Stand XCM na Groesbeek

Onder perfecte omstandigheden werd afgelopen weekend de Hel van Groesbeek verreden. Met podiumplekken voor Arno en Gijs in hun categorie. Gefeliciteerd !!!  De stand is nu als volgt, wil je opgenomen worden in de lijst om kans te maken op de Burger en Weizen prijs kun je dit tot woensdag nog doorgeven.

Reacties

 1. Jullie zien het... Dubbele prijs op het podium ;-)

  Met wat tegenslag onderweg (bidons enzo), tak en aan het einde een wat zwaar verzet als uitkomst, heb ik ook vooral genoten. Blijft een leuk parcours, heb hier en daar nog wat extra's gesprongen. Gewoon omdat m'n Alma het vroeg. De race zelf was hard en snel. Koud volle bak weg en mocht een ruïme 20km genieten van Nick die als 1e toerder met de kop mee reed. Gelukkig had hij nog wat slokken drinken voor mij, zodat ik met nog wat leenslokken onderweg van twee anderen, al mijn gelletjes, de finish zonder kramp wist te halen. Gelukkig train ik al twee jaar op matig drinken ;-).
  Uiteindelijk als 12e de finish over, zelfde plek als 2016, alleen nu als 3e. Op waarde geklopt. Had het idee dat er nu ook iets meer klepperts waren. Zoals mr Sunweb. Maar kan ook gewoon m'n vorm zijn hé. Maakt niet uit, ik heb genoten, gezellig met mtba clan aan het einde, mooi parcours, lekker weer. Op naar 2018?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een paar weken op weg met de schema's van Goldlion en dan voor het eerst racen in de M50 klasse! Nu zien die oude fanaten er soms bedriegelijk jong uit en is het lastig om je concurrentie er uit te pikken. Je weet tijdens de wedstrijd nooit echt goed waar je ligt. Maar het doel was duidelijk; podium halen. Mijn entree in deze 'hoogste klasse' (qua leeftijd dan;-)) gaf mogelijkheden.
  De start was prima. Kon de goede sporen pakken op het circuit en toen we het bos indoken had ik Marc Boersma te pakken die op de eerste startrij stond. Met Marc en met Onno een hele tijd samen gereden al had Onno dit niet zo in de gaten, zat er mooi voor. Ook Stef nog steeds in het vizier. En dan weet je als je deze bikkels nog ziet dat je goed zit voor podium. Nog een keer fout gereden en via een stuk offroute weer op de route, bleek wel een paar plekken te hebben verloren daardoor. Maar voordeel was dat we in een mooi treintje kwamen. Onno raakte wel uit het zicht, die zat steeds voorin het groepje. Marc nog steeds als mooie haas op 3/4 vd eerste ronde. Toen zakte hij er uit en ben ik blijven koersen in de groep. Kwam nog een oude bekende tegen waarvan ik al vermoedde dat hij ook 50 zou kunnen zijn, Benny Gankema. Helaas moest ik door een afgelopen ketting deze groep in de tweede ronden laten gaan en naar later blijkt, ook de tweede plek. Maar de benen voelden goed en ik kon in mijn eentje lekker door blijven koersen. Want was was het een heerlijk raceparcours met gave trails. Je moest een beetje geluk hebben met inhalen de 2e ronde, maar dat ging redelijk. Nog mooi op kunnen trekken aan een paar kleppers van de 105 die de vaart er in hadden. De laatste 10 km het gas er wat af omdat de krampjes kwamen, en de laatste paar km gevaarlijk dicht bij het punt om helemaal in de kramp te slaan, maar kon op de fiets blijven en als derde in de 50+ finishen. Leuke extra dimensie met de ronde miss, bloemen en bier, smaakt naar meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi gedaan Gijs! wat tegenslagen hebben je niet klein gekregen, en je hebt ook goed met verstand gereden! Eigenlijk was de 3e plek het mooist he haha

   Verwijderen
 3. Knappe prestatie Arno en Gijs! En de rest ook top gereden.
  Man wat werd er hard gekoerst. En met een hand vol paracetamol had ik weinig last van mijn gekneusde ribben en kon dus volle bak mee starten. Na ca 5km ketting er af :-( weer er op leggen scheelt maar een paar seconden, maar daarna het gat weer dichtrijden kost veel energie. Dit herhaalde zich helaas nog eens 5 keer en dan gaat het moraal er ook aan. Na 55km helemaal leeg gestreden en rustig naar de finish gereden.
  De start viel dus niets tegen, er zit dus nog rek in, maar aan je materiaal mag het niet liggen. ......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie verhalen weer en proficiat iedereen, klasse gedaan allemaal weer.

  Ik had er ook zin in, lekker uitgerust de week ervoor, voor mijn gevoel goed voorbereid en de benen voelden in de weken ervoor sterk en goed. De koers had voor mij verschillende kanten. De start was bagger, diverse stuurfouten maakten de situatie dat na afrijden van de crossbaan Stef me al had ingehaald, toch konden we lekker door rijden in de bospaden (het snelle gedeelte). Maar al na de crossbaan voelden mijn benen slecht, ook de hartslag was 10 slagen lager dan normaal..hmmm nou ja, misschien is het alleen een gevoel, gewoon door koersen. Mijn Sforz concullega en Stef ging ik toch weer inhalen (ik vond dat het wel kon) sja, domme keuze misschien. Ik lag even op kop van de groep vlak na het rodondendron klimmetje en toen sloeg ik te vroeg links (ik vond de situatie niet duidelijk).. verkeerd gereden... de route weer opgepakt maar ineens weer flink achter de groep Stef. En die had er ook zin in, lekker staand klimmen enzo... kon niet meer aanpikken. Ik vond goed mijn draai in een ander clubje, dat ik toch weer van voren verliet op het vlakke. De krampjes kwamen al bij eind eerste lus. Een slokje augurkensap dan maar, dit was een test.. haha werkt dus niet en is heeel vies. Vlak na de eerste passage kwam er een Stipbike rijder voorbij, dit was mijn hoogtepunt van de race. Met een techniek a la Joene knalden we door de flowtrails, zo gaaf gewoon (het parcours was bij vlagen briljant). Nergens onnodig remmen en vrij baan. Helaas schoof hij onderuit vlak voor het rodondendron bosje. Toen moederziel alleen, afzien op de klimmen en de benen bagger. Maar goed ik verloor niet echt plekken. Tot op de laatste afdaling, te hard, te moe, verkeerde lijn en bats op mijn bek. Letterlijk op mijn kop gevallen. Stuur gebroken. Hmm lullig einde zo dacht ik, toch maar door, remmen en schakelen kon ik met rechts en de breuk was alleen maar bij het handvat. Een hele club van 6/7 man er nog voorbij en net top 50 kunnen rijden. Volgende keer beter..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen fysiek ongemak 2 daagjes later? Want dat is dan een klein gelukje bij een ongeluk. Wel mooi raceverslag ook!

   Verwijderen
 5. Sja idd toen ik viel dacht ik dat wordt nog wat de komende week. Valt me hard mee dus na wat rust do weer van de partij

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten