Stand XCO trophy na Wageningen (en tevens aftertalk topic)

edit Kex: stand 25-3 19:46
Vandaag is er weer voor de punten gestreden om de MTB-Arnhem trophy. Tom ligt goed op koers voor de Weizen en de burgers. Tegen die tijd voor de meeste ook wel hard nodig om weer een beetje vet op de botten te kweken om dit soort Siberische koersen aan te kunnen.

Reacties

  1. Zelf me vandaag ook eens op glad XCO ijs begeven. Alhoewel het meer boswielrennen was maar toch. Heb er eigenlijk best schik in gehad om zo te koersen. Paar zaken ten aanzien van mijn eigen wedstrijd:
    - Pas na de bel is de laatste ronde, niet nadat je zelf denkt dat de tijd wel op zal zijn. Kak wat heb ik achterstevoren op mijn fiets gezeten in die bonusronde.
    - Verder wel redelijk vlak gereden. Klimmen liep beter dan normaal, maar in de afdaling werd ik bijgehaald. (ben andersom gewend)
    - Mijn lichaam protesteert stevig van het twee uur volle bak in de kou koersen. Volgende keer weer in het zonnetje door de alpenweide sturen. ;-)

    Andere opvallende zaken:
    - We hebben een chef bats lullen in on midden. Let op als die microfoon niet bij je mond is dan hoor je het nog over de boxen, alleen wat zachter. ;-)
    - Bas is in ongekende topvorm. Het is nog lang wachten tot Heeswijk!
    - Zag ik nou KNWU offcials zonder KNWU official pak?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was koud om 15:30 bij de start van de 105m. In het startvak heb ik mn fleece jas nog in een struik gegooid. Wrong move, bleek achteraf. Na 3 rondes had ik zo veel last van de kou in mn rug dat ik die jas weer heb opgezocht. Dat moet rond de 42e plek zijn geweest (Kex was net uit zicht verdwenen). Daarna nog wel geprobeerd om in de race te komen (terug rond plek 53), maar de kou zat overal - zelfs in mn rechter oog, kon ik nog maar matig mee zien. Thuis duurde het 2 uur voordat ik mn zicht weer terug had. Lijkt op begin van bevroren oog. Een Did Not Finish dus.

    Respect voor iedereen die de windkracht 6 van de Noordpool heeft getrotseerd!

    Dit is wat ik uit de resultaten haalde:
    180 min (264 starters)
    Mike vV -94e
    Bart vd M -214e
    RixiFlex - 238e DNF

    75min (88 starters)
    Frank Milman - 8e
    Tommo - 11e
    Bas - 21e
    Robin S - 22e
    Lars E - 143e

    105min (109 starters)
    10 - Nick vd Heuvel
    18 - Jeroen Brands
    23 - Ninko
    34 - Kex
    105 - Mark DNF

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En 105min:
      7 - Arjan Leenstra

      Zelf wel een lekkere race gereden, maar wat rijdt iedereen gvd hard zeg. Mooi een hele tijd stuivertje lopen wisselen met Ninko (rij jij nou zo onregelmatig of ben ik dat ;-) Verder lekker een hele tijd bij iemand in het wiel kunnen rijden die net iets harder reed als ik, en er de laatste twee ronden net bij weg kunnen rijden. Mtb'n is ook tactiek he.. :-)) In het bos helaas geen last gehad van de kou, ervoor en erna was t idd niet prettig. Al met al toch weer een erg leuke koers.

      Verwijderen
    2. Ging bij mij, zeker gezien de kou waar ik slecht tegen kan, prima! Doel was 1e plaats bij de marathoncup (halve afstand) en aangezien de netto tijd geldt net de 1e plaats bij de marathoncup gehaald. Ondanks dat ik de sprint verloor van Arjan, Maarten en Nard. :) Arjan ging trouwens als een speer, die had goed gas op die lollie!! Ook verdiend winnaar van de sprint gezien zijn kopwerk onderweg.

      Verwijderen
    3. Ik heb het even bekeken Jeroen, bij mij ging het ook niet helemaal vanzelf :). Heb niet zo constant gereden, wel wat betere en mindere rondes. Ik denk dat vooral de 6 uur van te voren in de kou staan speakeren me niet zoveel goed heeft gedaan, alhoewel ik nog wel tevreden ben met het resultaat. Start loop en de erste ronde waren ok, daarna was ik een 2-3 rondes echt wat minder en vervolgens begon het wel weer te lopen. Mooi koersje was dat!
      Arjan kwam nog ff flink voorbij gevlogen ik wilde nog aanpikken maar blies me toen helemaal op :)

      Verwijderen
    4. haha.. goed om te horen.. Op het moment dat jij nog met Arjan meeging, zat ik aan mijn limiet en moest er af. Toen ik jou in de verte zag lossen had ik weer een doel.. ;-)

      Verwijderen
  3. Het was mijn eerste wedstrijd weer sinds juni 2011 dus het was even zoeken naar de tactiek. Achteraf te hard van start gegaan, omdat ik het wel lekker vond om mee te sprinten met die idioten die nog harder gaan. Daardoor een verval tijdens de andere ronden van meer dan een minuut. Daar moet ik nog aan werken. Uiteindelijk als 11 of zo over de finish, achter Frank M. , maar met een ronde achterstand (ik blij dat ik niet die bonusronde van Kex hoefde te fietsen).
    Ik heb tijdens de wedstrijd geen last gehad van de kou, zelfs precies op aangename temperatuur. Alleen na de wedstrijd te lang buiten gehangen, maar was gezellig.
    Verder heerlijk gereden en genoten en op naar korte broeken weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Opes Bart gemist en ook Fieke (219e op de 180). pas ik vanavond aan. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ondanks nog steeds verkouden en een wat slap/grieperig gevoel liep het bij mij toch nog redelijk ok. Tot 2 ronde voor het eind met Frank Mo en een andere renner voor plek 8 gereden, maar zat toen al aan mijn limiet. Toen Erik Groen vervolgens voorbij kwam en het tempo nog iets verder omhoog gooide moest ik lossen en heb ik de laatste 2 ronden alleen gereden. Was niets meer te halen/verliezen, dus het tempo zakte wel aardig in elkaar. Dus tevreden met een 11e plek.

    Verhaal qua kou begint wel een beetje eentonig te worden zo. Als het dan toch zo koud moet zijn, dan graag ook een beetje sneeuw erbij. Maakt de koers ook weer wat leuker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Na 2 uur stond ik volledig geparkeerd op de 180. Kou begon flink in rug en schouder te trekken en net zoals Jeroen begon het bergaf steeds slechter te gaan. Pijn! Denk dat de kou vervolgens mijn hersenen heeft bereikt want toen ik na ongeveer 2.55u weer langs de finish kwam vroeg die man of ik nog een rondje wilde rijden. Automatisch zei ik "ja, waarom niet...". Wanneer begint de lente nu een keer!?!?!?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bevroren hersenen hebben er wel voor gezorgd dat je deze dag als langste van allen op de fiets hebt gezeten. 3:15 respect!

      Verwijderen
    2. Beast of the East! Doen we een huldiging voor Bart a.s. woensdag JeroenX? ;)

      Verwijderen
    3. Als dat geen straffe Hendrik waard is? ;-)

      Verwijderen
    4. Bierkaart van 't Moortgat
      http://www.moortgat.nl/Bierkaart.htm

      Verwijderen
  7. Joene en ik allebei nog een plekje opgeschoven. Stand wordt zo bijgewerkt. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha.. check! Zat vast een gedubbelde tussen.. Zal hoe heet ie ook alweer meegereden hebben.. ;-)

      Verwijderen
    2. Ik heb niet nog eens meegereden .. :-)

      Verwijderen
  8. Ff over de XCO stand, telt de GOW wedstrijd van 9 jan j.l. ook mee?
    Nick werd 8e bij de amateurs en ik werd 9e bij de Masters.
    :-)
    Mark

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. GOW = veldrijden en veldrijden is geen mountainbiken.. Al heeft het er natuurlijk ook mee te maken dat ik hem niet gereden heb.. ;-)

      Verwijderen
    2. Dat laatste vooral. Maar volgend jaar wel allemaal aanwezig zijn. Gewoon leuk en dichtbij!

      Verwijderen
    3. Het is zeker niet specifiek veldrijden. Het is een wedstrijd en het doet er niet toe op wat voor een fietske.

      Je bent wel verassend eerlijk over je oneerlijkheid. Valt er voor mij helaas nix meer te mekkeren. Bèèh

      En Nick heeft gelijk; is leuk en dichtbij.

      Verwijderen

Een reactie posten