Stand XCM en XCO

Afgelopen weekend was een druk weekend met veel marathons; Rursee (Open NK), RDHF en MBC Cyclo. Ook was er nog een XC wedstrijd in Landgraaf. Genoeg punten te verdelen, maar ook diverse uitvallers ivm materiaalpech. Nick behaalde zijn RWB shirtje bij het open NK in Rursee !! De stand is als volgt :
Reacties

 1. Xc afgemeld, landgraaf.
  Dus op naar Einrur

  Tja. Kan kort zijn. Helaas een dnf.

  Had bij m'n derde lek geen zin meer om nog voor een klassering rondom 30e overall te gaan.
  Start was goed, samen met Nick en twee Duitsers weg. Hadden na de 1e klim al een veilige voorsprong. Na klim 2, afdaling, zat ik te dicht op voorganger, lage bandendruk, en een rots, band en m'n velg kwamen in een innige aanraking. Stans sap vloog overal heen, 1e co2 spoot ik leeg in m'n band, maar gat was te groot. Zag toen pas hoe groot ons gat al was na 10km. Maar ja.. Binnenband 1 en later 2 (na 50km(biken) hielden het ook niet vol. Ondanks hulp van Joost, pompje.. Geen moraal om bandje drie te plaatsen voor een in mijn ogen zinloze finish. Evert nog ff de hand geschud, en tabe geroepen. Op naar (denk ik)Nordenau dan maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had me al lang geleden ingeschreven voor de Cyclo Amerongen. Mooi dichtbij huis, niet al te lang. Viel samen met Einrur, maar ja dat wist ik toen nog niet (als relatieve wedstrijd leek toen). Anyway, tijd voor een experiment, het was toch een mooie training voor me, dus op de hardtail gegaan, net Thunderburts erop gelegd eens kijken hoe dat liep.

  De startbocht een paar keer bekeken (mul zand) binnenbocht leek het beste. Voorop opgesteld op rij 3, start was prima, maar de binnen bocht was toch niet echt prima. Veel mensen knalden me voorbij via de buitenbocht. Gefocussed op een eveneens lange kerel die ik net versloeg in Groesbeek. Moest hem helaas net laten lopen dit keer.

  Het parcours was snel en leuk, wel viel de hardtail me tegen met langdurig volle bak rijden. Veel gehobbel, vond het ruggetje niet lekker. Volgende keer weer op de Scalpel, dat is toch beter voor mijn lichaam. Bandjes waren top, merk geen verschil met de Rocket ron en Racing ralph. De wedstrijd verliep verder goed, constante tijden neer kunnen zetten. Wel was het afzien (maar ja dat hoort) en op het laatst nog lekker door kunnen trekken. Vlak voor de meet nog een aantal mensen kunnen pakken en geeindigd op plek 20 overall (geen idee hoeveel 40+ mensen voor me zaten).

  Tevreden met het resultaat. Amerongen is een mooi rondje, er stonden 800 hoogtemeters op mijn gps, die zaten er voor mijn gevoel echt niet in. Op naar de volgende wedstrijd 9 juli

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Duitsland staat dit jaar garant voor bagger lijkt wel. Ook afgelopen zondag in Einruhr.

  Ik stond dit keer niet al te scherp aan de start. Te kort nachtje, want te vroeg op (of te laat naar bed). Helaas ook horloge vergeten, dus moest noodgedwongen maar weer eens puur op gevoel gaan rijden.

  Niet al te dol gestart, maar kwam al vrij snel Marc Boersma tegen die voor mij in het licentie vak was gestart.
  Tempo moest wel aardig zijn gokte ik.
  Kon daarna steeds weer verder opschuiven naar voren, dus was wel tevreden. In klim naar de 'skipiste' nog een man of 6 kunnen afschudden, maar vervolgens werd het een beetje eenzaam. Tegen het eind kwamen er gelukkig weer wat mensen in zicht, zodat ik nog wat kon spelen.

  Had richting finish nog flink wat over, merkte ik. Mocht nog duel uitgevochten naar de finish. Maar daar was de finish nog niet. Dan maar 2e keer gas erop, en daar was de finish wel. Duel gewonnen! :)

  Tot mijn verbazing zag ik veevolgens Joost daar staan. Ik dacht toch echt 100% zeker te weten dat ie achter me was gestart en ik hem dus voor was gebleven. Mooi niet dus! Ik zat er 2,5 minuut achter bleek later :). Nee, ik was idd niet heel scherp :).

  Uitslag bleek ondanks dat top. 23e overall en 10e voor het open NK! Wetende dat ik niet tot het gaatje was gegaan.

  Volgende keer sta ik wat scherper aan de start! Kan waarschijnlijk nog wel paar plekjes hoger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat belooft dus een gezellige shark attack te worden ;-)

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Haha, vast. Maar die laat ik lopen ;) Ben op vakantie

   Verwijderen
 4. Afgelopen zondag ging het prima in Einruhr! Bij de eerste 2 km voor de verandering een keer niet op kop zitten sleuren waardoor ik op de eerste klim het tempo langzaam omhoog kon gooien. Bovenaan waren we met 4 man (inclusief Arno) al erg ver los van de rest. Op de 2e klim reed ik samen met Matthias Frohn Arno en de latere nummer 2 los. Hierna was het voor mij erg afzien bij de Duits kampioen bij de 30+. Ik reed net boven mijn kunnen en dus bij km 10 hem laten rijden, eigen tempo gepakt, waarnaar Christian Miessen (winnaar eliminator op zaterdag in Einruhr) bij km 30 kwam aansluiten bij me. Hierna samen doorgereden naar de finish met flinke strijd onderweg: we kregen elkaar niet af. Was mooi die strijd! Op de laatste klim nog volle bak omhoog gesprint maar helaas...ik kreeg maar een heel klein gaatje. Vervolgens in de sprint eraf gereden en dus 3e overall, 2e 30+ en 1e bij het Open NK. Jammer dat er eigenlijk geen concurrentie was bij het Open NK bij de 40- klasse, maar dat zal wel te maken hebben met het overvolle weekend wat betreft wedstrijden. Desalniettemin wel weer een mooi truitje erbij en een podium plaats overall in de marathon. Kortom tevreden!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten