en XCO trofee

Afgelopen zondag werd het NK marathon verreden tijdens de Bart Brentjens Challenge in klassieke BBC omstandigheden.  Ook door enkele MTBA'ers werd mee gestreden om het Rood Wit Blauw, geen podiumplekken maar wel mooi klasseringen !!!De BBC was de laatste wedstrijd die meetelde voor ons XCM kampioenschap en we kunnen dus de eindstanden (XCM en XCO) opmaken :Reacties

 1. De beelden zeggen genoeg denk ik... Man, wat een verschrikkelijke bagger, ongekend. Gelukkig had Ninko mn Thunderbirds nog ff gewisseld. Ik had stiekum gehoopt op zware omstandigheden, maar dit was wel een beetje veel van het goede. Ik had mijn zinnen gezet op een podiumplek bij de M50, gezien mn eerdere uitslagen moest dat kunnen. Maar het NK trekt toch wel wat extra kaliber kleppers als Jan Wevers aan die zich niet uit het veld laten slaan door regen.
  Ik had niet heel veel lang werk gedaan en had twijfels bij de lange duur. Dus met verstand koersen. Ik had in elk geval Bennie Gankema die 2e was in Groesbeek in het vizier bij de start en liet hem eerst gaan om na 30-40 km hem er op een klim af te rijden. Gas erop. De moraal was daardooor goed, geen idee waar ik lag, maar kon best eens podium zijn. Maar helaas kwam ik te zwemmen, nu dus letterlijk en figuurlijk. Ik heb zeker 30 kilometer geen fietsen gezien! Behalve dan wat vloekende en mopperende mensen die met lekke panden of andere malleur langs de kant stonden. En inmiddels kwam het weer met bakken uit de hemel. Sommige gras/bagger stukken totaal geen grip. En moest je lopen om vooruit te komen. Mn Garmin vol bagger en geen idee hoe ver het nog was. Maar horloge stond al op 4 uur koersen. Hooguit nog een uurtje dacht ik... En toen reed ik Joost achterop! Dat was weer een mooie opsteker, hij was aan het toeren geslagen en kon wel een gangmaker gebruiken. Samen lekker een stuk kunnen koersen en nog veel ingehaald ook. En bij de verzorging stonden ze nog steeds met reservewielen en bidons klaar voor raspaardjes die kennelijk achter ons zaten. Dat voelde goed. Zaak was om dit heel naar de finish te brengen en niet van de fiets te moeten vanwege acute kramp. Dat is vaker gebeurd. En de kramp begon er langzaam in te schieten. Joost de laatste 10-15 km maar laten gaan. Heel houden. Ik kwam na 5.44 uur bijna duizelig over de finish, niet meer kunnen eten het laatste uur. Dit was echt een hele zware, ongeveer 50% DNF. Helaas slechts plek 8, zat niet meer in. Met een beter groepje in het begin had er wellicht meer in gezeten, maar dat durfde ik niet aan.
  Je moest ook wel gek zijn en moraal hebben om dit uit te rijden. Al met al een geweldige ervaring, maar een volgende keer... Eerst maar het weerbericht afwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja zoals Gijs al zei Hells was het. Ik heb sowieso al wat tegen die BBC, want vaak slecht weer en veelte ver aan het eind van het seizoen. Maar omdat dit jaar mijn piek al in Juni (Beskidy) lag, leek het mij wel een mooi idee een 2e piek te hebben in het seizoen. Van echt trainen kwam niet heel veel meer in augustus en september (dus geen 2e piek), maar toch besloten te gaan deelnemen. En ja hoor de weersverwachtingen waren als vanouds....kei slecht.
  Mijn laatste beetje motivatie bijeengeraapt en starten maar. Limburgse klei is echt niet grappig, glibberen, glijden en je kop vol bagger. Na 10 km nog maar wat lucht uit de banden om wat meer grip te krijgen en weer door. Net voor de eerste post (ca. 20 km) was ik er helemaal klaar mee. Ik had geen zin meer om te koersen, maar wilde wel uitrijden (dan had ik hem maar gehad). Het was gelukkig niet heel koud, dus maar iets rustiger verder gereden. Tot op circa 80 km Gijs naast me kwam rijden. Gijs was overtuigd dat hij podium reed, dus als goede teammaat besloten met hem door te rijden. Tot 100 km samen gereden en veel mensen nog ingehaald. Dat smaakte wel weer een beetje naar meer. En voor die paar extra puntjes voor ons MTBA marathon klassement, heb ik die laatste 10 km maar even doorgesnokt :-). Echt leuk was het niet, maar toch voldaan met het uitrijden en hij is afgevinkt van mijn lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha mooi mannen, goed verhaal. Ik heb hem ook ooit met slecht weer gereden, en mijn besluit stond ook toen vast: dat niet meer... Maar ik heb nu ook 2x met lekker weer gereden, en ik kan je ook vertellen: die zijn ook zwaar haha. Maar dan komt je fiets tenminste nog als fiets over de finish..

  In ieder geval mooie koers verhalen weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vet heroïsch, mannen! Petje af hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een barre koers. Nu weet ik weer
  waarom ik daar nooit start. 😄

  Gefeliciteerd Arno en Joen met het winnen van de trophy!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha.. ik ben er weer blij mee hoor.. en ben blij dat we geen systeem hebben waarbij de beste 4 tellen ofzo.. dat heeft die Kex ooit goed bedacht!! haha ;)

   Verwijderen
 6. Och man, wat een mega bagger, maar geen baggerverhalen, lekker boys!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Man man, wat een verhalen. Knap hoor dat jullie uberhaupt gestart zijn! En gefeliciteerd Jeroen en Arno!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten