Stand XCO na Nieuwkuijk

Een enkeling ging deze Pasen niet voor het Paasontbijt maar reisde af naar Nieuwkuijk. Arno deed daarmee goede zaken voor de XCO stand en heeft de koppositie overgenomen van Britt. De stand is nu als volgt :
Reacties

 1. Op FB heb ik een wat langere variant, maar hierbij de MTBArno versie:
  Met goede moed en zin vertrok ik naar Nieuwkuijk, inderdaad mijn croissantjes overgeslagen, en alleen met Pearl Jam naar Brabant! Zonnetje scheen, beetje fris, maar he, gewoon sturen!

  Gelukkig had het daar geregend, en kwam ik ook nog met (flinke) regen en hagel aan. Goed voor de zin heet dat... Snel tussen de buien door inschrijven, beetje warm peddelen op de weg (parcours ken ik toch al, en het was vies) en iedereen lachend toe kijken die bandenstress had. Ik rij gewoon met mijn enige setje, hoogstens paar tienden bar erbij of eruit!

  Startpositie niet top, immers startopstelling is volgens eerste wedstrijd te Beringen. Daar was ik niet. Ergens middenin, links, richting buitenbocht opgesteld. Toch maar mijn windbreaker uitgedaan, zal toch niet zo koud worden??

  Plan: top15 zou mooi zijn met het Benelux kampioenschap, waar de meeste toppers, wielrijders en crossers op af komen. Groot startveld weer. Gezien mijn startpositie gekozen voor de buitenbocht, en die vol doorpakken en dan de 2e buitenbocht doorgaan, zodat ik bocht 3 goed zou zitten. Allemaal om niet te veel te wachten bij de eerste singletrack.

  Na het startschot: gaan met de banaan, gelukkig begon het weer te regenen en te hagelen. Mooi! Bij bocht drie zat ik er redelijk goed bij, en trok hem nog even door richting dijkje naar ergens van plek 13-16. Sturen, duwen, trekken, en toen: glijden! Oei, was wel erg glad overal, leek wel veldcross zo. Dikke glei klei, overal tussen, in en op.

  De mensen die echt modderbanden hadden gekozen, die waren weg. Ik reed eigenlijk best lekker, had macht en kracht, en haalde steeds meer in. Mark Schepp haalde ik rap in (reed, hoorde ik later rondom 6-8), en echter toen kreeg ik twee ronden lang kettingproblemen. Dit hadden er meer, maar die zaten voornamelijk achter mij haha. Mijn beetje bidonvocht eroverheen af en toe, en hopen dat het er niet afliep steeds. Er zat dus klei op decassette, en voorblad. Hierdoor verloor de ketting spanning, en bij 1x11 of 12, loopt deketting er meteen af dan. En ligt er niet snel op zoals met voorderailleur. Moest paar keer afstappen en met ledige ogen mijn verloren posities aanschouwen. Maar goed, ik ging voor top 15 en punten. Dus uitrijden en niet zeuren!

  Omdat het meer begon te regenen, werd de modder ook dunner, en gladder, maar de ketting bleef er nu wel op! Kon met inhaalrace 2 beginnen, en haalde al snel onze NK kampioen in, en wist toen wel dat ik goede zaken deed. Uiteindelijk plek 10 behaald na bijna 90 minuten koers (rondje teveel haha), met veldcross tactieken (rennen voorbij de glibberende MTB-rs). Paar Nederlanders voor mij, die denk ik tot nu toe achter mij zaten of alleen het Beneluxcircuit rijden. (of veldcrossers zijn).

  Happy met resultaat, zeker gezien de omstandigheden. Gelukkig had iedereen dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Respect Arno. Schitterende prestatie ondanks alle pech!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Word je mentaal sterk van. Dit was geen pech, gewoon omstandigheden, waarop je moet reageren en een nwe tactiek op moet maken. Adaptatie ofzoiets ;-)

   Verwijderen
 3. Lekker hoor! Geniet er nog maar 'even' van 😜

  BeantwoordenVerwijderen
 4. topper, respect hoor, zo ogenschijnlijk gemakkelijk als dat bij je gaat. Wel jammer om die schitterende Orbea zo te bevuilen met dikke drek, en dat knarsen op die eagle cassette, gruwel gruwel... haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, zei ook niet dat ik daar geen nachtmerries over had hé...

   Ogenschijnlijk: precies het gedeelte vh woord: schijn...

   Verwijderen

Een reactie posten