Stand MTBA XCM na Hel van Groesbeek

Dit weekend werd de Hel van Groesbeek gereden. Op de diverse afstanden deden weer genoeg MTBA'ers mee, wat weer goed is voor de punten. De uitslagen waren weer mooi, met een 1e plek voor Arno bij de M40+ !!!


Hieronder de stand na de hel.


Aftertalk kan hier :

Reacties

 1. Gefeliciteerd Arno; super gereden!!! En de rest natuurlijk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk een fantastische dag. Even door een paar spetters heen kijken 's morgens. Zelf veel te hard gestart en daar eigenlijk niet meer van kunnen herstellen. Zeker omdat ik het wiel van Stef had gepakt, en hij wat harder reed dan ik zelf zou hebben gedaan. Wonder boven wonder kon ik met gruweloos afzien wel zijn wiel houden, tot de laatste paar zware klimmen dan. Uiteindelijk met maar een kleine achterstand als 23e overall binnen gerold. Super tevreden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, dat was effe wat anders dan de Veluwe racefiets marathon….
  We stonden eerste lijn in het niet licentie vak, dus de start ging prima, Joost en Arno zijn advies opgevolgd, niet al te hard van stapel, wordt best pittig…. Samen relatief rustig flink wat mensen voorbij
  Maar ja op een gegeven moment moet er toch serieus ingehaald worden en dat liep anders dan verwacht. Op een lang stuk met 35+ op de teller dacht ik mooi een bochtje binnendoor te pakken.
  Maar ruim voor de bocht stuurtje gehaakt met een tegenstander, binnen fractie van een seconde volll op de plaat. Grrr, einde oefening dacht ik in eerste instantie. Toch na een korte inspectie stuurtje recht en een testritje.. ging goed, dus maar weer door. Toch weer teveel adrenaline zoiets moet het wel zijn (-:

  Joost stond even later aan zijn ketting te friemelen, maar geen hulp nodig. De wedstrijd was nog jong, dus in het ritme komen en steady door. Ging niet onaardig maar ook niet top.. Vlak voor de tweede ronde Gijs in het vizier, een mooi mikpunt. Ik kon ernaartoe maar veel verschil zat er niet in. Toch langzaam erlangs en op de lange stukken slim aanpikken bij andere rijders. Het was een zware en erg mooie ronde, vooral de afdalingen gaven niet echt optie tot herstel… vond ik dan. De MTBA kopgroep was een ver-van-mijn-bed show, maar ik heb de smaak te pakken…. goed lol erin en zeker de nodige marathons plannen dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Half uur vroeger dan verwacht, Joost en ik hadden 930 start in ons hoofdje zitten. Lekker vroeg betekent ook: vooraan positioneren.

  Bij de start gecontroleerd en rap weg gegaan, niet te veel krachten verspillen op de crossbaan, en toch voorin blijven. En dat lukte voor de 1e tien km. Zat nog in de kopgroep, man of 8 denk ik, met Nick etc. Echter merkte al snel dat ik dit niet ging volhouden voor de komende 70km. Dus ietsje langzamer en eigenlijk tot km 55 gereden in een driemansgroep voor plek 11-13. Ondanks het mooie parcours, dat mij best ok ligt met veel sturen en klimmen, moest ik lossen na een stuurfout. Het gat niet meer dichtgekregen, maar wel een mooie 13e overall, en 1e m40. Op naar een serie xc wedstrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk rondje. Echt mountainbiken! Goede start, éénmaal door mul zand, paar stuuracties (zonder scheldwoorden) dus redelijk vlekkeloos (toch Gijs?). Even herstellen van de start en erna goed ritme gevonden. Gezellig met Joene!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klasse gereden mannen! Gefelicteerd Arno en Nick met de podiumplaatsen, diepe buiging.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad een prima start Stef;-) Je kwam me al snel voorbij. Had nog niet de power en zelfvertrouwen om van je lift gebruik te maken. Maar je bleef lang in het zicht en dat werkte al goed. En ik zag al een andere MTBA'er bij je, dat moest wel Joene zijn. Kwam redelijk op gang en toch ook erg genieten van het rondje. Vooral die goten waar je fullspeed doorheen kunt sturen, mooi. Een beetje met reserve blijven rijden voor de 2e ronde. Begin van de 2e ronde kwam Onno me voorbij. Kon een tijdje mee, maar was niet raakte de aansluiting kwijt toen hij een ' lift' kreeg van een opstomende achterblijver. Maar kon de laatste 20 km ook weer aardig wat mensen oprapen die ik had laten gaan. Dat voelde goed. Laatste 5 schoot de kramp er wel in en was een eindspurt niet meer aan de orde. Maar de vorm groeit, tevreden over mijn klassering. En Onno, volgende keer.... Het was weer mooi in de Hel, mooi veel oranje!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten