** Bijgewerkt** Stand MTBA XCO en XCM na Veluwe Marathon en Stappelbelt

Ook bij de marathon is de kop er af !! Veel MTBA'ers aan de start voor de 68km of 100km afgelopen zaterdag. Aan de uitslagen te zien komt MTBA op stoom ;-)


Maandag werd ook de Stappelbelt Trophy in Apeldoorn gereden. Met ook weer mooie uitslagen van MTBA'ers.Aftertalk hieronder.

Reacties

 1. Een aftrapje met mijn verslag dan maar. Het weer was mooi, beetje koud. Aangekomen in Apeldoorn beetje organisatie onkunde, een veel te lange rij bij het inschrijven. Alle starts met een half uur vertraagd. Kkoud was het ook, zo stilstaand.

  Een paar minuten voor tien was het zover, starten maar vanuit de helft van het niet licentie vak. Het was lang geleden voor mijn weer eens een wedstrijd (mijn bbc debakel niet meegerekend). Ik richtte me op de vele Mtba ers... Niet te gek maken met de capriolen en inhalen maar. Toch best vaak lopen omdat het niet opschoot met de mensen voor.... Op de lange stukken de gang er goed in. Met Joene en Arno in het zicht ineens een hek, duidelijk niet de route... Grrrrr een deja vu van de bbc... Snel omkeren en gas er weer op. Ik schat zeker twee km omgereden. Snel weer samenop gereden met Joene. Plots een snellere renner voorbij, Joene sluit aan, ik dacht: te snel voor mij, laat maar lopen. Even later dacht Joene dit ook en reden we een stuk samenop. Een griepje van een stuk of vier sloot aan waaronder Arno.

  Het gaf mij wat extra, zelfs wat stoere praat onderling. Maar toen had ik het al even moeten weten, teveel kopwerk... Maar ja Joene moest ook waardig afgelost worden want die sleurde er ook flink aan.....maar shit, de Hartslag ook best in het rood. Onderweg nog wat tussen beulwerk van Arno kon ik me herinneren. Vlak voor de start finish een baggerstuk waar ik een slechte keuze maakte, dus weer de boel bijhalen. Kostte allemaal veel kracht, op een kwart van ronde twee moest ik lossen met kramp verschijnselen, solo doorkachelen maar. Het voelde niet goed en had het idee dat ik volledig stilstond. Een paar mensen haalden me nog in, waaronder Stef, vlak voor de finish Joost in mijn nek met een bigsmile....

  het was lachen, heel veel clubkleding gezien en het weer zat mee. Volgende keer iets beter op de energie voorraad letten..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Mooi gereden onno, na het misrijden van mij. Zorgde het oranje duo voor een richtpunt van mij en Stef. Us wat inspiratie, ik dacht gezellig samen toeren ;-)

   Verwijderen
 2. Zie hierboven mbt het wachten en kou. Maar het zonnetje scheen, mooie dag voor wat mooie km's hoopte ik. Idee was om niet te hard te rijden, omdat ik maandag een stap naar de top10 wilde maken. Hierdoor vlakbij onno gestart, achteraan licentie vak met Joost.
  Na de start wat loop en wacht passages, maar daarna school ok relatief makkelijk op. Mmm, doorrijden of rust? Op dat moment nog ff rijden. Zag Joene ook, sudety maatje. Maar bij de 1e klim (asselse pad btw, oude training klim) reed ik verder naar voren en sloot aan bij, wat ik toen dacht nr1. Leek me sterk maar goed. Samen doorgebuffeld, totdat we verkeerd waren, omkeren, en de rest (voor m'n gevoel het hele veld) sloot uiteraard voor mij aan. Pff weg motivatie. Stukje samen met Sijtse gereden (foto!), en daarna wiel van Stef geleend. Kreeg er weer lol in, en bij de volgende klim zag ik wat oranje. Hup erheen. Joost, Gijs, maar pikte niet aan, dus door naar onno en Joene. Echter die hadden samen besloten om gas te geven, dus de inhaalrace duurde even. Maar uiteindelijk tijd lang samen gereden met een man of 6, waarvan 3x oranje. Laatste 15km liet Joene los en reed ik verder met 2pakhazen, had al wel door dat het geen m40 was, dus kopers van mij Ho maar, net voor de laatste singletrack nr1 uitgeremd, (wist ik of hij niet) en voila, bij de finish nog 2e m40, maar later bleek dus 1e. Nu herstellen als een malle voor de xc. Want bijna 150minuten op omslagpunt rijden leek me niet hendig voor de xc. Maar goed, genoten, en lkr biken toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja, xc maandag:
  Vroeg vroeg vroeg. Had ik al gezegd vroeg?
  Gordijn opzij: wind 💨 en nattigheid.

  Maar, dit jaar ga ik xc rijden, tenzij blessure, koorts, etc

  Dus op naar Apeldoorn. Doel top 15, punten verzamelen voor goede startplek(ken) later in seizoen.
  Bij het inrijden werd de trap al duidelijk. De technische passage. Nat en steil. Ff gereden, want in de wedstrijd ga ik hem doen!

  Warmrijden, en met Robin naar de start. En 18, 3e rij. Beter dan Berlicum. Hopelijk niet teveel last van zaterdag. Startschot. En gas erop. Dringen, duwen, allemaal om na het grasveld de beste plek te krijgen voor de klimmen en andere vreemde passages.. Ging goed, lag 12e, en leek stand te houden. Maar in ronde 2, had ik nog wat extra, plus iedereen name chickenrun, en hopsa vooran de groep, top 10in. Door naar de volgende groep, en eigenlijk bij ronde drie reed ik tot ronde 6 op plek 4 tm 6. Paar foutjes, maar mocht de pret niet drukken want nr 6 afgeschud, alleen de laatste twee rondes op 5 doorgekachelt. 1tm4 waren te sterk. Wie weet later in het seizoen. Doel bereikt 1e 15.

  Apeldoorn xc, is een superleuke ronde met een mix van sturen, technisch klimmen, drops, grote trap, en powerrr stukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marathon Apeldoorn sluit ik aan bij Onno en Arno.. Wat super gaaf om met drie MTBA'rs zolang samen te koersen. En wat cool om met zo'n grote groep aanwezig te zijn. Ik had een aardige start waarbij het fout rijden wel een beetje jammer was. Al zorgde dat er wel voor dat er een mooie groep ontstond met Onno, Arno en drie anderen. Met nog 10km te gaan hing ik aan het elastiek en met nog 5km tegaan was de pijp leeg. Wel Arno 60m voorsprong op de groep gegeven, maar helaas reden ze het weer dicht. De laatste 5km gruweloos afgezien, maar geen plekken verloren gelukkig. Als dit de voorbode voor het seizoen is ben ik blij..

  XC Apeldoorn helaas een waardeloze start omdat iemand besloot voor ons te gaan liggen. Gelukkig hadden Joost en Stef hier nog meer last van, waardoor ik redelijk ontspannen de koers inging. Op één moment sloot Stef aan en kon ik net zijn wiel houden. Na een tweede versnelling van senior Stef kon ik helaas niet volgen, en heb ik het tempo stabiel gehouden. Ook hier een lekkere koers gereden op echt een fantastisch rondje (in vreselijk shit weer)..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nog nooit door zoveel MTBA'ers ingehaald;-) Gelukkig kwamen er na een tijdje me ook weer een hele hoop tegemoet haha. Dat was wel een mooi gezicht. En weer een moment om aan te haken. Maar ik bungelde teveel aan het elastiek, niet echt de power in de benen en maar een tandje terug. Wilde wel met een goed gevoel finishen. Lange tijd had ik Joost nog in het vizier en bij start/finish passage hoorde ik dat Stef vlak voor me de finish gepasseerd had. Dat gaf wat moraal en langzaam kwam ik wat meer in mijn ritme. Kwam in een mooi groepje die al snel uitgedund werd en ik uiteindelijk de overgebleven twee ook moest laten gaan. Maar toen begon de vaart er weer een beetje in te komen en ik haalde een van de twee ook weer bij. Helaas kreeg ik geen ' oranje lap' meer in het vizier. Die waren buiten bereik. Uiteindelijk zat ik er niet heel ver achter ende laatste kilometers gaven wel weer vertrouwen. Maar het was niet mijn parcours. 6e plek bij de M40 en dan nog zitten er twee MTBA'ers voor.....Dat belooft nog wat. Op naar de Hel;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten