Stand XCM na Saarschleifen Bike Marathon

Gisteren werd in Orscholz (D) weer de Saarschleifen Bike Marathon verreden. Bijna al een klassieker aan het worden. Als enige MTBA'er stond Almar aan de start voor de lange afstand, dus helaas maar 2 punten te verdienen. Dit resulteert in de volgende stand.


Reacties

  1. Ik was zaterdagavond heen gereden met een opwerptentje achter in de auto. Ik heb deze marathon in 2007, toen reden we nog op 26", ook eens gereden en wist dat vlakbij een Jugendkampplatz was en daar wilde ik gaan staan. Zo rond 23:00 was ik daar eindelijk en bleek op de plaats waar ik wilde gaan staan een feesttent te staan met duitse hoempapa muziek. Tentje dus maar iets uit de buurt gezet en proberen te gaan slapen. De volgende ochtend werd ik behoorlijk brak wakker en bonkte de hoempapa muziek nog stevig na. Met 2 paracetamol achter de kiezen achter in het licentievak aangesloten en rustig begonnen. Dat ging best redelijk. En het lukte ook nog om wat naar voren te rijden. In de tweede ronde werd ik wat overmoedig en ben deze wat te hard gestart met als gevolg KRAMP op ongeveer 60 km. Daardoor even afgestapt en de kramp laten wegtrekken. Daarna ging het wel weer, maar de al te steile klimmen ben ik voordat de kramp weer kwam opzetten maar afgestapt en lopend naar boven gegaan (ging niet eens zoveel langzamer :-)). Ik vond het een leuke marathon en het parcours vond ik leuker en afwisselende dan dat wat ik mij van de 2007 editie kon herinneren. Voor Duitse begrippen zaten er best leuke technische passages in. Geeft toch altijd een goed gevoel als voor je mensen afstappen en je zelf wel fietsend naar beneden komt. Ongemerkt is hij ook best zwaar. Ik was in ieder geval blij dat ik het bordje "ziel in 5 km" zag en ben met een voldaan gevoel over de finish gekomen. Ik denk dat deze nog wel een keer ga rijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, mooi man. Heb 'm vorig jaar gereden. De korte. Vond het toen een gaaf parcours. Ben onlnags ook nog 3 dagen in die burrt geweest, toen hebben we een flink deel van de Saar Hunsruck trail gereden. Top trails waren dat ook!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten