Stand XCO en XCM na Schinderhannes, Apeldoorn, Eupen en Zijtaart

Afgelopen weekend stonden diverse MTBA'ers aan de start bij wedstrijden in binnen en buitenland, van Marathon tot Streetrace, voor ieder wat wils dus dit weekend. Ook podiumplekken; Britt 1e en Onno 3e in Apeldoorn in hun categorie, gefeliciteerd !!!!

De stand is nu als volgt :Reacties

 1. Van harte iedereen met de mooie resultaten en racegoesting!

  Mijn raceplan was Eupen Beneluxcup. Lang getwijfeld, er waren zulke leuke opties allemaal. Streetrace, Eupen, Apeldoorn en Emmelshausen. Maar voor mij gaf de doorslag: ik wilde en een uitdagende race, klimmen en niet het hele weekend druk zijn met fietsen. Dus de marathon viel al af daardoor, en de streetrace ook. Apeldoorn bleek achteraf toch niet heel veel hms te hebben, dus Eupen was de juiste keus. Met rustig verkeer eigenlijk best ok aan te rijden met nog geen 2 uur rijden.
  Daar aan gekomen: zonnetje, relatief droog parcours. Top dus. Zag al wel drie mensen met een mitella lopen, had van te voren allerlei spookverhalen gehoord en youtube filmpjes gezien... Vooral de drop scheen indrukwekkend te zijn (en dat was ie).

  Al met al, gewoon inrijden en niet druk maken. Proberen lol te hebben, en vooral ook heel te blijven.

  Samen met Coen (de Giraffe) ingereden, en ongeveer 10minuten wezen kijken met een man of 10 bij de drop. De m50 reed op dat moment. Welgeteld niemand reed de drop. Ah, dat boezemt vertrouwen in he! Nadat er een paar (m30) en 1 m40 (concu Maikel) de drop toch namen, heb ik hem ook maar erin gegooid. Whoow, op zich als je alles netjes doet, is ie te doen. Is wel wat hoog, je landt steil en offcamber/schuin op wortels en je moet meteen rechtsaf een 20cm breed trackje in. Kortom pittig, en voordat ik het goed en wel doorhad vloog ik al meteen over de 2e drop heen. Zag pas later in ronde 3 dat daar ook een chickenway was haha.

  Kortom, dit waren pas de 2 drops. Ik vergeet de jumps, kombochten, rotsen, singletracks en de veel hm's per rondje van 4km. Kortom, een speeltuin, en genoeg opties om jezelf even goed te pletter te vallen.

  Net voor de start even mijn Garmin resetten; ah ik had al 300hm's in 15minuten gereden met inrijden. Klinkt goed.

  De start was de brede weg omhoog, ongeveer 600meter, 6-8% schat ik in. Dat ging mooi worden dus. Na de start was het 2 minuutjes staan, en ik ging denk ik als 8e de track in. Al snel kroop ik 1 naar voren, en reed ik met 2 belgen het eerste rondje. Gelukkig besloten zij de drop niet te doen, waarna ik ongeveer in hun nek landde, de chickenway was 2sec langzamer.. langzaamaan kwam ik er achter dat ik lol had, maar niet in mijn killer modus stond. Meer in de marathon modus, alsof ik nog 2 uur dit moest doen. Ah, heb deze modus ook niet kunnen veranderen, en maar besloten om lol te hebben op het parcours. Uiteindelijk door netjes rijden, weinig fouten maken kwam ik als 6e over de finish, en als 3e Nederlander. Op zich mooi, maar wel net naast het podium. (1e vijf). Ach. Ervaring rijker: XCO Belgie is wel iets anders, was dit even vergeten, maar memory teruggehaald: check, vet parcours, check.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verhaal Arno en een knappe prestatie op zo'n technisch parcours.

  Ik had een uitgebreid fietsweekend, want voor de Beskidy begint moet ik toch nog wel de nodige hardheid opbouwen.
  Vrijdag begon het dus, nadat ik Ninko had opgehaald (toch best handig een tolk mee te nemen naar brabant), met de streetrace in Zijtaart.
  Vorig jaar ben ik besmet geraakt met dit streetracevirus en de ontmaagding vond toen ook plaats in Zijtaart. Ik wist dus wat ik kon verwachten: Vette oliebollen- en bierlucht, heul veul korte stuurbochten, pallet obstakels en vooral een hoop brabantse gezelligheid.
  We hadden mazzel want het parcours lag er super strak en droog bij. En ondanks dat het een wisselvallige dag was bleef het (tot de prijsuitreiking) ook droog. Helaas stonden we dit jaar maar met 10 man aan de start (vorig jaar 25, dus in 2018 verwacht ik wel wat meer MTBA-ers), maar dat mocht de pret niet drukken. Toen het startschot klonk spoten Ninko Liwald en Micki van Empel er vandoor en moest ik op 5 meter afstand volgen. Ninko wist toch zeker de hele startronde op kop te rijden met nog een stukkie van de 1e ronde.
  Uiteindelijk wist Ninko mij goed voor te blijven en liep hij steeds 1 a 2 seconde uit per ronde. Ondanks mijn waarschijnlijk betere conditie, kan je met techniek en wat explosiviteit een behoorlijk verschil maken op zo'n parcours. We hebben uiteindelijk de helft van het startveld achter ons kunnen laten en dus beide zeer gelukkig met een 4e en 5e plek.

  Na een dagje rust begon voor mij zondag ochtend om 5.30u de reis richting Emmelshausen. Vroeg uit de veren maar het was echt een super mooie ochtend en ik had gehoord dat het een leuke marathon zou. Na een kleine drie uurtjes sturen kwam ik aan en zag ik Frank en Joene ook. Na een korte meeting met de SforZ mannen bleek dat het parcours er modderig bij lag en dat je beter maar een paar noppen kon steken. Oeps dacht ik, zou dat wel gaan met een ThunderBurt achter?
  Ik stond naast Joene in het startvak, die erg goed vertrok. Voor mij besloot Nard te gaan liggen op het asfalt dus moest even laten lopen en beetje sturen. Gelukkig had ik Joene al weer snel te pakken en kon ik de eerst kilometers met hem oprijden. Helaas begon niet veel later de eerste steile klim en voelde ik dat de power nog in Zijtaart lag. Ik moest Joene laten gaan en besloot verder rustig door te rijden. De gladheid viel gelukkig mee, in het begin nog een beetje glibberen en glijden, maar het parcours droogde snel op.
  Er zaten echt een paar serieus mooie single trails bij en ook zeker 3 dikke technische passages met drop (en heb ze alle drie gefietst natuurlijk #allesvoorBeskidy).
  Het akelige aan deze marathon was wel dat de finish heuvel op was. Tot het einde toe was het klimmen, geen toetje voor je pijnlijke benen dus. Ondanks dat ik niet topfit was, toch nog 49e geworden op circa 8 min van Joene (25e) en op circa 10 min van Frank (22e), een zeer tevreden uitslag.
  al met al een mooi Duitse marathon die het nogmaals rijden zeker waard is.

  En nu op naar het MTBA Hemelvaartweekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke verhalen Arno en Joost. Druk wedstrijd weekend.... met heel veel MTBA aan de start ook

  Ik zat in dubio voor afgelopen weekend. Druk op het werk, twee stuiterende kids, dus de keuze was dichtbij ook mede gebaseerd op de lol die ik had in Zutphen. Al moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik even een oepss gevoel had toen ik arriveerde. Het zag er een beetje treurig uit namelijk, het veldje was redelijk leeg, niet heel veel vertier en toen ik me aanmeldde was ik de eerste aanmelding voor de klasse 35-45. Maar goed Bas en Britt draaiden hun rondjes lekker en op het veldje was het best aangenaam. Toen de start tijd naderde zag ik ook de mannen van de wedstrijd ervoor weer verschijnen. Het rondje was iets meer "fietsen" dan in Zutphen wat alleen maar sturen was.

  Opstellen op de eerste rij en weg ging die. Mijn start moet ik aan werken want dat kan beter. Toch wel weer redelijk macht in de poten want kon er op de grote versnelling weer direct een stuk of wat inhalen. De Orbea man was er weer en nu waren er 2 ipv 1 Scott/9th wave mannen (de broertjes Feenstra), met van die akelig lichte fietsjes en lauf vorken. Gaandeweg de eerste rondjes in de kopgroep gebleven maar twee reden er iets weg. De tweede 9th wave man reed voor me en hield de boel iets op, die haalde ik later in. Samenop reden we een stuk of 3-4 rondjes. Toen ging hij liggen en reed ik alleen. Derde dus deze keer. Zou leuk zijn als ik die plek in het eindklassement kan behouden.

  Even om een correct beeld te schetsen, in de nationale XC cup heeft deze meneer (ik) nog niet in de top 20 gereden, dus we praten over een iets andere selectie van rijders. Maar om eerlijk te zijn, dat maakt dus geen moer uit. Je bent met dezelfde dingen bezig, beetje ouwehoeren, lekker strijden onderling 60 min lang. De lol en energie die je ervan krijgt daar gaat het kennelijk om…… het maakt je blij... op naar de volgende

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi gereden, gestreden en lol gehad! Precies zoals je zegt: daar gast het om!

   Verwijderen
 4. Bij aankomst in Apeldoorn kwam Britt als eerste over de finish...das een mooi begin dacht ik nog. Na een beetje warm rijden en verkennen stond ik vlak naast Onno en Allard bij de start, Marlon stond iets nr achteren. Mijn doel was om mn krachten iets beter te verdelen over de 60 minuten dan Zutphen. Dat is gelukt. Vanaf begin tot eind heb ik op plek 6 gereden en mn hartslag herstelde prima tussendoor. Aan het eind dacht ik dat ik een plek verloor maar het was de eerste van de 50+ klasse... het laatste rondje heb ik voor mn gevoel rustig aan gereden - dat scheelde 15 sec op een ronde van 7 1/2 minuut.
  MTBA inbreng: Onno 3, Mark 6, Marlon 12, Allard 16. Was leuk & gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi allemaal hoor! Was het een leuk rondje trouwens in Apeldoorn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, de hele tijd wel iets te doen; beetje stijgen, bunny hoppen, sturen, een trapje, een zandbak, pallets en een deel waar je kon herstellen. Helaas geen heeel technische passages.

   Verwijderen

Een reactie posten