Eliminator Roosendaal 27 juli 2013

 Op 27 juli vond een City Mountainbike wedstrijd in Roosendaal plaats, welke behoort tot de vrij nieuwe UCI categorie Eliminator (soort 4cross). Arjan en Jeroen waren hier benieuwd naar en zijn richting Roosendaal gereden voor de Recrea klasse (naast Fun en UCI). Daar aangekomen bleek er midden op de markt een vrij korte ronde (ca. 589m.), tussen kroegjes en terrasjes, te zijn neergelegd. Hierbij waren verschillende kunstmatige hindernissen opgeworpen, zoals verschillende bruggetjes, wobbelstukken en een waterbak. Na een aantal ronden verkennen tussen veel andere bikers, bleek dat je sommige dingen aardig volle bak kon nemen en andere stukken meer op beleid moest doen.

 De koers begon met een tijdrit van maar 1 ronde!! Waarna de eerste 6 door gingen naar de finale en de volgende 8 mochten strijden in een battle. Zowel Arjan als Jeroen had zich met verkennen verkeken op het snelheidsverschil (zo 39km/u), als je de hele baan voor jezelf had. Dit resulteerde voor beide in een onverwachte airtime en frontwheel landing bij de eerste brughindernis. Hierdoor werden de volgende hindernissen door beiden met iets meer beleid genomen. Arjan werd uiteindelijk 8e en Jeroen had iets meer risico genomen en werd 4e in de tijdrit. Hierdoor mocht Jeroen de finale rijden en Arjan de battle.

 In de finale had Jeroen een redelijke start, maar kwam net iets tekort ten opzichte van de eerste 3 rijders, welke iets meer power hadden en meer risico namen op de hindernissen. In de laatste ronde kwamen nummer 1 en nummer 3 echter ten val, waardoor Jeroen er langs kon steken en een mooie 2e plek opstreek.
In de battle sprinte Arjan direct naar kop positie. Ondanks dat Arjan zich voorgenomen had om niet teveel risico te nemen op de hindernissen, liep hij iedere ronde verder uit op de achterliggers, waardoor hij met overmacht de battle won.

 Conclusie een leuk evenement voor als er eens geen andere wedstrijden zijn, mede omdat je nu eens lekker tussen de kroegen door kan fietsen. :-) Omgekeerd is het wel zo dat de hindernissen op grote snelheid vrij lomp zijn en er maar erg kort gefietst word, terwijl je er wel de hele dag voor uit moet trekken. Zeker een aanrader voor wie dit eens wil proberen!!










Reacties

  1. Netjes! Zo hadden we in mijn tijd (ahum) nu de dual slalom in Oss.. praten we wel over 1995 he..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vet! Mooi verhaal en leuke pics!
    Gefeliciteerd met de mooie resultaten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nice! Ziet er geinig uit. Al blijf ik het fenomeen streetrace in welke vorm dan ook iets vreemds vinden. Blijven toch een beetje de kermiskoersen van het mtb-en. Met het rondje op de lokale vuilnisbelt met stip op nummer 2.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Proficiat, en BikeEmotions in Beek zal blij zijn met de outfit op het podium, zal ze een mailtje sturen;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten