XCO stand na VC Apeldoorn


Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd in de Veluwe Competitie.  Mooie uitslagen, oa Arjan 3 en Onno 4.  Daarmee behaalde Onno een 3e plek in het eindklassement, gefeliciteerd Onno !!!!!!


De XCO is nu als volgt :


Reacties

 1. Mooi gedaan Onno! Van de winter maar gewoon winnen die competitie he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. euhh ja, ik weet niet of dat doel reeel is meneer de trainert... (-:

   Verwijderen
 2. Poeh, Apeldoorn voor de tweede keer (Apeldoorn zat twee keer in de serie van de zomercompetitie).

  Ik wist dat plek drie overall redelijk zeker was, maar toch nog even koersen omdat een concurrent van vorige week (net voor me) ook theoretisch nog 3e kon worden als hij bijvoorbeeld weer de 2e plek zou pakken in Apeldoorn en ik 3.

  Zo gezegd zo gedaan, het parcours was bekend, iets meer opkomst dan de eerste keer. Er zat een klein technisch stukje extra in, maar de pumptrack was eruit gehaald vanwege schade aan een schansje.

  Van MTBA waren Arjan, Mark en Allard er ook. De start liep weer lekker, vlot uit de blokken op plek 2 of 3 en we draaiden de eerste rondes met een kopgroep geleid door Arjen Feenstra. Het tempo was hoog, mijn hartslag ook. Ik wist even nog niet hoe ik me voelde fysiek. Wel maakte ik allerhande foutjes dus das geen goed teken, drie keer uit het pedaal geschoten, twee keer knullig half vast tussen twee boompjes waarvan ik wist dat mijn stuur daar te breed voor was. Ik keek al veel te vroeg op de klok (ook niet goed). Maar mijn overall concurrent lag gelukkig direct achter. En ik reed de gaatjes met mijn voorgangers steeds weer dicht.

  Het ging zo nog een paar rondes door, tot Erik van Laar de boel wakker ging schudden. Erachter onstonden wat kleine gaatjes. Op een gegeven moment poefte Arjan Leenstra op kop in het achtervolgingsgroepje van drie en ik pakte gelijk zijn wiel. Hij stuurde lekker over de bultjes en technsche delen. Na 1-1,5 ronde dacht Arjan terecht, laat die Baack maar eens op kop sleuren, maar Baackie was niet meer fris en wist eigenlijk al dat dit niet soepel ging worden. Arjan vertelde me vanuit achter ook even duidelijk wat er aan de hand was: “He Onno, je valt stil joh”. “Klopt” zei ik droog, en dat was het begin van het einde… Na weer een stuurfoutje stond Baackie geparkeerd op pos 5 en was al helemaal naar de kloten, Allard stond aan de kant, huh? Waarom staat ie nou te kijken, je moet hier fietsen toch? Maar goed, gelukkig hadden we al een groot gat op de rest dus ik wat marge om uit de puffen en eigen tempo door te rijden. 1 rijder voor me knalde zijn ketting nog doormidden en dus werd ik vierde. De schade was beperkt en pos 3 overall, het is een bescheiden podium, maar toch, eerste podium ever, hahaaa

  Heel grappig, de eerste wedstrijd in Apeldoorn reed ik iemand uit mijn wiel die dat nu bij mij deed. De man die vorige week 2 werd, kon het dit keer totaal niet bijhouden. Raar hoe dat gaat met dagvorm enzo.
  Samengevat is de Veluwse MTB competitie een hele leuke ongedwongen, toegankelijke manier om competatief bezig te zijn. Aanrader voor iedereen ! hij is in de zomer en in de winter, waarvan de wintereditie het drukst is tot nu toe

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten