Stand XCM na Gallahaan

Afgelopen weekend werd de laatste wedstrijd uit de Sforz cup gereden, de Gallahaan trail. Niet een grote MTBA opkomst maar er werden wel goede zaken gedaan voor de Sforz eindstand. De nieuwe stand voor MTBA is als volgt, nog een paar marathons te gaan voor onze eindstand.

Reacties

 1. Oei oei, wat afzien was dit!

  Ten eerste, superleuke marathon, zeker voor een Duitse. Goed georganiseerd, en met 2,5uur ok aan te rijden.

  Mijn rit? Ik moest goed eindigen, en sowieso dan minimaal tegelijk met de nr 1 van de sforz cup. Dit alles voor de cupwinst. Dag winst was ook leuk!

  Maar het ging anders, na een rappe start, lag ergens rondom top 10, voelde ik al wel dat ik nog niet in topvorm ben en was. Zal ook wel niet meer lukken, maar was nog wel goed genoeg voor dagwinst klasse en Sforz cup winst. Echter na een detour van een extra klim reed ik weer na 2 min op plek 15-20. En notabene vlak daarna ook 2x lek. Grote scheur in buitenband. Voelde als lang stil staan, en op strava is dat te zien.. 20min. Echter toch weer verder gegaan, maar dat is zwaar, uur hard gefietst, stilstaan, en dan weer volgas weg. Kortom strijden met jezelf, verzuring en pijn alom. Doel was een niet te grote achterstand oplopen, zodat ik plek 2 of 3 in de cup kon binnenhalen. Echter, bij de finish blijk ik een kleine achterstand te hebben. En waarschijnlijk vanwege de rekenmethode toch net, paar punten, de cup gehaald te hebben. Dat zou mooi zijn, beloning van m'n afzien zaterdag en training arbeid dit jaar.

  Anderen ook mooi gereden uiteraard. En was weer gezellig slap ouwehoeren met Joost onderweg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad natuurlijk dubbel en dwars verdiend die cup.... Zo zie je maar weer niet direct opgeven met een lekke band...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allereerst Arno gefeliciteerd met de cup, respect!

  Inderdaad een leuke, afwisselende marathon in een mooi gebied op beperkte reisafstand. Zeker een aanrader.

  Over mn eigen race: tot twee uur na de start ging het lekker, maar daarna ging de vermoeidheid een rol spelen. Mn hartslag kwam vaak niet verder dan 145 en das geen toerental voor topprestaties natuurlijk. Uiteindelijk precies halverwege het M40-veld geƫindigd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haai, klinkt wellicht ook als een honger klop. Ik merkte dat ik toch ook wel meer eten nodig had dan bedacht. Kan ook aan mijn pauze liggen, doet wat met het lichaam, maar aan de andere kant, geen hoge hartslag tijdens een race (zonder extreme ritten de dagen ervoor) klinkt als hongerklop.

   Verwijderen
 4. Laatste voorbreidingswedstrijd voor het NK en hij ging weer een stukje beter dan tijdens de Vulkanbike. Nadeel was dat er 5 van buitencategorie waren en dus na 10 km al vertrokken. Ik bleef over met 2 mannen die lekker doorreden, echter na een paar km reed er eentje al lek (ook niet meer terug gezien). Op de klimmen en afdalingen was ik een stuk sterker/sneller dan mijn medestrijder, echter zag ik het niet zitten om een solo van 60 km te gaan rijden. Enigzins met reserve kunnen rijden en op de laatste klim met ene splijtende demarrage mijn nieuwe Belgische vriend meteen achtergelaten en zo 6e overall geworden. Helaas net naast het podium bij de 30+ maar gezien de klasbakken voor me geen schande. Ik ben klaar voor het NK, hooguit nog een klein beetje bijschaven.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten