MTBA trophy XCM na Daun

Daaristieweer! De bijgewerkte marathon trophy stand na de racebaan in Daun. Veel kanppe resultaten aldaar en ook wat teleurstellingen en missers. Kom maar op met je verhaal!

Reacties

 1. Laat ik maar aftrappen met de missers... Weer te laat bij de start, maar ik kon gelukkig via de zijkant redelijk vooraan instromen. Had Bart en Klerkx al snel in het vizier en rustig naar toe gereden. Marc Boersma, die nog 1 plekkie ih cupklassement voor me staat, zag ik verderop rijden. Niets aan de hand, en de benen voelden super. Klerkx bijgehaald, die gaf aan geen superdag te hebben, maar dat kennen we..... Langzaam lukte het me om weg te rijden van Jeroen, gaatje werd groter en na ca 35-40 km geen spoor meer te bekennen van de concurrentie:-) Dit geef ik niet meer weg, heb superbenen vandaag.
  Inmiddels verbaasde ik me wel over de enorme massa aan rijders waar ik tussndoor moest. Zat duidelijk in de staart van een andere afstand. irritant, maar gas erop houden. Het is maar 60 km. Maar op die afstand op de teller geen Daun te bekennen. Weer een paar km teveel (zoals in Erberskopf), doorknallen, 65 km? naar 70 km? Pogingen om wat wijs te worden uit mensen om me heen leverden niks op....Voelde uiteraard dat dit foute boel was. Bij 80 km maar afgestoken naar Daun. Inmiddels belde Arnout waar ik bleef. En een verbaasde Klerkx ad streep die de laatste kilometers maar op mij was blijven jagen.... Of ik hem eindelijk voor was gebleven, we zullen het nooit weten. Hij was wel erg sterk op het laatste stuk. Maar een spannende finale is helaas uit gebleven. Maar dit gaat me niet snel weer gebeuren! Achteraf weet ik waar het is fout gegaan, bij een brugje op 40 km waar de massa overstak en ik er achteraan, het is bij meer gebeurd....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsja wat zal ik zeggen. Dinsdag afgedraaid bij de training omdat ik het tempo niet kon bijhouden. De hele week een kop vol snot en eigenlijk maar met één ding naar Daun gereden, finishen. Ik had nog een vierde resultaat nodig voor het eindklassement dus heel over de streep komen was het devies. Niet te ver vooraan gaan staan en met behouden tempo starten was het idee (al blijkt ook dat op deze racebaan heel relatief). De eerste tien a vijftien kilometers gingen moeizaam, snot aan de neus en hartslag laag (hoewel dit heel anders voelde). Daarna begon het langzaam te draaien. Daun is natuurlijk, zeker bij dit droge weer, boswielrennen van de bovenste plank. Ik vond een lekker tempo en af en toe een strijdmakker om heel langzaam op te gaan schuiven. Daarna kon ik aanhaken bij een aantal snelle mannen die ergens een paar kilometer verkeerd waren gereden en nu achterop kwamen. Op de laatste grote steile klim naar de toren goed gas gegeven en op het asfalt naar beneden en tijdritje gedaan en de laatste klim nog op kunnen stampen.

  Eenmaal over de streep zag ik dat er nog geen enkele MTBA'er binnen was. Ondanks wat misfortuin bij anderen was ik blij met het resultaat. Het is wel eens anders geweest. ;-0

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had een goede dag. Kon goed mee met Frank, Maarten Janssen en Bart Classens. Toen het voor mij iets te langzaam ging ben ik bij ze weggereden. Helaas reed ik een paar km daarna al lek door iets te enthousiast de afdaling in te duiken. Gevolg: een snee in de zijwang van de achterband door een scherpe steen. Snel gefixed, bandje erin en weer snel op de fiets. Daarna lekker gas kunnen geven, al is het dan moeilijk om jezelf helemaal dood te rijden. Bij de open stukken had je wat nadeel in je eentje door de wind. Ik kwam redelijk fris over de finish na 96 km. Training & test voor het NK geslaagd. hierna nog een mooie huldiging gehad van het klassement en tegen alle verwachtingen in een fiets t.w.v. 1500 euro gewonnen bij ROSE! Erg blij met die prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze dachten waarschijnlijk dat die jonge wel een nieuwe fiets kon gebruiken.. ;-)

   Verwijderen
  2. Logisch! Ben er nog van aan het nagenieten (met name vanwege het mooie seizoen tot nu). Nu nog gaan bestellen!

   Verwijderen
 4. Ik vond het super gaaf. Heerlijke racebaan en behoorlijk gas kunnen geven. Eerste kilometers met Kex en Gijs opgereden maar dat leek met net iets te zwaar waarna ik in een groepje daarachter kwam te rijden. Na een kilometer of 20 reed Joene in een keer in mijn wiel en die bleek verkeerd gereden. Bij het 40km brugje van Gijs ook even in de rij gestaan om linksaf te slaan maar ik had het geluk dat op dat moment een paar rijders voorbijkwamen waarmee ik samen had gereden en daardoor werd ik gealarmeerd dat ik bijna fout ging. Laatste 20km heerlijk kunnen knallen en uiteindelijk 12e bij de M2. Leuk om te zien dat we met z'n vieren (Kex, Marc, Joene en ik) uiteindelijk heel dicht op elkaar zaten: allemaal tussen de 2.35u en 2.41u binnen. Dat geeft nog een sprankje hoop ;-) Voor de rest super sfeertje en iedereen erg goed gereden... En Nick: gefeliciteerd man! Je had de cup natuurlijk al binnen maar mooi dat je nog even in het zonnetje bent gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond het ook SUPER GAAF!! Om 6:00uur stond Bart voor de deur voor een drie uur durende auto rit. Mooi een uur van te voren in Daun aanwezig. En voor een keer had ik best goeie benen. na de start hoefde ik ook nog niet te lossen uit de kopgroep. Pas na het passeren van een hele smalle tunnel kwam er een opstopping en werd het uit elkaar getrokken. Al snel werd er een mooi groepje gevormd van een man of 10 met Riny van Deursen en Sam Zweers (al had ik hem niet herkend ;-). Tempo lag hoog, maar voelde erg goed waardoor ik zowaar ook nog wat kopwerk kon doen. Totdat we op snelheid op wat achterlopers van de 80km (die zelf al verkeerd waren gereden) klapte en daardoor niet goed naar de route keken. Pas een kilometer of 2 later (met een klim en een lange afdaling) kwamen we erachter dat we fout zaten. Allemaal flink balen, maar niet nadenken omdraaien en weer beginnen met klimmen.. ;-) Vervolgens uit frustratie volle bak gaan jagen.. Na een tijdje zag ik wel Bart in de verte voor me rijden (#dankzij de vette kleding natuurlijk ;-) en kon hier nog naar toe rijden. Blijft toch leuk om even een stukje met een teammaatje samen te kunnen rijden. Na de klim kon ik nog wel bij Bart wegrijden, maar was het beste er inmiddels wel af en moest ik het tempo weer wat laten zakken. Hierdoor was de hoop om Kex en Gijs bij te halen vervlogen. Ongeveer 10km voor het eind kwam wel Riny nog over me heen en zag later dat hij Kex nog net wel had kunnen bijhalen.. verdorie :-) Bij de finish nog even helpen Gijs te zoeken, maar die was klaarblijkelijk ook (en iets heftiger) verkeerd gereden. Uiteindelijk wel weer met een erg tevreden gevoel en lekker op tijd weer in de auto terug op weg naar huis. TOP WEEKEND!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pfhh, wat een racebaan zeg, viel mij flink tegen wat mtb'en betreft. In ieder geval heerlijke pot gefietst in Mtb Arnhem kleding. Kom erachter te weinig besteld te hebben, vindt het een mooi pakkie.
  Verders moest ik nog wennen aan de 29- er en mn nieuw gemonteerde raceking bandjes die ochtend. Een kleine skoever bracht de grens ervan in zicht. Godzijdank Mtb -arnhem tenue gespaard!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten