Stand XCO Kampioenschap na Oldenzaal

Dit weekend werd weer XC gereden in Oldenzaal, de Zwiep Trek MTB Cup. In de diverse klassen weer versschillende MTBA'ers aan de start met mooi uitslagen. De uitslagen zijn verwerkt in onderstaande stand.


Aftertalk na hier :

Reacties

  1. Aftrap van 1 vd vroege vogels, Robin en ik moesten na de funklasse, 1030, starten. Van te voren al 'bang' gemaakt dat vandaag alle grote mannen starten, oud winnaars, eliterenners en nk veldrijden. Bij aankomst: mooi zonnetje, koud, 6c. Echter... Na de inschrijving werden we door rijders gewaarschuwd op de bandenkeuze. Het was nat, modder en glad. Wij zagen iedereen wisselen... Maar ja, dan moet je wel een slecht weer setje hebben...
    Samen met Robin ingegleden, waarbij het mij opviel dat het rondje anders was dan 2015, met minder inhaalstukken,minder asfalt,geen strand, en meer glijden!
    Start, ik op 2, naast de latere winnaar, Robin op 3 of 4. Start ging goed, schoot relatief makkelijk naar voren en pakt als derde de bocht de crossbaan op. Plek drie hield ik vol, tot aan de drop, waarin ik iets te veel links ging naast 3, weggleed en ik wijd moest uitstappen. Ik verloor veel tijd, want fiets lag boven, en ik beneden, en er was chaos.
    Uiteindelijk, denk ik als 12e weer weggereden, en anderhalve ronde volle bak, om plekken terug te winnen. Lukte wel maar was wel lastig, want inhalen kon bijna alleen maar op de wegstukken, en dan rijdt de rest ook hard. In de laatste 2 ronden gekozen voor tactiek, want voor mij was te ver weg, en achter kwam een snellere op. Ik heb even een ronde beetje kracht gespaard om of het wiel te pakken van de snellere, of weg te springen van beiden. Dat laatste is me net gelukt door 1 volle ronde weg te sprinten. Uiteindelijk kwamen ze nog dichtbij, waren zelf ook aan het strijden om een plek, maar bleef ze voor, en eindigde toch nog op 6.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Na de modder van Arno is er nog behoorlijk wat water gevallen. Vooral voor de start van de masters 30 en de amateurs. Gevolg was dat het gladde rondje nu echt spekglad was. Ik heb de wijze raad van Arno in de wind geslagen en ben op Racekings gestart. Na een redelijke start het veld in in de achterhoeden. Gezien de gladheid op safe gespeeld. Maar ondanks dat veel near misses en de hele tijd het idee dat mijn voorbanden lek was omdat er totaal geen grip was. Heel even gedacht om af te stappen omdat het gewoon gevaarlijk was. Maar tijdens de koers was het droog en begon de grip langzaam een beetje terug te komen. Na het glijden in de eerste ronden toch een soort van ritme gevonden. Joost kwam in ronde twee voorbij en daar een hele tijd op een meter of 15 gezeten. In ronde 4 weer voorbij gereden. Ik liep iets harder de modder bulten op. Het ronde bord gaf op een gegeven moment nog 3 ronden aan. Dat wordt nog wat dacht ik want de benen gaven aan dat ze nog max 2 rondjes aan konden. Vlak voor het passeren van start finish kwam de winnaar bij de amateurs voorbij en mocht ik finishen. Van nog 3 ronden naar de laatste ronden. In dit geval was dat meer dan welkom! Met een finish op plek 22 ben ik niet eens ontevreden.

    .......als het in Havelte weer regend heb ik een rustdag. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Havelte zou toch wel mee moeten vallen qua modder...
    Mooi 'blij dat ik glij' verhalen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten