Stand XCM na Singen en Malmedy

Ondanks het roze Giro geweld in Arnhem werden afgelopen weekend toch enkele marathons gereden. Bart in Singen en een illuster trio reed de O2Bikers-challenge in Malmedy. Hierdoor is de koppositie in het klassement overgenomen door Arno en daarnaast hebben KeX en Bart hun eerste punten verzameld.


Aftertalk :

Reacties

  1. Drek, drek, drek, Malmedy was te gek!

    Langere versie volgt hopelijk ooit als ik mijn vingers weer normaal bewegen kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ondanks het mooie roze, de zon, de feesten, toch gekozen voor een tweedaagse trail en training sessie. Inclusief geplande wildkampeer actie met Joost. Op zaterdag om 1630 even 600hm weg getikt op een mooie trail van klerx bij Robbertville. Technisch flower, klimmen stuiteren naar beneden. Oh ja, al gezegd dat mijn Bulls kapot was? Dus met de starrie trailen. Alles kan, en meteen arm&rugspieren trainen.
    Na deze trail en klim/kom training &sprint met Klerx, onze koude biertjes, tent en gezelschap bij de rivier gezet. Bbq aan. Hout voor t kampvuur. En in beiden de hens! Het werd ook weer een keer ochtend, en dat betekende chrono! En wat voor 1,er waren weinig kadootjes, veel wortels, stenen, hobbels, super steile klimmen (fijn met een 32-36 verzet) en geniale single tracks. Weer totaalanders dan Rdhf of Theux. Stuk technischer met leuke trial en behendigheid stukjes. Erg veel lol gehad. Joost moest er helaas vroeg af, en klerx en ik zijn doorgerold, op tempo, soms wat harder omhoog, soms wat lager in de hr op de vlakke stukken. Maar al met al redelijk tempo gehaald. Klerx dacht rondom top20. Laatste 5km heb ik even mijn punten veilig gesteld ;-)

    Mooi weekend, jammer vd giro. Was ook leuk. Maar ja, wordt geen nederokampioen zonder afzien hé

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een superweekend was dit zeg! Met de LiteVille en de Stumpy in de achterbak naar Zuid Duitsland gescheurd om eerst op zaterdag bij Freiburg de Shauinsland op en af te rijden. Rustig omhoog gepeddeld en toen met de dropper in de laagste stand 800 hoogtemeters in een keer afdalen over echt vette trails. Top en wat is zo'n all mountain cool zeg. Biedt echt nieuwe mogelijkheden bij het afdalen; zowel qua speed als qua lastige passages. Vet!

    Toen doorgereden naar Singen voor de 80km / 2200hm marathon. Voor deze afstand gekozen om in ieder geval nog 2 ipv 1 punt te scoren voor het klassement waardoor ik nu toch boven Kex sta :-0 Zeker met de bonuspunten die er nog aankomen... Dit is het parcours waar volgend jaar het WK marathon wordt gereden en ook deze race was georganiseerd onder de paraplu van de UCI. Super organisatie en prachtige omgeving. Parcours echt Duits en zeker na Freiburg een eitje. Beetje defensief gestart gezien de hitte en al snel een redelijk ritme kunnen vinden en vrij strak kunnen uitrijden. Genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Na een paar dagen berusting toch nog even een krabbel van mijn kant.

    Na het wegvallen van de Cimes de Waimes was ik op zoek naar een andere Ardense uitdaging rond Hemelvaart. Hoewel ik er in principe een lang trainingsweekend van wilde maken was de LCMT me iets te veel van het goede aangezien ik ook nog en sociale verplichting had richting Nicole. Op donderdag dus richting Malmedy voor een Weekend vol hardlopen, hiken en biken. Veel mooi weer en heerlijke omgeving dus opperbest vermaakt en lekker volume gekweekt.

    Zaterdag kwamen de trailboefjes en na aankomst is zoals Arno al aangaf gelijk even de boel op scherp gezet met een moddervette trailride in de Vallee de La Warche vanaf de stuwdam bij het lac de Robbertville langs Chateau Reinhardstein. Na maandenlang aleen trainen was vor mij de behoefte voor een wedstrijdje verpissen nadrukkelijk aanwezig. 's Avonds fik in de grill en de kruken van het bier voor een roemruchte wildgrill. De combinatie van volume en deze nacht zal ik wel een keer moeten betalen. Hopelijk niet bij de koers. ;-)

    Zondag koers, wederom bloedheet, maar relatief scherp opgestaan. Bij de start gelijk Maar eens de benen gechecked op de startklim, Maar het voelde niet verkeerd. De eerste 15 Kilometer waren redelijk beschaafd, Maar langzaam kwamen de echte kuitenbijters. Joost had de bbq minder goed verteerd en schakelde om naar toermodus. Arno zat al in toermodus, Maar dat is hard zat om je op stuk te bijten. De trails werden steeds steiler omhoog en steeds technischer. Er kwamen Meer beek- en vette modderpassages en het gemiddelde tempo slonk aanzienlijk. Na de eerste helft was het aggressievere klimmen er wel uit en moest er wat meer behouden omhoog gereden worden, maar het voelde nog steeds niet slecht. Het besef dat het niet met drie uurtje af was kwam en eten was strikt noodzakelijk. De zoete meuk icm de hitte zorgde nog wel voor wat buikkramp in het laatste deel, maar uiteindelijk goed kunnen uitrijden. Goede eerste Marathon. Echt serieus dik parkoers. Aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten