MTBA trophy na Malmedy

Het was wat stilletjes op de chat en de spreekwoordelijke stofwolken lijken nog niet helemaal te zijn opgetrokken in Malmedy. De stof was vooral spreekwoorlijk omdat het nogal oud Ardens glibberen moet zijn geweest. 9 MTBA-ers aan de start, zeven over de finish. Een muziekfestijn in het centrum van het dorp, een jeugdherberg en een bos vol dikke trails. Ik zou zeggen genoeg ingrediënten voor smeuïge verhalen. Kom maar op dan! De stand is in ieder geval weer up to date!

Reacties

  1. Zoals klerx zegt: in basis genoeg ingrediënten voor een smeuïge editie 2015.

    Met 2014 nog in mijn geheugen (editie Sijtse 》wasbak en muziekfestival editie), ging ik met het idee: op zaterdag met Tom een stukje touren en zondag de tocht als trainingsprogramma te rijden. Zo hield ik wat marge en stelde ik getemperde verwachtingen vast.

    Wat was het resultaat?
    -mooie trails op zaterdag (enduro / op het randje met de xc bike)
    -triple bio bier
    -chips en nootjes als avondeten (ja en 15bier)
    -blackdeathtrash metal is best te doen
    -houseparty tot 3.00 am niet het slimste
    -bij het aftellen van de start (9.00am) waren tom en ik nog op weg naar het startvak..
    -Tom ontbijt nooit in malmedy

    Rdhf zelf? Wat een glibber tocht. Hele nacht regen gehad, parcours was spekje glad. Maar oh wat mooi. Eerste twee afdalingen zat ik nog niet lkr op de bike, alcohol werkt niet mee. En de klimmen soepel gereden, kon ook niet anders. Reed met de Thunderburt. Op klim 1 tom verloren, klim 2 even met Joost gereden, en na 20km Frankie opgepikt en Maurits samen bijgehaald. Stuk samen gereden, waarbij Frank helaas hard onderuit ging op het asfalt door ... Tja. . Waardoor?. Vraag het Frank..
    Even bij hem gebleven, Maurits door. Later wel bijgehaald en samen nog wat gereden, maar bij de grote opgang van de hoge venen (2e keer) verder doorgereden. En de laatste 40km iets meer tempo gereden, omdat ik graag naar huis wilde, koud had, en vies was.
    Maar ondertussen, genoten van de singletracks. Wat een wortels, hobbels en technische paadjes. Echt leuk, ook bij wat vallend water. Ik blijf erbij: Malmedy weekend is legendarisch, vooral met de pre party..
    Uitslag? 1e mtba op de 90. 53 overal . Niet heel slecht gezien mijn toch wat matige gesteldheid. Maar rustig starten (was noodzaak), helpt ook wel in fase2 van de tocht. Tempo is beter vast te houden dan.

    Op naar 2016!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van te voren beetje vermoeid en met vorig jaar in het hoofd iig van plan een beetje op tijd te gaan slapen. Helaas was het weer veel te gezellig in Malmedy en was vroeg naar huis geen serieuze optie meer.

    De volgende dag gelukkig niet heel erg brak al moest ik wel veel moeite doen om één wit bolletje en een kopje koffie naar binnen te werken (was iig meer dan Tom had ;) Gelukkig was het droog bij de start en ging het tot daar voorspoedig. Na de start moet je in HF meteen een bigass van een klim op, waar de alcohol dan ook niet heel erg meehielp. Pas na een uur had ik het gevoel weer fit te zijn en kon het tempo omhoog. Dit heb ik ongeveer tot 50km vol kunnen houden, waarna de benen leeg waren en ik mega zin in een broodje worst kreeg. Ondanks dat de laatste 15km toch redelijk kunnen afronden, maar het was wel maximaal afzien. Ook de regenbuien die de temperatuur aardig omlaag duwde en het vele glijden over alle modder en natte wortels maakte de tocht aardig zwaar. Maar wat een vet gave marathon blijft dit toch. Het weer was dan wel wat minder, maar dit leverde prachtige vergezichten op, waar je de regen als misflarden door het dal zag trekken, echt prachtig!
    Ik kijk in ieder geval terug op een super gaaf weekend, waarbij ook in 2016 de resultaat verwachtingen wat getemperd zullen worden door het festival. Malmedy = Bier-Bike Extreem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gave verhalen mannen! En super gereden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Glibberen, glijen en uitgereden. Wat een fantastisch parcours! Glimlach staat nog op mijn gezicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tsja, wat Arno zegt :-) Leuke feestje gehad!!! Helaas was de marathon voor mij er echt te veel aan. Zelfs rustig starten op de startklim gaf al te veel rug problemen. Dus ipv afslag 90 maar afslag 65 gepakt. En vervolgens zelfs die niet afgemaakt. Tijd voor rust dus. Maar..... echt dik respect voor iedereen die, welke afstand dan ook, heeft uitgereden. Het is al een van de zwaarste marathons, en dan in deze omstandigheden.....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De gaafste marathon die ik tot nu toe heb gereden! Wel jammer dat ik niet tegelijk heb kunnen starten met de andere mtba-ers op de 90 / 115 want ik heb alleen Joost op het eind gezien.
    De vele mtba-techniektrainingen incl. weekend Echternach kwamen goed van pas. De modder maakte de technische trails nog uitdagender en zwaarder maar niet onrijdbaar. Net als bij de Ardennen Trophy heb ik niet teveel geforceerd om zo nog wat energie over te houden voor de beruchte finale. Deze finale begon met een ultra-lange klim die er behoorlijk inhakte. Maar wat volgde was een hele vette afdaling waarbij de armen ook niet ontzien werden.

    Nu veel jeuk van alle muggenbultjes op armen en benen..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tip: ik neem voor ritten op de hoge venen altijd standard spray met DEET mee tegen de zogenaamde "mooches de fumes". Dit zijn kleine muggen die lijken op de midges op de schotse hooglanden die je helemaal lek kunnen prikken.

      En ja Malmedy is voor mij altijd de hoogmis van het biken. Gaaf dat je hem nu ook hebt meegepakt.

      Verwijderen
    2. Mooches de fumes, wat een krengen! Dank voor de tip.

      Verwijderen

Een reactie posten