Stand XCO en XCM na Montferland

Afgelopen weekend was lekker dichtbij genoeg Mountainbike spektakel te beleven in het zonnige Montferland. Voor de liefhebbers kon XC met een Marathon gecombineerd worden (dit levert voor ons kampioenschap geen extra punten op ;-) ). Alle ingrediƫnten aanwezig : Afzien door de warmte, kramp en ook hier en daar een crash. Dit levert de volgende standen op :




Reacties

  1. Word nog spannend Gouweleeuw dit jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Xc op zaterdag: chaos bij de start(opstelling), resulteerde in een sprint op de 11 de peeskesweg omhoog. Daarna zoveel als mogelijk op souplesse gebiked om en goed te rijden voor de knwu punten, en voor het combi klassement, plus energie overhouden voor dag erna. 4e m40. Parcours was leuk, niet spannend, wel sauna achtig.

    Xcm zondag: warm, warm en warm. Hard gestart. Met de kopgroep mee die na 30km brak vanwege de vele langzamen op het parcours. Plus er werd hard gereden. Tot aan km 60 gereden voor plek 3 tm 8, wist al wel dat ik 1e lag voor m40. Daarna brak het, moest wat laten gaan, en ik liet er ook wat achter mij. Bij de finish, 6e overal, 1e m40. Happy met het weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, dat zou ik ook zijn Arno. Klasse hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thnx, zo zie je maar ook een bierdrinkende rollator lopende sterveling kan in de subtop mee:-)

      Verwijderen
  4. Ook weer lekker gekoerst. Op laatste moment ingeschreven. Was (toch) goed hersteld van de modder marathon in Rhens een weekend eerder. En was extra gemotiveerd vanwege de 'weggegeven' MTBA punten van vorige week.

    Door dommigheid helemaal achterin 2e startvak terechtgekomen bij de start. En ondanks voorzorgsmaatregelen in t begin van t rondje al een bidon verloren door al het gestuiter, net nadat ik Joost had ingehaald.Tot zover de schoonheidsfoutjes.

    Even later een volstrekt willekeurige bidon opgeraapt. Mmmm lekker, Cola en dan eindelijk aan m'n inhaalrace begonnen. Achtereenvolgens Joost (2e keer), Robin (stond ook te zoeken naar bidonnetje), Gijs en Marc Boersma, voorbij gereden. Daarna ff gaspedaal wat losgelaten tot Robin weer voorbij kwam. Tijdje aangehaakt en weer wat gas gegeven.

    Ik merkte dat ik over had en besloot om te kijken of ik met een versnelling op een afvlakkende klim Robin kon lossen. Dat lukte. De ene na de andere ging ik voorbij.

    Al snel haalde ik ook Stef bij en ging er voorbij. Stef was echter behoorlijk taai en sloot toch weer aan. Na hem een paar keer aan het elastiek gehad te hebben reden we met een groepje van een man of 8 de laatste (vlakke) kilometers voor de finish.

    Tot Stef overnam en de groep in een klap decimeerde van 8 tot 3. De 3e persoon zat zo hard in de sandwich dat die z'n karretje volledig in de poep had. Mooi...sprintje met Stef....Auw! Stef z'n eindschot was zo hard dat ik er geen enkel antwoord op had.
    Maar ik wist ook dat ik wat 'bonificatie' seconden had omdat ik in een latere startgroep was begonnen.

    Uiteindelijk bleken Stef en ik 21e en 20e te zijn geworden.
    Gekjenhuis! Mijn beste uitslag ooit!! En ook nog een best aantal MTBA punten in de wacht gesleept. #diktevreden

    Na afloop lekker gewacht op iedereen. We hadden zelfs een eigen kar met prima uitzicht op de huldiging van Arno en Nick. Was een heerlijk dagje.





    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ging voor de 'dubbel'.... Zaterdag al een lekker broeierig weertje, maar ach een uur koersen kan niet zo zwaar zijn toch? Het was alweer een jaar terug sinds mijn laatste XC. Kleine bidon moet genoeg zijn. Na de startklim vlak achter Stef het bos in, die gelijk maar voorbij gestoven en even later bij Robin in het wiel. Toen die naar mijn gevoel stil viel en ik hem ook maar voorbij ging zat ik me wel af te vragen of ik een superdag had. Benen waren goed, maar ik ging ook voluit. Toen ik merkte dat mn bidon al bijna leeg was stond er nog maar 50 minuten op de klok....Kolere, dus nog twee ronden. Toen zat Robin alweer in mn wiel, mentaal tikje. Ik was iets te overmoedig geweest. De laatste ronde Stef me weer voorbij. Maar met een 11e plek 40+ toch wel tevreden.

    De zondag weer vol erin. De dubbels starten vooraan dus dan heb je geen keus. Mooi bij Joost in het wiel, maar ging wel erg hard. Maar genoeg water mee dit keer. Bij de eerste klim Joost voorbij en gas erop. Had een grote groep in mn wiel. Op een wortelstuk hoorde ik een crash in mn wiel en was het ineens akelig leeg achter me. Blijkt achteraf Marc Boersma die met ultiem teamwork de deur docht gooide;-) Maar na de laatste klim op de Hettenheuvel schrok ik dat de benen al leeg waren. Tempo viel terug, Ronal me voorbij, Robin me voorbij, Marc met bemoddert shirt me voorbij, Onno nog. Er bleef weinig over van de moraal. Kon geen wiel houden. Beetje herstel op de vlakke stukken, maar na 1e doorkomst de eerste kramp. Ai. Komt Joost me nog voorbij stuiven, kom op aanhaken. Ik en mn lichaam reageert niet meer. Bijgesteld doel: uirijden. Door naar de eerste klim om te kijken hoe de kramp zich houdt. Notabene op de klim waar ik al een jaar de KOM heb, knalt de kramp erin. Minimaal 5 minuten een boon nodig om de spieren weer recht te trekken, pijn, oef. Dit kan niet meer. Afgedraaid naar Zeddam, gelukkig ken ik de route.... Zwaar teleurgesteld me nederig als Radler, cola en bierdrager opgesteld voor de MTB Arnhem helden. De organisatie was hier iets vergeten geloof ik ;-)
    Vorig jaar mijn beste uitslag ooit, nu mn eerste DNF.... Les: doseren, maar dat leer ik nooit vrees ik. Al met al toch een gaaf bike weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie verhalen weer zeg.
    Ik had me dit keer voorbereid in overleg met Arno... Een rustweek ging het worden.... Nakkes nada doen en dan gewoon gierend knallen.....

    Opstellen in het plebsvak geheel vooraan. Start en volgas, bij het warmrijden had ik mezelf ingepraat: zie je wel, het werkt de benen zijn van genomenale klasse.

    Eenmaal in de wedstrijd mwoah kon toch beter. Het inhalen ging niet snel, mannen die ik moest kunnen hebben moest ik laten gaan. Op de klimmen had ik het zwaar, op de rechte stukken moest ik het werk steeds opknappen....

    Op 3/4 ronde 1 Joost en Gijs voorbij. Tijdlang Robin en Ronald gezien maar na twee domme stuurfoutjes bleef het erbij. Stuivertje wisselen met Marc, Marc won.

    Het laatste stuk lag me wel en mijn genot nog uit een stukkie beuken gehaald met een gewonnen eindsprint. Al met al toch een mooie wedstrijd en heb wederom genoten al was het afzien met een (te) groot verval in ronde twee.

    Hoop hardrijders bij MTBA echt mooi, op naar de volgende die moet weer in de top tien m40+, even met de baas een alternatieve training bespreken (-:

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke verhalen inderdaad!

    Mooi weekend. Flink kapot gegaan. Die XC was al een echte leegtrekker, keek wel een beetje op tegen de marathon dag erna. Vlakbij de inschrijving mijn bidonnetje bij een klimmetje in een boom gepost waarvan ik dacht dat we wel langs kwamen. Na de eerste keer die hoek passeren kwam ik erachter dat dat niet het geval was....2de ronde toch maar klein extra lusje gemaakt om bij mn bidonnetje te geraken ;-)

    Eerste ronde enige reserve ingebouwd, 2de ronde gevoelsmatig gas erop gegeven maar zat niet erg veel op meer. Moeite om Ronald bij te houden toen die passeerde, maar had de finish in mijn hoofd getrokken op ca 10km v/d eindstreep dus kon nog bij hem in de buurt blijven. Laatste gedeelte was qua heftig klimwerk nog wel te overzien. Laatste 2 Ć” 3km even kunnen aanhaken bij een groep van ca 12 man denk ik. Maar dat tempo lag op gegeven moment zo laag dat ik op kop ging rijden en niemand wilde/kon overnemen.
    Uitgeteld over de streep, mezelf in een aanhangwagen gehesen en daar een minuut of 10 bijgekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi dat ik ook op de lijst sta 0 pnt ;-) goede motivator om nog een maraton te rijden dit jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, dit jaar, stond op blog en app, hebben we het beleid dat je zelf je uitslag mailt naar MTBArnhem.

      Verwijderen
  9. Ik ben op de 105km afgestapt. Geen energie meer,als een zombie gereden.
    Dus ook geen recht op een punt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten