Stand XCO na Steenwijk

Dit weekend werd de finale van de topcompetitie in Steenwijk verreden. Er werden weer mooie resultaten behaald met onder meer een prachtige 2e plek voor Frank bij de amateurs. De stand in de MTB Arnhem trophy ziet er als volgt uit.
Ben benieuwd naar de napraat.

Reacties

  1. Frank gefeliciteerd met je 2e plek! Bijna gewonnen.
    Het bosparcours van Steenwijk blijft voor mij 1 van de mooiste van Nederland met de vele bochtjes, klimmetjes en singletracks. Bij de 40 plussers werd het veld direct uit elkaar getrokken en heb ik constant alleen gereden wat zo'n wedstrijd mentaal best wel zwaar maakt! Uiteindelijk als 9e over de finish gekomen waar ik niet ontevreden mee mee ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik miste nog wat explosiviteit en koers ritme en had ook een niet al te goede start. Kwam na 1 ronde aansluiten bij Joene, maar toen lag alles al vrij ver uit elkaar. Dus samen met Joene de rest van de koers op strak tempo uitgedaan. Maar ondanks alles nog steeds met een dikke grijns over de finish gereden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Idd een erg vet parcours!! :-) Bij de amateurs het zelfde als bij de 40+, na één ronde lag alles redelijk ver uit elkaar, waarna het meer op het verdedigen van je plek neer kwam. Helaas mis ik ook nog wat explosiviteit waardoor ik het bij de start gewoon moet laten lopen, daarna is het dicht rijden van de gaten een bijna onmogelijke missie. Wel erg gaaf dat Tom voorbij kwam, het blijft natuurlijk cool om (ook maar net) zijn wiel te kunnen houden ;-) Voor mijn gevoel ging het nu dan ook harder als op het NK, wat uit een 15e plek van 34e finishers niet echt blijkt.. Iig heerlijk genoten en een tevreden gevoel!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het was inderdaad een erg vette wedstrijd en ik kon gelukkig de vorm van de laatste weken mooi doortrekken. Met de start zat ik er gelijk bij en het bleef voorin redelijk bij elkaar. Door een stuurfout van ondergetekende werd er eigenlijk een gat geslagen. Zelf kon ik gelukkig wel snel het gat weer dichtrijden maar volgens mij was het achter me redelijk chaos :p. Jammer genoeg was Guus (de nummer 1) me net voor bij het insteken van de laatste lussen, inhalen zat er niet meer bij en op de streep was hij me net een half wiel voor. Wat wel ff balen was.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor mij was de start erg wazig achterin want dat zand stuift erg. De eerste 2 ronden kon ik goed aanhaken bij een groepje, maar na een onderuit te gaan in een bocht moest ik ze laten gaan. Werd ook nog eens ingehaald maar kon slecht weer in mijn ritme komen en ook die moest ik laten gaan. Blij dat ik het laatste rondje nog iemand kon inhalen op het leuke en snelle parcours.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten