Stand XCO na Nieuwkuijk (NK)

Afgelopen werd het NK in Nieuwkuijk gereden. Het MTBA deelnemersveld was niet al te groot, maar wel enkele mannen met titel aspiraties aan de start. Uiteindelijk een knappe 5e plek voor Arno in zijn categorie !!!  De XCO stand is nu als volgt :


Reacties

  1. Aspiratie had ik inderdaad. Er was een kleine kans, maar is er toch 1, dat ik op het podium zou kunnen komen. Alleen ik had dit jaar met een xc, nog niet op het podium gestaan en ik ben toch meer een kracht (bv klimmen) rijder. Dus Nieuwkuijk was niet meteen het beste parcours. Maar ja: No excuses he, dus afgelopen 6 weken specifieke trainingen gedaan voor dit parcours, inclusief een dik downhill weekend met bier te Lenzerheide..
    Maar goed, ik vond wel, net voor mijn midzomer stop, dat ik even moest kijken of er nog iets extra's in zat, plus misschien valt voor iemand anders ook een keer het dubbeltje de verkeerde kant op.
    Vrijdag parcours verkenning, ook dat was #serieus. Draaien en keren, proberen de rem en schakelpunten in m'n hoofd te krijgen zodat ik zaterdag alleen maar pijn hoef te lijden.
    Zaterdag, na een goede nachtrust, met goede muziek, naar Nieuwkuijk getuft. Mr relaxt rijdt nog een rondje in met Almar en Bram. En op naar de start.
    Gelukkig nog net op de 1e startrij. Achter mij staan de andere klepperts, Robin vlakbij, en voor de gelegenheid doet nk veldrijden ook maar mee, plus hier en daar nog wat oud nk kampioenen. Ongeveer 70 starters. Vol dus, zeker in vergelijking met de andere klassen. (hoe ouder hoe gekker??)
    Na de start even probleem met pedaal, maar kan toch bij de 1e tien de eerste singletrack op na een klein sprintje op het grasveld. Van hieruit na de 1e 1,5 (incl startlus) ronde in de kopgroep gekomen van 8 man. Dit ging bijna 1 ronde goed. Totdat er middenin de groep fouten gemaakt werden. Er ontstond een gat met de 1e vier, en toen was het 4 ronden alleen strijden. Proberen de rijders in te halen op veel macht zodat er niemand in m'n wiel bleef plakken (inhalen kon bijna alleen op de brede vlakke stukken) . Allemaal gelukt. Behalve podium. In ronde 4 en 5 ultieme poging gedaan om het gat van de ltste 30 sec dicht te krijgen naar plek 3, maar redde het net niet. Ze gingen samenwerken (zou ik ook doen), waardoor ik op een klein gat bleef zitten. En tja ondertussen was mijn pijp ook al leeg. Achter om kijkend, groot gat met de rest, moe gestreden, dit was mijn maximale voor deze dag te Nieuwkuijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dappere poging op een totaal onwaardig Nederlands Kampioenschap parcours. Leuk ook Nieuwkuijk, maar dit ligt idd dichter bij veldrijden dan mountainbiken...
    Op naar volgend jaar zou ik zeggen Arno!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten