Stand XCO en XCM na Apeldoorn, MBC Cyclo en Strava Challenge Juni

Een druk MTB weekend.  Lekker dichtbij de MBC Cyclo in Amerongen met een groot MTBArnhem deelnemersveld.  Mooie uitslagen en een podiumplek voor Arno, gefeliciteerd !!!! Zondag in Apeldoorn ook nog een XCO waar een enkeling voor een dubbelslag ging.De standen met daarin ook verwerkt de Strava Challenge van Juni zijn nu als volgt :
Reacties

 1. De dubbelslag?! Ja, of het goed uitpakt, twee dubbelslagen in de laatste drie weken voor NK? We gaan het zien. Reden voor Amerongen was eigenlijk tweeledig, aan de ene kant: lekker makkelijk aanrijden een NL marathon, waar ik met Joene twee jaar geleden best lol heb gehad, en het feit dat ze dit jaar een mooiere en leuke route zouden gaan organiseren. Die belofte wilde ik wel zien. Verder natuurlijk, mocht ik goede benen hebben, en het makkelijk lopen, ik natuurlijk goed wilde eindigen. Waarom de twijfel? Omdat mijn XCO focus liever de dubbelslag andersom had gezien. Eerst XCO (daar moet je echt fris zijn) en daarna XCM. Goed het was niet zo. In mn eentje met Joene afgesproken dat we als team DEUTSCHLAND zouden gaan, het blijft namelijk wel wat vreemd... Open NK.. Zo geschiedde, met frisse tegenzin in de regen met Joost naar de start. Daar vroeg aangekomen stonden we toch niet vooraan. In de half uur die volgde, we stonden redelijk vooraan, besloot iedereen om een weg van 2 meter te verbreden naar een startveld vanuit de bosjes van 20meter breed. Oftewel na het startschot was de kopgroep al bijna bij de finisch voordat wij (lees MTBA, we stonden behoorlijk bijelkaar) weg gingen.. Vanuit mijn start irritatie ben ik weggevlogen, en heb de eerste 15km als een debiel gereden. Op zich voor de training top, want het is een soort XC start zeg maar. Effect was wel dat ik de 15km daarop moest bijkomen met veel pijn.. Reed eigenlijk Joene was een tandje rustige gestart en sloot weer even aan, en ging er daarna weer even er af. Zo bleef Joene dat ook doen de komende halve marathon, tot het eind. In Ronde twee kwam Joene er weer bij toen mijn groepje iets (relatief) stil viel. Ik vroeg nog aan Joene of hij met mij op avontuur wilde, had zelf niet zo zijn om in mn eentje te gaan rijden, maar Joene vond dit wel mooi geloof ik. Heeft een stuk, laatste gedeeltes single track, voorop gereden, en ik heb mn best gedaan om te ouwehoeren. Maar er werd niet heel veel gezegd, niet echt gezellig hoor!
  Net voor de laatste klim zei ik nog tegen Joene: je moet wel sprinten, want ik denk dat de groep (5 mensen) in jouw leeftijdsklasse zitten, alleen Joene wist achteraf niet waar de sprint was. Ik ben de laatste klim met wat vaart opgereden, waardoor ik als 8e overall en 3e m40 over de finisch kwam. Hopelijk was mn 2e (relatief) rustigere ronde genoeg om morgen nog top10 voor de punten en startpositie Landgraaf te rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. XCO Apeldoorn, finale wedstrijd NL cup. Ging me niet om de finale, had al te veel wedstrijden gemist. Maar wel om de punten voor de startpositie. Verder is XCO sturen goed voor de training ook. Voelde me niet super fris met inrijden, maar vond het rondje wel leuk. Ze hadden het dit jaar technischer gemaakt, tweeledig, met obstakels en veel chicken en technische runs. Maar ook met singletracks. Wat ze er uit hadden gehaald, en dit vind ik jammer, waren de macht stukken vals plat en 2 klimmen. Maar goed, op hoop van zegen, misschien viel de Amerongen schade mee! Ik mocht starten vanaf de 2e startrij, genoeg puntjes verzameld, ook door Groesbeek. De eerste 500 meter waren 4 bochten scherp) over het grasveld, en daarna een singletrack in, dus belangrijk om niet te slecht uit te komen. Na wat steekmoves, uitrem acties ging ik als derde, oh nee toch als 4e de track in (kwam iemand als een malloot voorbij, hartstikke leuk, maar hield mij en de rest wel op daarna). Na de eerste singletrack, had deze malloot er al voor gezorgd dat de 1e twee een gaatje hadden. Maar ja, plek 4 was niet heel slecht, vond ik. Met Micha reed ik weg, en gingen we samen op avontuur naar plek 3. Op zich ook knap van hem, want hij had de 90km gereden, de dag ervoor. Maar zag al wel dat hij het moeilijk had. (dat zie je aan kleine foutjes, die een goede MTB-r normaal gesproken niet maakt). Kortom, ik dacht, even rondje uit de wind, en dan er voorbij maar. Voordat dat gebeurde besloot Micha om vol een hek in te rijden, en ik kon niets anders dan uiteraard ook vol te crashen achter hem. Zo, iedereen was weer bij elkaar, Micha stopte ermee, en 1 en 2 waren nu echt weg haha. Ik begon aan m'n tweede helft van de race, en reed al snel weer weg en eenzaam op plek 3. Achter mij besloot Rick de druk erop te houden (10-15sec), omdat hij hoopte dat Amerongen (had zelf niet gereden) er een keer in ging hakken. Ik daarentegen hoopte dat de 3 klimmen die er nog wel in zaten Rick gingen opbreken. Ik werd 4e, dus je snapt wie er won haha. In de 4e ronde ging mijn lampje echt uit, ah, dit is dus die (uitgestelde) vermoeidheid. Een relatief rustige ronde in Amerongen geeft misschien wat extra cachet vandaag, maar het duurt wel maar 35minuten.. Kortom moest helaas toen nog 4 rondes, die ik met pijn en moeite naar plek 4 nog reed. Oh man o man, dit deed best wel pijn zo!
  Maar goed, het rondje vond ik eigenlijk heel erg leuk, veel singletracks, parcours was weer grotendeels anders, maar ze hadden echt veel technische stukken erin gebakken. Was grappig. Ook mooie bochtjes, en veel stukken die niet liepen (soort Pools vlak). Wat ik miste was het old skool Apeldoorn klimmen. Maar ja, ik weet niet zeker of ik daar nou zo goed in was dit na zaterdag. Al met al, happy met mijn 2 starten van het weekend, want dat was vorig jaar nog wel eens een aandachtspunt. Nu nog deze manier van starten doorzetten naar podium.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Arno, ik kan me niets voorstellen bij zo’n dubbel in 1 weekend. Man man ik was goed kapot van Amerongen. Ik heb nu zelfs spierpijn, erg ongebruikelijk.

  Zaterdag stonden we denk ik met zijn allen rond plek 50-60 bij de start gezellig te ouwehoeren. Toen het schot viel gelijk volle bak, ik achter Joene aan, die had de vaart er lekker in en we pakten de ene na de andere. Bij de eerste flauwe klim liet ik hem iets lopen, het lukte niet om hem te volgen.
  Bij mij was het overzicht een beetje weg wie waar reed, ik zag Marc en Gijs en Joost, en ook hoorde in Jan-Willem nog een paar keer. Ergens in mijn hoofd bleef hangen dat hij nog steeds voor me reed. Dat bleek later niet zo te zijn.
  Maar goed, het ging redelijk, ik had een groepje met Rutger Schepp en nog wat kameraden van hem. Rutger (organisatie) reed apart (de ene keer vloog ie me voorbij) de andere keer liet hij lopen, later haakte hij af. Zo halverwege de eerste ronde reden we verkeerd, ik denk achter het groepje Joost aan (die waren ook fout gereden). We stopten even, reden weer terug en pakten de route weer op. Groepje Joost sloot later achter ons weer aan

  Kramp, na de eerste ronde alweer de verschijnselen in de bovenbenen. Mijn groepje bestond nu nog uit drie man, een Stipbike persoon, Peter Kraaijvanger (ook 2 meter en we rijden vaak samenop) en ik. Het enige waar ik aan dacht was sparen, sparen sparen op een klein verzet, want elke afwijkende beweging en het schoot erin (bovenbenen). Zelfs bij afdalingen, dus gelukkig een fully en veel op het zadel gebleven. Ondanks dat ik het gevoel had dat ik volledig stil stond, heb ik toch Peter en de andere eraf gereden. Maar op de laatste klim poefte Joost er nog met een grijns voorbij (soort deja vu van Apeldoorn). Mijn laatste energie gebruikt om hem rechts voorbij te steken. Joost zag me niet (-; (-; en reed me gewoon het pad af de hei in. Na wat corrigerende woorden mocht ik er langs…. Haha, hilarisch moment… Op 4 seconden toch nog nummer drie MTBA. Joene en Arno buitenklasse, al 7,5 minuten binnen. Nu tijd voor vakantie en heeel misschien nog XCO landgraaf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt goed gereden Onno! Volgens mij denk je dat je pas goed rijdt als je geen pijn hebt of niet haha! Ik had de eerste ronde ook al pijn hoor. Er zit weinig rust in dit parcours, dus je komt al snel aan je kramp te zitten. Is mooi! Hoort erbij. Vind je uitslag netjes. En goed dat je die rare MB Sportswear nog ff eraf hebt gepoeft ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten