MTB-Arnhem XCO/XCM trofee




Wie is de sterkste of meest constante biker van MTB-Arnhem? Om dat te kunnen bepalen wordt er in 2013 gestreden om de virtuele MTB-Arnhem trofee in twee categorieën, te weten cross country en marathon. Met een aantal simpele regels willen we proberen in de verschillende disciplines wat competitie binnen de competitie te krijgen en de toch al zo lijdende wedstrijdsport in Arnhem een extra stimulans en dimensie te geven. Hoe? Heel simpel:

XCO:
Conform een oud concept wat reeds eerder is beproefd, maar iets simpeler is gemaakt. Elke georganiseerde XCO wedstrijd op Nederlandse en op buitenlandse bodem telt mee. Je start in het veld waar je al dan niet een licentie voor hebt en je uitslag (waarin alle starters meetellen) bepaald het aantal punten. Als je eerste wordt krijg je honderd punten en alle lagere uitslagen worden naar gelang het aantal deelnemers genormaliseerd van nul tot honderd punten. Belangrijk is dat jij zelf bijhoudt wat voor uitslagen je hebt gereden, om te voorkomen dat MTB-Arnhem alle uitslagen lijsten moet screenen. Een eerste voorzet kan je vaak wel verwachten. De stand wordt op de Mtb-Arnhem blog bijgehouden en aan het eind van het seizoen is de cross country koning van Arnhem bekend.

XCM:
Bij de marathon verloopt de puntentelling iets anders. Een marathon uitrijden levert punten op. Elke marathon, chrono of raid met een officiële tijdregistratie telt mee. De ondergrens voor wat als marathon telt ligt bij vijftig kilometer. Het aantal starters van MTB-Arnhem bepaald het aantal punten dat is te behalen. Haal je als enige van MTB-Arnhem de finish dan levert dit één punt op. Zijn er twee finishers dan betekent dit voor de snelste twee punten en voor nummer twee één punt. Des te meer finishers des te meer punten er bij deze marathon te behalen zijn. Gaat de marathon over meer dan 75 kilometer dan betekent dit dubbele punten. Ook hiervan wordt de stand op de Mtb-Arnhem blog bijgehouden en aan het eind van het seizoen is dan ook de marathon koning van Arnhem bekend.

Specials:
Voor beide categorieën is er ook een special. In deze wedstrijd wordt er gestreden om het dubbele aantal punten. Voor de XCO trofee is dit het Nederlands kampioenschap en voor de marathon is dit de Batailles des Ardennes (tweede week van augustus). In deze laatste chrono is het de bedoeling om met zoveel mogelijk bikers uit Arnhem aan de start te staan en de krachten tussen de rappe XCO mannen en de taaie marathon cracks te meten.

Prijzen:
Aangezien we een beweging zijn en geen club geen bokalen en moeilijke geldprijzen. De winnaar uit elke categorie krijgt de triple B status (Bikes, Beer & Burgers) en krijgt van MTB-Arnhem een tegoedbon om bij Sugar Hill met twee man een burgertje te gaan scoren vergezeld van een verdiend glas Weizen bier.

Regels en andere correspondentie:
Je mag zeuren op de blog over al het onrecht wat je wordt aangedaan, maar daar koop je niks voor. Alle winst zit hem in het met een grijns met je handlebar te mogen spelen ergens in het bos of in de bergen. Vind je toch een punt van verbetering, dan zal MTB-Arnhem bekijken of ze er iets mee gaan doen.

Strava challenge:
In de loop van januari zullen er ook nog een aantal strava challenges worden gedefinieerd op van dinsdag- en donderdagtraining bekende interval rondjes. Of we deze laten meetellen of dat dit een separate uitdaging wordt  moeten we nog bekijken. Dit omdat niet iedereen Strava heeft. Hierover later meer

Reacties

  1. Sowieso lekker bezig! Wisselbeker van RETO kan ik dus houden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerste Strava MTB Arnhem lusje is gemaakt als segment. Dit is het singletrailrondje achter de A12 tegen de klok in. Heb de tijd vandaag in de blubber gezet en ik verwacht dat deze tijd tegen de zomer nagenoeg gehalveerd kan zijn. Ik ben benieuwd.

    http://app.strava.com/segments/3043133

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super tof jeroen! Die Batailles des Ardennes is top. Ik heb weer een doel dit jaar! Ik ga pieken op dat Ardennen offensief. Hmmmm maar eens effe beginnen met fietsen. Eerst deze maand Ingrid effe helpen met het werpen van onze 2de en dan kan de opbouw beginnen ;-) .

    cheers.

    Rik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kom alleen al om Rik te zien kapot gaan.. Is al een spectakel opzich! ;-)
      Heb er zin in en staat in de agenda!

      Verwijderen

Een reactie posten