MTBA trophy na Titmaringhausen en O-Tour

Het is en blijft spannend bovenin. Nadat dit weekend de 3-taler marathon in Titmaringhausen is gereden is alles nog open. De top 3 staat binnen de marge van 10 punten. De clubkampioenschappen kunnen wel eens de doorslag gaan geven voor wie de MTBA trophy gaat winnen. Kom maar op met die stoere verhalen. Pluskudos voor geile op de bardansverhalen en andere fietscomplicerende factoren na de reageer knop.

Reacties

  1. Hmmmz . Ik zou in de huidige vorm nog ff moeten doorrijden dit seizoen voor extra punten. Nummers 5 t/m 9 zit ook dicht op elkaar. Maar ik stop toch echt op m'n hoogtepunt :):)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Titmaringshausen ging dus goed. Mooie snelle racebaan met hier en daar wat snelle stuiterstukken en bobsleebaantje en lange niet al te steile klimmen.
    Hard gestart, maar niet zo idioot hard als een deel van het veld. Vervolgens constant stevig tempo gereden en heel veel volk opgeraapt in 2e ronde. Laatste 5km voornamelijk naar beneden en paar bijna dood ervaringen door bijna lege voorband. 2e MTBA na Rob en 31e overall. Beste uitslag dit seizoen. Mooie afsluiter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Was weer echt een fantastische marathon! Waar ik normaal meteen in het begin een gaatje moet laten, kon ik nu erg goed mee. Een tijd lang samen met Rob in een groepje van zeven man rond plek 10 gereden, en dat ging er goed op. Na een wat langere afdaling sloeg het groepje een beetje uit elkaar en kon ik zowaar Gijs Derksen, latere winnaar, een tijd nog best aardig volgen. Al wist ik ook wel, gezien alle snellere mannen achter me, dat ik eigenlijk te hard reed.. Maar ja, dood of de gladiolen hè..
    Het werd dood trouwens.. ;-) Bij ingang van de tweede ronde genadeloos stil gevallen, waarbij ik me bedacht dat ik eigenlijk ook nog niks gegeten en gedronken had.. Toen op karakter maar gewoon blijven draaien licht, lichter, lichtst.. en tegen de kramp aan gelukkig wel gefinisht.
    Natuurlijk gemengde gevoelens, geweldig weer en toch wel een leuk rondje, beetje jammer dat ik compleet stil viel, maar zo gaaf dat ik tot de helft wel voorin mee kon komen. Top dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Met het oog op het NK voor de lange afstand gekozen. Vooraf niet verwacht dat ik om het podium zou kunnen meestrijden. Hele week al slecht geslapen en momenteel erg druk op het werk met veel stress. Het ging echter goed! Vorm is zoals ik had gehoopt en ondanks dat de echte scherpte miste vanwege de vermoeidheid kon ik goed doortrekken. Mannen in de kopgroep goed pijn kunnen doen! Vlak na de doorkomst voor de laatste ronde had doortrokken en toen was ik meteen weg met Wil Baselmans. Goed kunnen samenwerken totdat mijn bidon leeg was en ik redelijk door m'n energie zat (1,5 gelletje laten vallen...leerpuntje voor het NK :) ). Bidon snel bijgevuld bij de verzorging en op een lekker tempo de marathon uitgereden. Werd nog wel gepasseerd door de uiteindelijke winnaar overall, maar besloten om me niet totaal naar de klote te rijden. Zo over de finish kunnen bollen als 3e algemeen, Open NL kampioen op de lange afstand en 1e master 1. Tevens was ik ook nog 3e bij de berg sprint prijs wat me een fles Duitse likeur opleverde. Kortom: topdag! Dik tevreden!! Sforz deed zijn naam en imago eer aan: zelfs de rood wit blauwe truitjes voor het Open NK waren niet op tijd klaar en die krijg ik dus later. Wat een bedrijf....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wederom heerlijk weer (opvallend dat eigenlijk alle SFORZ marathons goed weer hadden dit jaar!) en samen met Ronald rond een uur of 6 uit Arnhem op pad gegaan. Samen met Evert, Gijs, Joost en Iris gestart en het ging al meteen aardig hard. Ging voor mijn gevoel prima maar moest toch iedereen laten lopen. Maar daarna goed het ritme kunnen pakken en vrij vlak kunnen uitrijden. Kreeg onderweg nog even Gijs in het vizier en ook kon ik voor mijn direct SFORZ cup concurrent Joan Somers van Bar-end blijven. Dus al met al weer een super leuke dag en gezellig na afloop met natuurlijk ook de diverse podiumplaatsen. Wedstrijdkoek is nu wel een beetje op dus de Lux gaat even aan de wilgen...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kneiter hard gestart, want ook ik vond net als Joene: "dood of de gladiolen". Ik kon in de start ronde net niet naar Ronald rijden (bleef hangen op 100m) en moest halverwege de eerste ronde ook wel een klein tikkie terugschakelen. Na de eerst drinkpost werd door een duitse mafkees mijn stuur uit mijn handen gereden (ik was net een gelletje aan het verorberen) en ging ik plat op mijn plaat, met als resultaat een paar gekneusde ribben. Ondanks de pijn toch door kunnen rijden en haalde Gijs mij bij op zo'n 10 km voor het ingaan van de tweede ronde. Als een waar Sudety team hebben we een hele tijd samen gereden, totdat hij in eens gelost had. Waarom wist ik in eerste instantie niet, maar hij vond het onderweg tijd om met een boom te knuffelen. Laatste 10 km nog keihard op kop gesleurd van een groepje van drie, dat ging best lekker, nadeel is wel dat je het met de sprint altijd aflegt. Zeker gezien mijn verkoudheid van de week ervoor ging het allemaal best goed en had ik zelf bijna Joene bijgehaald (<2 min). Voor mij dus wel Gladiolen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten