Stand XCO na Honselersdijk


In Honselersdijk werd afgelopen zondag weer een wedstrijd uit de NL Cup verreden.  Een enkeling had moeite genomen af te reizen naar het westen van het land, maar wel met een mooi resultaat. Arno werd derde in zijn categorie, gefeliciteerd !!!!  


De stand is nu als volgt :


Reacties

 1. Hehe, eindelijk een keer podium gereden! eerlijkheid dient te gezegd te worden, ik miste 1 concurrent, maar ja, er stonden ook weer anderen aan de start. En tja, ze blijven allemaal hard rijden kwam ik achter..

  Honselersdijk: ik had me goed voorbereid: wijnproeverij ervoor, modderbandjes en binnenbanden mee voor de zekerheid en goede muziek onderweg!

  Daar aangekomen: allemaal niet nodig, het parcours bleek licht vochtig, maar snel op te drogen, zonnetje scheen en het was 18c. Inrijden bleek eigenlijk geen tijd voor, want we hadden welgeteld 10minuten na de finish van de amateurs tot onze eigen start. En je moet 5 minuten ervoor aanwezig zijn.. Toch snel een tweetal stukjes verkent, ah, zo gaat het dus worden: rare (blinde) niet lopende bochten, gladjes, obstakels (veel, trapjes, jumps, rock gardens), gras, hobbels en houtsnippers.. Nou we zien wel de 1e ronde dacht ik nog.

  Door het sprokkelen van puntjes afgelopen weken kon ik eindelijk naar startrij 2 (9e), dus achter de kop. Uiteraard buitenbochtplek, achter Erik Dekker. Ik dacht (met een 500meter weg en daarna 500meter gras) die kan dat wel.. De fluit gaf het signaal voor een sprint vaneen paar minuten waarbij het snel plek kiezen was, de buitenbocht tactiek gaf mij bij de 2e bocht de binnenbocht, waardoor ik op plek 5 de drop deed, en de singletrack inging.
  Maikel en Erik waren al snel wat verder weg, en ik zat vast achter nummero 4, een oud NL m30 kampioen, maar ja, als hij mij ophoudt...
  Dus snel ergens binnendoor en naar mijn Sforz2016 strijdmakker toe: Mark. Die besloot om even te gaan liggen, en die pakte ik via de brandnetels ook maar meteen. (snap nu ook de jeuk) Erik en Maikel lagen op dat moment al een 30seconden voor, en precies op 1 van de vlakke hobbelgedeelten probeerde ik er naar toe te rijden. Dat lukte gedeeltelijk, want ik moest nog even een trap, brug, bosje met bochtjes door voordat we het funpark ingingen: 2 rockgardens, kombochten die niet liepen, jumps.. Erik besloot om daar te gaan liggen, waardoor ik bij de eerste start/finish doorkomt op een 30sec van Maikel als 2e doorkwam. Whow, nu was het erop of eronder, want ik vermoedde al dat dit wel een goed parcours was voor Erik (Dekker he): crosserstijl, vlakke lange stukken, en geen klimmen van naam. En moest ook nog nummer 4 en 5 van me afhouden want die reden slim samen op de lange stukken. 4 ronden lang heb ik Erik achter mij kunnen houden, Maikel was echt een stukje sneller nog, die zag ik langzaam verdwijnen. En ik maakte elke ronde steeds weer fouten bij bochten, of toch links, of was deze rechts? etc. Stom? inrijden is dan toch wel handig, en aan de andere kant, het is wat het is. Uiteindelijk reed ik rondom kramp, en Erik kon bij mij wegkomen, zeker toen ik besloot om even ergens te glijden. Ok, plek 3 veilig stellen in de laatste ronde dus, en blij zijn met het resultaat en gevecht! Want vooral dat, het was een goede en harde leerschool dit parcours. Ik heb 80minuten minimaal op, en ook boven omslagpunt gereden. Dus beetje pijn, beetje kramp, en een beetje dood de avond.. Maar wel podium!

  Nu maar eens kijken hoe ik het weer eens doe met een klimparcours. Want daar train ik immers voor. Op naar Eupen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gefeliciteerd man! weer een mooie strijd geleverd zo te lezen

   Verwijderen
  2. Top man. Klinkt als dat je een leuke wedstrijd hebt gehad en maximaal gereden.

   Verwijderen
 2. Mooi verslag Arno! Kijk je al uit naar je burger?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee nog niet. Moet ook al die kom punten van me afhouden hé

   Verwijderen

Een reactie posten