Het seizoen gaat beginnen..


 Komende zondag 19 maart is de eerste XC wedstrijd in Berlicum en het laatste weekend van maart gaat de klok weer om. Voor ons aanleiding om de MTBArnhem trainingen weer op te starten. De openingsrit zal op 28 maart plaats vinden. Wat was het idee ook alweer:

DINSDAG
Elke dinsdag rijden we op de MTB een tocht met voorrijder. Over het algemeen wordt er op sommige delen vol doorgereden, om even later weer wat in te houden. Ondanks dat er niet continue volle bak gekoerst wordt, is een bepaalde basis conditie noodzakelijk. Want de MTBA lijfspreuk is "Samen uit, alleen thuis".. (natuurlijk met een knipoog). Over het algemeen wordt er een keer of drie gewacht, blijkt dat het niveau verschil dan te groot is, heb je de week erop een nieuwe kans.

DONDERDAG
Elke donderdag zal het gemiddelde tempo over de te rijden route iets lager liggen. Dit omdat we proberen een aantal circuitjes/rondjes te rijden. Op deze rondjes wordt meer een training gegeven. Hier kan vervolgens aandacht besteed worden aan techniek of conditie. Dit kan zowel algemeen als wedstrijd gericht zijn. Het idee is dat iedereen zo op eigen niveau zijn ei kwijt kan. Nieuwe leden worden dan ook geadviseerd eerst op een donderdag aan te sluiten.

ALGEMEEN
We starten de eerste weken door het beperkte licht een kwartier eerder (om 18:45). Vergeet daarom je lampjes en een warm jasje niet. Is het mooi weer dan is er natuurlijk weer kans dat we op het terras belanden om de rit onder het genot van een Weizen te bespreken.

Start trainingen: dinsdag 28 maart
Tijd: 18:45
Waar: vertrek vanaf Sonsbeek villa
Hoelang: als het licht het toelaat

Reacties

  1. Zin in! Extra toevoeging: op dinsdag zal er dus ook een VROUWEN groep starten. Waar het tempo misschien net iets lager ligt, dus ook toegankelijk voor de mannen die nog niet helemaal in vorm zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto ook! 1e XCO wedstrijd sinds 20 jaar voor mij, super start (vorm wellicht), maar helaas halverwege de ronde mijn stuur los op de Chiner. Gevalletje altijd boutjes controleren voor een wedstrijd! Morgen rijd ik hem weer op de chiner door overmacht / geen keus. Revanche van de chiner?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha.. Ja weer stuur los toch? Gast.. :-))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hehe, nee nu scheef omdat ik ff de grond ging kussen, zag er zo nattig en lekker uit ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten