***Bijgewerkt*** Stand MTBA XCO na Berlicum

De kop is er van af !! Dit weekend werd de eerste XC wedstrijd van het seizoen gereden, genoeg MTBA'ers stonden al weer aan de start. De doorgegeven uitslagen zijn verwerkt. Aftertalk kan weer hieronder.


Reacties

 1. Kop eraf!
  Inderdaad, Robin en ik samen naar de eerste wedstrijd. Na wat slappe praat, rondje inrijden (hetzelfde als vorige jaar), op naar de start. Wel of geen arm/beenstukken etc etc, dixxie bezoek enzovoorts. Gelukkig kwam Ninko nog even moraal inpraten, want ik mocht gelukkig achter de 85 man voor mij starten (als laatste).

  Wat ik ben blij met mijn oefenjaar vorig jaar, bijna alles wat fout kon gaan in 2015, heb ik hopelijk nu wel gehad. Dus mijn fiets was betrouwbaar en simpel, de start niet te veel risico nemen. Ik had me al voorgenomen om, als de loting verkeerd viel, ik de eerste ronde niet te veel zou forceren, meerijden, inhalen waar mogelijk, en pas in ronde 2 op het gas te gaan staan. Als er meer ruimte zou zijn.
  Wat was het druk de eerste ronde. Kwam er toch achter dat Berlicum niet ideaal inhalen is. Na 3km besloot Robin om even op mij te wachten, wel liggend maar goed, helaas niet samen op kunnen gaan verder. Vanaf ronde 2 ben ik gaan focussen op soepel sturen (want het is een immense stuurronde), geen fouten maken, en vooral sprinten op de inhaal stukken. Deze racetactiek zorgde ervoor dat ik vooral de laatste drie rondes, per ronde ongeveer nog 8 fietsers heb ingehaald. En gelukkig op mijn doel voor XC1 uitkwam: 1e 20. Garantie voor een betere startplek heet dat. 18e ben ik gefinished, genoeg voor 3 steekassen ;)

  Er redden meer mee van MTBA, hopelijk vullen ze nog aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vette shit Ouweleeuw. Zo zie je een goede voorbereiding doet wonderen. :-D

   Verwijderen
  2. Knap gereden chef! zag er goed uit :)

   Verwijderen
 2. de kop is er af inderdaad. Ik heb me als marathon crack dit jaar voorgenomen om ook eens mee te rijden met de xc wedstrijden, met als doel: beter leren sturen. En tja, dat heb ik na gisteren wel geleerd. volgens mijn zit er nauwelijks een recht stuk in het parcours, het was de ene na de andere kombocht.
  Na het eerste rondje afzien toch maar eens geprobeerd om eens niet te remmen voor een bocht en er gewoon vol in te gaan. En wat bleek, dat werkte ook nog eens, zo had ik dus meer vaart uit de bocht en dat scheelde weer met aanzetten. Met een gemiddelde hartslag van 3 slagen boven mijn omslagpunt heb ik gelukkig nog twee man achter me kunnen houden :-) In mijn geval dus: Mee doen is belangrijk en niet verliezen ook. Het was een super mooie en leerzame dag. Ik kan zeker meer mensen aanraden hieraan mee te doen, want voor 8 euro heb je echt een hoop lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na twee jaar geen XC wedstrijd meer gereden te hebben ga ik me dit jaar focussen op de lol tijdens de funklasse wedstrijden. Lekker vroeg opstaan, spullen inladen in de auto en gaan.
  Heb me laat ingeschreven dus mocht bijna achteraan starten. Samen met een vriend lekker rondjes geknald op het zeer bochtige parcours. Rustig aan gestart zonder veel risico en teveel uitputting en de eerste ronde rustig afgemaakt. Wel een man of 10 haalde me in (die had ik daarvoor al ingehaald). 2de ronde heerlijk sturen en snelheid behouden op de rechte stukken. Het voelde allemaal best wel goed aan. Dacht dat ronde 3 de laatste was dus maar eens gas gaan geven. De bochten liepen al een stuk beter - dus ook niet meer remmen voor enkele bochten - en veel snelheid gekregen. Al een paar man ingehaald. Uiteindelijk nog een 4de ronde en die maar rustig begonnen, totdat ik weer snelheid kon houden en versnellen en weer een paar man ingehaald.
  Vond wel dat de jongens niet snel door de bochten gingen dus door op de juiste momenten in te halen voor de bochten en even uitrusten kon ik ze er gemakkelijk af fietsen.
  Al met al ben ik echt zeer tevreden over het verloop van de wedstrijd. Voelde me niet helemaal uitgeput en geen verzuring. Op naar de volgende.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten