Bergrace 2013




Van mountainbike.nl; De liefhebbers, kenners en de criticasters vroegen het zich al af, wat gaat Bergrace in 2013 doen?

De kogel is definitief door de mountainbike-kerk: Stichting Bergrace zal in 2013 wederom een serie wedstrijden organiseren, maar nu zonder de ondersteuning van de KNWU.

Het was Bergrace die al veelvuldig aan had getoond aan de KNWU dat de ronderegistratie en tijdenregistratie succesvol uit te voeren is met het nu ingeburgerde electronische systeem. In 2012 stuurden zij zelfs juryleden uit picknicken omdat het vertrouwde systeem toch wel haar werk zou doen. Niet in de laatste plaats ook door de inzet van een vertrouwd gezicht achter de knoppen.

na wat juridische beslommeringen na een incident bij de beruchte trapafdaling in Arnhem, was het de vraag of de geruchten inderdaad bewaarheid zouden worden. De KNWU is immers een makkelijke partner voor de broodnodige verzekering van zowel evenement als deelnemer.

Dat de stichting Bergrace het gelukt is en aandurft om op eigen houtje verder te gaan met een zogezegde financieel dienstverlener in plaats van de vertrouwde KNWU valt te prijzen. Het past bij de eigenzinnige insteek van de toch unieke wedstrijdserie, die eigenlijk altijd al los stond van de rest wat onder KNWU vlag resorteert.

Welke wedstrijden er in 2013 op de Bergrace kalender komen is nog even in nevelen gehuld. Dat er weer een flink aantal mountainbikers in zijn handen wrijft om aan de start te verschijnen, lijkt wel vast te staan. Zeker nu Bergrace weer meer haar eigen stempel op het geheel kan drukken.

Bovenal streeft Bergrace er naar om één en ander overzichtelijker te maken, vooral voor de nieuwe wedstrijdrijders. Laagdrempeligheid was en is immers altijd het motto van de Bergraces geweest.

Reacties

  1. Maakt de keuze wel/geen licentie een stuk moeilijker.,. Moet ik nu voor die 4 knwu wedstrijdjes die in mijn planning overblijven een licentie gaan nemen? Pff ???

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten