Stand XCM na de VulkanBike
Afgelopen zaterdag werd in Daun de Vulkan Bike verreden. Het weer kon beter, maar knappe prestaties, Frank 7e overall en Arno 3e in zijn categorie. De stand is nu als volgt met Joene stevig aan kop :


Reacties

 1. Oh ja, en niet te vergeten dat Iris ook 3e was in haar catagorie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar mijn raceverslag:

  Met een mooie app-gesprek tussen Frank en mij op vrijdagavond (hoe, welke auto en met wie eigenlijk?) starte de wedstrijd voorbereiding. Helaas heeft iedereen ;-) LIVE meegekregen dat de goede voorbereiding ook gepaard ging met het vergeten van mijn schoenen. Dus gedurende het laatste uur van de rit met Frank had ik al een alternatief plan: trailrun dan maar. Want ik had wel sportschoenen (sort of) aan. En Frank mocht mijn bidons hebben, want daar zat sportdrank in. Verder was de voorspelling rampzalig, of in ieder geval: niet al te best. En ik koos wederom (zoals met Nordenau) voor mijn mudbike: de chiner. Waarom mudbike? Niet vanwege het feit dat deze sneller is, in tegendeel, maar omdat ik het te zonde vindt om mijn dure spullen kapot te rijden op een wedstrijd die ik niet ga rijden met de mes tussen mijn tanden. En laten we eerlijk wezen, met een starrie rijden is best grappig, je bent alleen niet echt snel met de afdalingen. Voelt wel maximaal trouwens..

  Maar goed, genoeg onzin: koers

  Vooraan mijn fiets neergezet, want we gaan natuurlijk niet weer een Nordenau inhaalrace doen. Joene kwam er ook nog bijstaan, en zo startten we met ons drieeen op de 65km. Raceplan voor Frank was ook afgesproken: gewoon zo hard mogelijk, Joene: Arno's wiel volgen, Arno: ergens tussen de sforz M40 mannen wurmen.

  Ik werd weer uitgelachen om mijn Thunderburtjes, maar ja, ik heb niets anders meer, de rest lag al op mijn Orbea, vanwege de Swiss Epic.

  Start verliep voorspoedig en nat. De route was schijnbaar andersom tov editie 2016, maar ja, de nattigheid maakte sowieso alles anders. Dus het zal wel. Bij de eerste klim reed ik met Frank nog steeds in de kopgroep, en ik zal al dat Frankie lekker ging. Ik had ook nog wat marge, dus vond hem wel prima zo. De eerste afdaling werd ik wat opgehouden, en had wellicht ook niet zoveel marge/snelheid kunnen houden naar beneden toe met de modder en de wortels. Dan is een starrie allemaal niet zo handig meer. het glooiende en draaiende tussenstuk daarna ben ik alleen terug gereden naar de kopgroep, en de 2e klim meegereden. Die afdaling daarna moest ik weer wat toe geven, en weer een inhaalraceje doen daarna. Allemaal hartstikke leuk, en het liep nog goed. De 3e klim werd wat lastiger, want de gladheid lag daar ook onder mijn banden, en toen kwam ik met drie slingers aan de crank er twee vooruit, en werd ik dus weggereden door de kopgroep. Afdaling was ook al niet mijn sterkste punt, dus heb daarna 45km alleen gefietst. Af en toe iemand ingehaald nog, maar de meesten waren achterblijvers. Rondom 30km voor de finish reed Robin (Grotenhuis) mij achterop, en ik dacht al, zo die is in vorm, dat was ie ook wellicht, maar ik moest toch even op de twee klimmen daarna laten zien dat ik ook nog omhoog kan fietsen, dus die heb ik nooit meer gezien. De enige waarmee ik mee reed, wisselend, klimmend en afdalen lossen en terugkomen, was een duitser. Ik dacht dat ik niet in zijn leeftijdsklasse reed, en hij wellicht andersom ook. Want we zijn de laatste 10km kop over kop elkaar helpend doorgereden en een beetje geouwehoerd. Samen over de finish, en hij bleek 4 tiende voor mij te zijn geeindigd als 2e m40 haha. Mooi, ook weer wat geleerd. Maar goed, eindstand 12e overall, 2e SFORZ, en 3e m40, dus podium wederom (Nordenau ook). Maar Frank en ik hadden geen zin om te wachten op een medaille en een douchegelletje, en zijn naar huis gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. verder natuurlijk: van wie waren de schoenen die ik had??

  Rob van de Heijden, had een maatje 45 Sidi voor mij te leen. Bart Pennings ook. Gekozen voor wit, want dat kleurt goed bij modder. (nee Sidi valt wat kleiner, en dat is handig met mijn eigen maat 43...) Toch handig als je wat mensen kent langzamerhand..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nachtmerrie voor elke fietser....helm of schoenen vergeten (of je voorwiel bij inpakken fiets)....maar mooi verhaal Arno!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Of je steekas. Overigens Herminator, begrijp ik nou goed dat mijn 3e plek geen punten oplevert?!?!?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. raar he Bart, podium is punten toch? Of hoe zat het al alweer?

   Verwijderen
  2. Ook Herman wordt een beetje moe he zo einde seizoen 😏. Mooi verhaal trouwens man 👍

   Verwijderen
 6. Mooie verhalen en goede uitslagen gereden mannen en vrouw !!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten