Stand XCO na Berlicum

De kop is er af, afgelopen weekend werd in Berlicum de seizoensopener verreden. Diverse MTBA'ers aan de start met direct mooie resultaten.  Britt 1e bij de dames Funklasse, gefeliciteerd !!!!! Dit leidt tot de volgende stand :

Reacties

1. Ok dit jaar mijn doel Was top 10 te Berlicum. Het Is een leuk parcours, niet mijn parcours. Dat wist ik al. Ik wist ook dat mijn vorm beter Was dan vorig jaar. Toen startte ik achteraan (65 ad start), en werd 18e. Dit jaar stond ik vooraan.
    Echter, en niet om de schuld/prestatieexcuus (mooi woord) te hebben.., moest op de chiner, op slicks. En het was iets vochtig (zeg maar klei en glije)
    Start en 1e halve droge ronde waren goed, lag 4e met de kopgroep mee. Echter toen werd het vochtig. Daar verloor ik in bochten en bij wegacceleren steeds tijd. Daarna alle rondes pedaal-schoenprobleem en in ronde drie besloot ik de grond van dichtbij te bekijken. Stuur scheef, goed scheef. Uiteraard verloor ik hierdoor tijd en plekken, en de motivatie ging ook niet omhoog haha. Gelukkig werd het grote nadeel van m'n bandenkeuze steeds kleiner met het opdrogende parcours, dus kon ik vechten in de laatste ronde om plek 10. Het was een harde race, seconden werk, iedereen dicht bij elkaar. Harde les voor mij, fiets en banden belangrijk als het op seconden gaat aankomen. Het was hier al snel plek 3 of 10.
    Oldenzaal revanche, start dan middenin, dus andere tactiek.

BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou, nou dat was inderdaad een hele leuke ervaring weer. Voor mezelf de eerste XC na twintig jaar. Toen deed ik dit in de junioren klasse en de sportklasse, beetje in de middenmoot, plek 18-22 zo ongeveer.
    In Berlicum nooit gereden dus even afwachten. Vooraf leek het erg nat te worden, maar bleek erg mee te vallen, droog weer en nog een ietwat nat parcours. Nul hoogtemeters en weinig stamp stukken. Bochten, bochten, bochten en uitacceleren uit de bochten, dat is de samenvatting. Parcours vochtig dus liep niet helemaal zonder wrijving. Ik start helemaal achterin, wist vantevoren al wel dat dit geen toertocht deelnemersveld is, dus ik was reeel over de kansen. Na de start begon de wandeloptocht, want de singletrails konden alle mensen echt niet verwerken, eerste minuut verlies aan de broek, maar daardoor wel een rustige start. Daarna gas erop en knallen (voor mijn doen dan). De gehele wedstrijd erg constant gereden, en elke keer wat mensen ingehaald. Fiets was top, bandjes ook, parcours was leuk afgezien van de baggerberg (lopen). Op een gegeven moment aangepikt bij een andere kerel die ik net kon volgen en daar eindigde het inhalen. Plek 34 van de 60. Het belangrijkste, ik vond het super en de benen voelden goed, was er helemaal blij mee en daar gaat het tenslotte om. Ik denk dat ik nog wel wat XC’s ga doen om een beetje de snelheid te trainen, en voor de lol (toch iets technischer dan die marathons). Respect heb ik dan toch echt wel weer voor de mensen die er ogenschijnlijk zonder moeite echt beresnelle rondetijden rijden. En natuurlijk respect voor alle MTBA-ers die aan de start stonden, leuk om te kijken en aan te moedigen

3. Klasse gedaan allemaal en Britt helemaal!