MTBA Trophy na Sittard

In het Cimes de Waimes loze jaar was het dit jaar rustig aan de marathon kant. De XCO in Sitaard stond in het hemelvaart weekend wel gewoon op de planning. Vijf man aan de start en geode tot zeer geode uitslagen met weer veel progressie. Mannen, kom maar op met die verhalen!

Reacties

  1. Ohja, verhalen :). Sittard: Gaaf rondje! In mijn ogen wel 1 van de leukere rondjes van NL. lekker technisch, veel klimmen en dalen. 20km en 600hm, dus voor een wedstrijd best serieus. Rondje was ook kort, wat het nog intensiever maakt. Het parcours bevind zich op een bult bij Sittard waar ook het huis op staat waar een aantal van die bondscoach project gasten wonen, junioren en U23 mtb-ers die in het opleidingsplan van de knwu zitten enzo. Daardoor liggen er wat leuke technische stukjes op het parcours die nu ook gebruikt werden.
    Bij mij ging het redelijk lekker, de startklim is redelijk heavy, gelukkig niet te lang want ik kwam niet echt super goed vooruit, dook bij de eerste 30 het veld in. Vlak achter Frank M en Arno G. In de eerste ronde direct wat plaatsen op kunnen schuiven richting de 24ste plek. Moest in de 2e ronde wel ff een klein stukje gas terug nemen om op adem te komen maar toen in 1 keer verder tot de finish. Onderweg nog 1 gast ingehaald. Alles ging goed totdat ik opeens in ronde 4-5 het shirtje van Arno en Coen (hoogervorst, sudety maat) achter me zag opduiken, coen kwam nog echt erg dichtbij dus moest nog wel diep gaan op het einde om die 2 mannen voor te blijven. Uiteindelijk 23ste, dus prima tevreden, zit nog wel wat marge in! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hulde aan al die superprestaties! Petje af....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vet hoor.. volgend jaar ga ik in de herkansing.. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi rondje, zie omschrijving Ninko. We stonden naast elkaar bij de start, waarbij we eigenlijk beiden Iers naar voren reden, Frank de klim omhoog sprintte, en ik net voor Ninko en achter Coen de tracks omging. Beetje oponthoud hier en daar, en paar plekken opgeschoven. Helaas verloor ik Ninko door een eigen fout, en besloot ik om Iers meer op souplesse te gaan rijden vanwegen mijn angst voor de knie blessure. Hoopte ook dat Ninko wat minder zou gaan rijden de laatste twee ronden ;'), maar dat feest ging niet op. Toen besloot ik om de drop-off te nemen net 1 been vast, waardoor ik daarna een stukje moest hardlopen. .. helaas verloor ik wat tijd, kracht en posities hierdoor. Echter al met al, voor mij doen goed gereden en weer een stabiele vlakke race neergezet. Volgende keer wat minder fouten maken en dan weer zien wat er gebeurd! Al met al zaten we allemaal best dicht bij elkaar, dus was een snelle groep die van positie 20-28.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten