Classic bike (Pinarello) kenners gezocht


Hallo mannen,

Ik heb vorige week mijn oude racefiets opgepoetst en even een kleine fotoshoot 
gehouden ... zitten er hier toevallig ook retro-fiets kenners? Ik heb dus een oude Pinarello (jaren '70??) en wil deze misschien gaan verkopen maar ik wil natuurlijk eerst een beetje weten wat ik in huis heb gehaald!

Ik weet dat Pinarello fietsen geliefd zijn en ik weet dat ik hem niet zomaar weg doe, maar wat meer informatie/advies is zeer welkom :)
Het Pinarello frame is overgespoten. Verder volledig Campagnolo afgemonteerd (remmen, remblokken, crankstel (53-42, 2 x 6 versnellingen), voor- en achterderailleur, shifters, remhendels). Stuur en stuurpen 3ttt. Snelspanners Shimano, wielen Weinmann, naven Normandy luxe comp. De originele pedalen liggen ook nog ergens. Ik denk dat dit wel genoeg informatie is voor een eerste indruk...en anders hebben we altijd de foto's nog...
Het zou super zijn als hier iemand meeleest die mij wat advies kan geven !! 

Groetjes Iris

  


Reacties

 1. Mooie oldskool Pinarello. Ik weet niet wat ie waard is, denk dat dat nog wel even lastig is om uit te zoeken, vooral omdat hij overgespoten is, dus geen decals meer te zien. Je zult echt bij wat pinarello kenners op zoek moeten met het frame nummer denk ik. Meestal is hier wel uit te herleiden uit welk jaar en welke serie de fiets komt. Zelfde met de campa groep, ik ben dan wel een campa liefhebber, maar van 40 jaar geleden weet ik niks :). Destijds had campagnolo ook geen type aanduiding op hun groepen staan, maar alleen de naam Campagnolo dus je zult bij de freaks terecht moeten om het je uit te leggen. Fiets ziet er prima uit, maar foto's van voor het overspuiten en hem een keer in originele staat terug laten brengen zal vast meer opleveren denk ik. Of het een echt one of a kind speciale fiets is betwijfel ik...Hij ziet er wel nog netjes en gaaf uit, en de groep ook. Chrome werk is netjes, maar als het verder geen heel apart exemplaar is, of een hele speciale groep (wat ik beide niet zomaar verwacht), dan ga je er geen rare bedragen voor krijgen, maar meer het bedrag voor een mooie 40 jaar oude racefiets :)...

  Op het internet zitten erg veel pinarello forums etc... Probeer daar eens meer te achterhalen over het frame, evt met fotos van voor de nieuwe laklaag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Het is inderdaad een hele zoektocht....was al op zoek naar meer info over het framenummer :) Ik ga nog even verder zoeken op wat forums...of ik kan hem ook nog gewoon 40 jaar hier laten staan. Dan heb ik in ieder geval een heel antiek exemplaar in mn bezit!

   Verwijderen
 2. Sorry, heb hier helaas echt helemaal geen verstand van.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je er ook maar enigszins mooie herinneringen aan hebt zou ik hem houden. Altijd leuk voor een old-school retro tochtje en ook al ben ik ook geen expert, ik verwacht niet dat je hele grote bedragen moet verwachten. Zeker omdat hij een keer overgespoten is. Misschien zou je anders 'ns bij een museum moeten informeren? Misschien kunnen ze je daar meer vertellen. Of natuurlijk gewoon met het framenummer naar de helpdesk van Pinarello zelf? Dit soort merken zijn zuinig op hun historie dus zou me niet verbazen als ze er zelf iets over kunnen zeggen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iris,
  Gaaf dat 'oude spul'! zoals reeds vermeld is het jammer dat de fiets is over gespoten, daarom zal die ook niet veel opbrengen bij verkoop. Ik zou zeggen, klaarmaken om op te fietsen en inschrijven voor de tourversie van Strade Bianchi (http://en.wikipedia.org/wiki/Strade_Bianche). Om goed voor de dag te komen moet je wel even de originele stickers proberen te bemachtigen of, nog vetter, helemaal in originele staat terug brengen.

  Alvast een beetje hulp in je zoektocht, de onderdelengroep is een Campagnolo Victory of Triomphe groep uit 1986 (http://campyonly.com/history/campy_timeline.html). Je fiets zal waarschijnlijk ook niet van voor die tijd zijn maar om dit zeker te weten moet je even verder zoeken op basis van het framenummer.

  Veel plezier en succes met je zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten