MTBA dinsdagtrainingen vs donderdagtrainingen


Hoe zat het ook alweer met de mtb trainingen op de dinsdag en de donderdag...

Hierbij nog weer even een opfrisser. Het idee is dat we vanuit MTB-Arnhem in het mtb seizoen (zomertijd) op zowel de dinsdag als de donderdag een training faciliteren. De training wordt altijd op de blog gezet zodat je kan zien of er bijzonderheden zijn.

Dinsdagtraining; Doel is het rijden van een tocht met voorrijder, waarbij er redelijk op tempo wordt gereden. Alleen na sprintklimmetjes en segmenten wordt er even ingehouden om de boel weer bij elkaar te laten komen. Het tempo wordt bepaald door de snelste 90%, waarbij iedereen altijd mee mag. Maar wordt het verschil te groot dan bestaat de kans dat een deel alleen terug gereden moet worden (wat overigens niet erg is). Technisch worden de leuke paadjes opgezocht, maar wordt er weinig stilgestaan bij de techniek.
Trainers zijn: Kex, Arno, Bart vdM.

Donderdagtraining: Doel is het geven van een XC training (voor iedereen). Hierbij wordt gereden op afwisselende circuitjes, met tussenliggende verbindingsstukken. Op de verbindingsstukken wordt redelijk rustig gereden zodat iedereen goed kan volgen. Op de circuitjes wordt vervolgens een training neergezet, waarbij aandacht wordt gegeven aan zowel conditie als techniek. Omdat er een rondje gereden wordt draait iedereen op zijn eigen niveau de training, hierdoor kan je (in vorm of niet) de training altijd goed meedoen. In principe is de training gericht op het rijden van XC-wedstrijden en marathons, maar meedoen is natuurlijk ook goed als je deze (dit jaar) niet rijdt.
Trainers zijn: Tom, Joene.

Vragen: stel ze hieronder of mail naar mtb.arnhem@gmail.com

ride-ride-until-you-drop

Reacties

Een reactie posten