Stand XCM na de Vulkanbike

Afgelopen weekend werd in Daun de Vulkanbike marathon gereden. Mooie uitslagen door MTBA met diverse podiumplekken !!  In Daun waren ook bonuspunten te verdienen voor het Clubkampioenschap, dit leidt tot de volgende stand :

Reacties

 1. Op naar Daun, in de M40 auto (Onno, Robin en o.g.): in de auto de afspraak gemaakt om 1,2,3 te doen. Onderling konden we nog uitmaken wie waar.
  Voor mij persoonlijk was Daun, en volgende week (a.k. zaterdag) de Gallahaan trail de laatste 2 wedstrijden, en de enige 2 ook nog, die ik nodig heb/moet hebben voor een SFORZ cup klassement. Mijn doel aan het begin van het jaar was: top 3. Ik sta daar nu nog niet, heb pas 3 uitslagen na Daun, maar als ik de lijn doortrek naar Gallahaan (dus hopelijk ok in vorm, geen pech), dan maak ik kans op plek 1. Oftewel, mijn insteek was: huidige nummer 1 voor blijven, en ook met voorsprong. anders krijgt diegene dezelfde punten. (gaat op tijd).

  Opstelling: Gewoon mijn fiets op rij 3/4 er tussen gegooid vanaf de zijkant, want we waren wat laat, zeker tov de rest. Stonden al veel mensen klaar voor de wedstrijd. en er was geen apart vak voor de licentiehouders.
  Een mooie nerveuze start zorgde ervoor dat iedereen lekker op scherp kwam te staan, en na een kilometer of 7 denk ik, moest het los gaan op de startklim. Zoals altijd kijk ik het eerste uur totaal niet achterom, want ik rij toch voor mezelf, en liefst zoveel mogelijk energie naar het fietsen toe, en niet naar nerveus om mij heen kijken..

  Maar wist al snel met de 2e groep mee te komen. Groep 1 ging te hard. Zal eerlijk zijn, is logisch na mijn trainingsachterstand, maar ook wel jammer. Tot en met juni zit ik gewoon bij de top 7 te rijden, nu redde ik dat niet. Na ruim een uur koersen brak ook deze groep, en het lukte mij niet meer om erbij te komen/blijven. Na een listige splitsing en wat ruw afdaalwerk, hoorde ik een brul: ARNOOO
  WTF?
  Nick's trein kwam er aan, we zaten schijnbaar op elkaars parcours, en hij had al een uurtje meer gekoerst. Kon hem twee klimmen bijblijven, maar toen was het ook wel gedaan met mijn beste vorm. Ik moest over op overleef stand, en samen met de latere nummer 1 m40(een soort beer uit Belgie, Scott rijder) hebben we de 2e helft van de koers gereden. Net voor de laatste 2 klimmen van de dag, piepte hij er uit door leep af te dalen en net voor achterblijvers/35km toertochtrijders een beslissend gaatje te slaan van 30sec. Hij reed met de later overall nummer 12 kop over kop voor mij. En ik probeerde in mijn eentje erbij te komen. Was kansloos, want ik had al niet veel meer.. Kortom, niet gehaald, en hij was verdiend 1e! Ik 2e, en het mooie was dat Robin ook super goed had gereden, en kwam een ruime 3min achter mij als 3e binnen. MTBA podium (ook al was het SL bikes kleding: wie kent dat nog?)
  Oh ja, doel gehaald: genoeg voorsprong op Schepp. Op naar Gallahaan! Meteen mooie voorbereiding op NK marathon met zijn 75km.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Top gereden Arno, ouwe lime koning..! Sja het was zon mooie afspraak in de auto. Per slot van rekening was het ook gewoon maar 60 kilometer, er zaten nagenoeg geen hoogtemeters in en het waren alleen maar rechte paden. Kat in het bakkie voor het vol MTBA podium. Dit was de kans. Nu of nooit...
  Voor de start werd dit bevestigd door de snelle hoogte profiel analyse. Drie klimmetjes tot een kilometer of 30 en dan alleen maar vlak…..

  Oei, toch weer flink verzaakt, verstek laten gaan, het team keihard laten vallen…of of…. toch iets te optimistisch geweest ? Viel toch best nog tegen na de dertig kilometer met die klimmetjes (lees: het leek wel zwaarder dan de eerste 30), en na 40 km zat ik de kilometers al verder te kijken op de GPS. Maar dat ging ook zo snel niet meer.

  Zelfs mijn SFORZ rivaal haalde me in op de klimmetjes… grrrr. Nou ja, eigen tempo door rijden en toch nog een leuke uitslag gehaald en best goede punten voor de cup. Dit was mijn laatste wedstrijd en het wordt denk ik plek 4 of 5 bij de M40. Tevreden

  Daun, het was massaal, 500 rijders op de 65 km, het parcours was het minste van alle marathons die ik heb gereden dit jaar. Het weer was prachtig en de prijsuitreiking was…… uitgebreid (-: al met al weer erg genoten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, moet nog steeds denken aan die analyse van je. Wat heb ik je vervloekt na de derde grote klim, en zogenaamde laatste klim .. Daarna kwamen er steile niet lopende (ja er liepen veel mensen) klimmen.. In de volle zon.. Maar wel gelachen en gezellig gehad!

   Parcours beaam ik. Paar grappige stukjes. Veelal klimmen en listige high speed schotter afdalingen. Weinig rust, veel snelheid.

   Verwijderen
  2. Top 4 / 5.zou top zijn!! Prijzengeld tm plek 5 namelijk!! :-)

   Verwijderen
 3. Mooie verhalen:) Ik wist dat Daun een racebaan zou worden en had mij daarom voorgenomen om na de start snel naar voren te rijden om zo aan te kunnen sluiten bij een snel groepje. Op een gegeven moment reed ik samen met 1 of andere Pool en iemand in het rood wit blauw (later bleek dat M Schepp te zijn). Dus dat zit wel goed dacht ik. Best wel afzien want die Pool reed hard naar boven. Nadat een iets snellere deelnemer ons voorbij reed haakten we daar bij aan waarbij Schepp moest afhaken. Tot een km of 45 reden we met z'n 3-en maar op een steile klim waarbij ik Arno in het zicht kreeg moest ik ze laten gaan. Op eigen tempo verder en daarna helaas geen Arno meer gezien. Bij de finish bleek het verschil met Arno maar ruim 2 minuten te zijn. Tot mijn verrassing hoorde ik dat ik 3e was geworden bij de 40+ en 16e algemeen. Voor het eerst een marathonpodium! Niet verwacht bij zo'n massaal evenement. Sorry voor het wachten Onno:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha mooi verhaal, super goed gereden Robin! He's back!!

   inderdaad 2,5 minuut achter mij! Sowieso voor iedereen een close race zie ik, achterstand met nummer 1 is ook niet groot, veld zat dichtbij de gehele race. Leuk MTBa podium.

   Verwijderen

Een reactie posten