Stand XCO na VC Deventer

Afgelopen zaterdag kon in Deventer weer gestreden worden voor de Veluwe Competitie. Onno behaalde een derde plek in zijn categorie !! Gefeliciteerd !!! De stand is nu als volgt :


Reacties

 1. Deventer in de VC was best leuk, het was warm en benauwd, het parcours was single track, single track en wat rechte stukken plus wat paden waar je elkaar ook wel in kon halen. Vlak na de start moest je van voren zitten want anders was je gezien op de eerste lange track. Eerste rij opstellen en gas erop... ik kon gemakkelijk de kopstart pakken maar daar had ik geen zin in. Dus iemand anders voorop de eerste ronde. Ronde twee ramde de Orbea Elite rijder erlangs dus ik pak gelijk zijn wiel. Jezus die geeft gas.... op het eerste rechte stuk geen houden aan en hij had een gaatje. Gelukkig had ik een medestrijder en wij twee├źn pakten ook wat seconden op de rest. Best belangrijk want dit was wel een "in je wiel parcours".

  We draaiden onze rondjes lekker af en toe van kop wisselen toch was hij iets sterker had ik het gevoel. Dus in de laatste ronde nam ik over vlak voor de laatste track. En bij de keuze drop / jump of de balkjes (waar we altijd tot nu toe de balkjes pakten) nam
  Ik nu de drop, en die was een seconde sneller. Vol gas door en ik had zowaar 10 meter voorsprong..... helaas werd ik iets te enthousiast en schoof ik hem twee keer bijna onderuit. Dus op het laatste rechte stuk knalde hij me voorbij... uiteindelijk 60 sec achter de Orbea man... viel nog mee ging erg lekker wel helemaal leeg gereden zoals het hoort.

  Ik moet de laatste wedstrijd nog echt aan de bak / geluk hebben want plek drie overall is nog niet zeker. We gaan het zien in Apeldoorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Netjes gereden Onno. Echt goed bezig man!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Plek drie in MTBA-klassement heb je wel stevig vast.. En Britt in het vizier.. Veel belangrijker joh!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gedaan man! Leuk verslag, goed koers inzicht. Erik is crosser en wielrenner vlg mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, goed gereden Onno en goed koersinzicht inderdaad!
  Bij mij was dat wat minder. Ik wist niet waar de start was (dacht bij de finish), dus na
  nogmaals verkenning van het eerste stuk kwam ik er achter dat iedereen al in het startvak stond (een stuk verder terug). Uiteindelijk moest ik dus starten vanaf rij 5 of 6 en eerst de pannenkoeken voorbij (aller grootste pannenkoek was ik hierdoor natuurlijk zelf :-) ). Gelukkig kon ik wel wat plaatsen opschuiven voordat de singletracks begonnen, maar de echte aansluiting had ik gemist. Iedere keer wachten totdat ik er voorbij kon op een breder stuk. Na een Paar ronde kwam ik er achter dat ik 9e lag en had ik Marc in het vizier. Circa 5 rondes voor het einde kreeg ik hem te pakken en kon ik door op jacht naar nummer 7. Ondanks dat de 1e van de 50+ voorbij kwam (met zijn oostblok testosteron power benen) en ik daarmee kon optrekken, kreeg ik het net niet voor elkaar nog een plekje op te schuiven. Gezien de niet al te scherpe start nog wel tevreden over plek 8.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten