29 oktober, Herfstbostoertocht Reto

19e RETO HerfstbostoertochtOp zaterdag 29 oktober organiseert Wielervereniging RETO te Arnhem de 3-sterren NTFU- klassieker ‘RETO Herfstbostoertocht’.
Deze mountainbiketocht met de mogelijkheid van 3 afstanden van 30, 45 of 60 kilometer laat je de mooiste beboste gebieden in het heuvelachtige terrein in de nabije omgeving van Arnhem Noord zien, waarbij pittige klimmetjes en technische stukken afgewisseld worden met single-tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. Bij de pauzeplaatsen wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en kan men zich tegoed doen aan onder andere soep en krentenbrood. Het parcours wordt regelmatig aangepast in samenspraak met gemeente en natuurorganisaties om kwetsbare stukjes natuurgebied zo veel mogelijk te ontzien. Betrokken partijen zijn Geldersch Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de gemeente Arnhem.
In 2015 is de RETO Herfstbostoertocht bezocht door een kwaliteitsadviseur van de NTFU. Naar aanleiding van de bevindingen van de kwaliteitsadviseur is de RETO Herfstbostoertocht gekwalificeerd als “NTFU-klassieker”. Hiermee heeft de Herfstbostoertocht de bijzondere status als 3-sterren tocht verkregen.
De start is tussen 9.30 en 11.00 uur (de 60 km van 9.30 tot 10.30 uur) vanaf het clubgebouw van RETO aan de Daam Fockemalaan 1, 6815 DL te Arnhem, vlakbij ziekenhuis Rijnstate.
Bij het ziekenhuis Rijnstate kan (gratis!) worden geparkeerd. De tocht kent de mogelijkheid van “scan & go” (zie ook www.ntfu.nl).
De deelnamekosten zijn € 6,- (voor NTFU-leden op vertoon van het pasje € 4,-).
Na afloop is er de mogelijkheid om je fiets af te spuiten bij het clubhuis.
Ook is er voor calamiteiten EHBO aanwezig, zowel in het clubhuis, als op de pauzeplaatsen.

Reacties