MTBA Echternach 2015: review&foto's&beeldmateriaal

MTBA'rs: in deze post de reviews, verhalen video&foto footage v/h weekend.
Volgens mij zijn er mooie plaatjes, genoeg bloed en kneuzingen, en geniale uitspraken gemaakt.
Zal even openen met:
Rondje van 2 uur = 4 uur
Rondje van 4 uur = ..
Wijdt uitstappen
Ligt er vochtig bij
Lukte mij net niet, maar kan wel
Extra lusje doen
..
Link vd eerste video:
Kijk 'MTBA is Rocking in Echternach!' op YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=nlAWngyyVts
 

Reacties

  1. Zal de aftrap doen als grotelijer:

    Nadat er een paar vertraging hadden opgelopen, kattenhug en kop koffie om 1030 op vrijdag gaan rijden. Samenrijden betekende: ieder voor zich zoals mtba bedoeld is ;-)

    Om 1400 was iedereen (waar is Bart?) Gearriveerd en konden we de kamers inruimen, Kort kort aan, en biken!

    Dag1: trailen aan de Duitse kant. Begon met een asfalt klim, afdaling en na de brug langzaamaan richting bos. Na wat losse energie demarages (werd vanzelf minder in de komende uren en dagen) van Joene en Frank, gingen we een lange trail rijden waarin al snel de toon gezet van sat weekend: rotsen, smal, afgrond, trappen en technische klimmen waar iedereen ergens zijn Waterloo of vaker vond. Zelf reed ik een steile trap af omdat Joene hem ook had gedaan: resultaat: verminderde knie voor de rest vh weekend. Maar mocht de pret niet drukken. Blijven proberen, elke trap, rots, wortel, klim, brug was een moment van genialiteit of deceptie. Ze wisselden elkaar snel en vaak af.
    Dag 1 eindigde met een extra lusje van Arno waarbij 1 groep koos voor het asfalt ( na 4uur) en een ander groepje nog 1 klein paadje mee ging ;-)
    Daarna: BBQ, met een berucht Joost toetje.. we weten hoe die eindigde..

    Dag2: dag van de milfman trail. Na 1uur gps Zoek werk met rustig infietsen, waarbij we per ongeluk een bike park tegenkwamen, reden we toch op de trail. De 1e video is daarvan. Dit was op dat moment ook wel het mooiste stukje. Al snel splitste de groep in de millman groep, en de groep van de grotelijer technische variant. Joost groeide van niet technische rijder tot technische rijder. Joene&Arno waren meer van: heeft hij hem gedaan? Dan moest de ander ook, en Bas was (en is) wel de technische klim koning. Tom besloot om een rotsblok aan te vallen die hem een wijduitstap moment gaf richting ravijn, en Joene en Arno een trailrun moment daarin voor t ophalen van de bidon.
    pad van Beaufort was geniaal, met een pannenkoek als kado, waarna dezelfde trail andersom genialiteit benaderde. Menig gekrijs (van geluk) gehoord achter mij.
    Toen was er een klein klimmetje, waarbij Frank last kreeg van fartlek en klerx van een gasmoment...
    ook dit werd afgesloten met 1 van mijn beste trails. Echter... Na 6.5 uur biken werd besloten om weer een lusje te doen. Met alle vermoeidheid vonden we nog een trail die zo geniaal was, dat dit ook de start (andersom) van dag 3 werd.
    Bbq!

    Dag3: pijn, dat was het motto. Klein groepje ging zelf, in de zon of trailrun doen. De rest pakte nog 3 trails aan, 2 kanten op, omdat beide kanten geniaal zijn. En totaal andere zaken en kunsten vroegen. 1230 eindigde het weekend met een hang in de zon moment bij het meer van Echternach.

    Ik vond hem mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet niet meer hoe dat toetje eindigde hoor.... ;-D

      Verwijderen
  2. Tja Arno.. ik heb weinig toe te voegen.. Wat een geniaal weekend!!

    Begon er een beetje vermoeid aan.. dus vrijdag maar een beetje op tijd naar bed had ik bedacht = 1:00.. Hierdoor zaterdag op omvallen.. dus dan maar vroeg erin = weer 1:00.. Ja, ben lekker fit nu!! :-))

    Komende tijd vooral veel nagenieten van de echt super vette trails! Zal de komende tijd geregeld wat filmpjes posten, zodat we met zijn alle kunnen blijven nagenieten.

    En succes iedereen met de kneuzingen, blauwe plekken, schaafwonden en gedeukte ego's.. RESPECT!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt er vet heren!! Mooi weekendje zo te horen :).
    2 vragen:
    Waarom lopen jullie in polonaise die lange trap af?
    En wat doet Frank daar op de achtergrond bij dat bruggetje :)?

    Zelf erg genoten tijdens een 12 uurs race in Denemarken, met een team van 4 man (met 2 collega's en een U23 rijder) de 3e plek behaald uit 250 heren teams op een ultravet parcours.

    Hopen dat t MTBA weekend volgend jaar op een andere datum valt dan de wedstrijd in Denemarken dan ben ik er bij! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zal het met je afstemmen! Joost miste wel onze nachtelijke jooooost actie..

      Verwijderen
    2. En verder heb jij natuurlijk ook een vet resultaat. Goed nieuws is dat als het mtba weekend op een andere dag valt, mtba ook mee kan doen in Denemarken..

      Verwijderen
    3. Das ook weer zo :). 2 weekenden achter elkaar biken, nog beter :) :).

      Verwijderen
  4. Heerlijk weekend.
    Alles zat erin.
    Vrijdag werd de toon al gezet. Eerste beste rotsblok wat op ons pad kwam alvast even hardhandig geknuffeld. Toon was direct gezet. Wat twee uur zou worden, werden er vier. Pijn in m'n poten van het klimmen en klauteren.
    Zaterdag na een uurtje pogingen doen om collectief op de gps de Millman trail te rijden, na het nodige oponthoud door pech, en uitstapjes van Arno en co, wijselijk besloten om met gps masters MJ en Robin het restant van de trail te volgen. Lekker cruisen, vette afdalingen met waanzinnige flow en een helse klim via een Romeins keienpad. Om met een pannenkoek te eindigen bij het hotel van Robins huwelijksnacht. Gelukkig had ie dat zelf ook na zo,n5 minuten door;).
    Zondag weer de ballen bij elkaar geraapt en met een reeds flink uitgedunde groep Arno wederom gevolgd. Na 1,5 uur in volle concentratie brug, rots, traphoppen met Herminator nog een deel van de vaste route gevolgd met nog een leuke single trail als toetje.

    Snel op herhaling, want wat een vet gebied!!
    Voor elk wat wils (Trails) :):)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooie is dat ook de routes best ok zijn om te rijden in Echternach. En ja, het Romeinse pad is een indrukwekkende muur. Milman 2016 is wellicht ook een leuk tochtje?

      Verwijderen
  5. Na de vele verhalen van Grotelijer vol verwachting afgezakt naar het pitoreske Echternach om aldaar een van de vetste en mooiste mountainbike speeltuinen aan te treffen!!!! Wat ligt daar een gigantische hoeveelheid aan dikke trails op een relatief klein aantal vierkante kilometers. Flow, (natte) rotsen en stenen, wortels, Romeinse paden, Nordic-wandelaars, Nederlanders, prikkeldraad afzetting midden op een mountainbike route (heel raar bij een route die dwars door een weiland loopt), lusjes van hooguit 1,5 km waar je ruim een uur over doet, etc.....
    Zelf helaas niet geheel fit aan het weekend begonnen en daardoor ook niet in opperste staat van technische concentratie, maar gelukkig genoeg in orde om redelijk over de lastige stukken trail te komen. Het eerder aangehaalde wijduitstapmoment en de daarop volgende boom knuffel poging zorgde ervoor dat ik op zondag koos voor een trailrun samen met Sijtste over een van de eerder gereden trails. Deze afsluitend met een dikke bazentrap naar een uitkijkpunt en en stukje (iets te ver) omlopend terug naar de auto. Dit maakte het hele weekend, inclusief de buiten sportieve activiteiten (lees bier en BBQ) tot een groot succes en z.s.m. voor herhaling vatbaar!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tja wat kan ik er nog over zeggen :-) . Het huisje was goed geregeld door Arno en precies de goede datum uitgekozen, want beter weer kon bijna niet ! Laatste dag heb ik met Onno even een rustig rondje gedaan, want de benen waren aardig gaar :-(

    Millman marathon 2016 lijkt me wel wat !

    Omdat we af en toe wat loop werk hadden tijdens de ritjes kon ik wat foto's schieten


    Fotoooooooooo's

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb ook een ontzettend leuk en leerzaam weekend gehad.
    * Aardbeien op sterkwater zijn erg vermoeiend ;-)
    * Met een kater kan je best trails rijden, na 2 uur infietsen
    * Technisch omhoog een stuk makkelijker is dan technisch naar beneden, al zit die laatste vooral tussen de oren
    * Hoe vaker je een technisch stuk rijdt, hoe makkelijker en sneller het gaat
    * Voor mooie afdalingen moet je soms een stukje klauteren, maar de beloning is het meer dan waard
    * Echternach wel heel dichtbij is en zeker de moeite waard om nog eens heen te gaan dit jaar (of volgende jaren, Millman 2016)
    * Arno echt een top weekend heeft geregeld!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het was een grensverleggend weekend.
    - nog nooit zo lang onderweg geweest op de fiets
    - nog nooit zo lang met een grote grijns op de fiets gezeten
    - nog nooit zo veel vette trails zo dicht bij elkaar gezien
    - Nog nooit zoveel technische passages zowel naar boven als naar beneden gereden waarvan ik eerst dacht dat het echt niet kon
    - zelden zoveel slap geouwehoer bij elkaar gehoord
    - nog nooit een extra lusje van ruim twee uur gereden en er ook nog van genieten
    - nog nooit de hoofdrol in een YouTube filmpje

    Kortom genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat was fijn zeg en het weer werkte prettig mee. Qua omgeving erg onder de indruk. Ik was er altijd van overtuigd dat het gebied tussen Malmedy en Waimes de bom was voor de Noordelijke MTB gronden, maar Echternach is zeker meer dan een serieuze concurrent. Veel flow en zowel omhoog als omlaag erg uitdagend. Dit was vaak meer enduro dan XCO, maar ja dat is dus leuk dus. Verder was het ook wel erg prettig om een beetje offline te zijn en de machinekamer boven singletaskend op lijntjes rijden te zetten. De oververhitte processorkoeler af en toe wat Weizen vloeistof koeling gevend bleef de motor wel redelijk lopen. Ik ben blij.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een gave verhalen mannen! Echternach rules en zo te horen hebben jullie er het maximale uitgehaald. Spreek jullie weer snel en benieuwd naar de "live" verhalen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten